Από το Περιστύλιο…

Ο κ. Σιούφας ήταν σαφής: Μετά από 10 μέρες σβήνει οποιαδήποτε κίνηση στο internet και μετά από ένα μήνα όλα τα email. Αυτή την τακτική ακολουθούσαν οι προηγούμενοι πρόεδροι της Βουλής και σωστά όπως είπε. Αυτή την τακτική δήλωσε ότι θα ακολουθήσει και ο ίδιος. Πώς μπορούσε λοιπόν να βρεθεί κείμενο που μπορεί να διακινήθηκε μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου της Βουλής από τον περασμένο Απρίλιο;

Κάτι τέτοια ακούει ο πρώην και μακροβιότερος πρόεδρος της Βουλής κ. Κακλαμάνης και βγαίνει απ΄ τα ρούχα του. Θεωρεί ότι διασύρεται και δυσφημείται η Βουλή και ότι υπάρχει μεθόδευση. Κάποιοι, λέει, που άφησαν να διαρρεύσει το παραμύθι, ήξεραν ότι δεν μπορεί να βρεθούν ίχνη και το συντήρησαν μια βδομάδα στην επικαιρότητα. Ζητάει μάλιστα να ερευνηθεί πώς διέρρευσε ότι υπάρχει αποτύπωμα στη Βουλή… που αποτελεί τη ρετσινιά σε βάρος δημοσιογράφων βουλευτών και εργαζομένων στη Βουλή που χρησιμοποιούν το δίκτυο…

νΉταν να μην αρχίσει να απαντά ο κ. Καραμανλής στην «ώρα του πρωθυπουργού». Από τότε που ο κ. Σιούφας τα κατάφερε να τον φέρει στη Βουλή, καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω απ’ το άλλο με αποκορύφωμα την περασμένη Παρασκευή, όταν απάντησε σε τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις! Το θέμα που τίθεται πλέον είναι πώς… θα σκοτώσει την ώρα του ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Παρασκευή, όταν η Βουλή θα κλείσει για την Καθαρά Δευτέρα….

νΣε νερό και πορτοκαλάδα περιορίστηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής.

Στην πορτοκαλάδα είχε αδυναμία και ο κ. Σημίτης…

νΠαράδοση έχουν γίνει οι καβγάδες στην επιτροπή «Θεσμών και διαφάνειας» της Βουλής. Και οι αποχωρήσεις βεβαίως. Τις προάλλες αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, επειδή δεν έγινε δεκτό να μπει στην ημερήσια διάταξη το αίτημα για κλήση των Αγγέλου, Ανδριανού και Κλαδά, που είχε συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών (2/5 των μελών της επιτροπής). «Δώσατε τον λόγο σας ότι θα μείνετε», διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Απόστολος Σταύρου. «Ντροπή σας!».

«Ντροπή δική σας!» του απάντησαν… Σκοπεύουν μάλιστα να επαναφέρουν το αίτημα για ακρόαση των συνεργατών του πρωθυπουργού στην επιτροπή αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής.

νΤι σχέση έχει η οδική ασφάλεια με τα… κοτόπουλα;

Ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Φωτιάδης πάντως τα καταφέρνει και το συνδυάζει. Ιδού πώς ξεκίνησε την εισήγησή του στο σχετικό νομοσχέδιο: «Ο μεγάλος αρχαίος μυθοπλάστης Αίσωπος συνήθιζε να συμβουλεύει: «Μη μετράς τα κοτόπουλά σου πριν ακόμη αυτά εκκολαφθούν»…

νΜιλώντας στο νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία: «Είμαι συνδρομητής σε μια από τις μεγάλες οδικές εταιρείες. Στην ανηφόρα της Τρίπολης προς τη Σπάρτη έμεινα, Μεγάλη Πέμπτη, στις 4 το απόγευμα. Προσπαθώ να τηλεφωνήσω, αδύνατο να πιάσω γραμμή επί ώρες. Περιμένοντας εκεί, κάποια στιγμή βλέπω την άλλη εταιρεία της οποίας περνούσε ένα όχημα. Σταματάω κάποιον και λέω: «Δεν μπορείτε να βοηθήσετε και εμένα;». «Όχι. Είστε συνδρομητής;» «Όχι. Τι να κάνω;» «Πρέπει να γραφτείτε συνδρομητής». «Πού;» «Στην Τρίπολη».

Ύστερα από ώρες, κατάφερα να τους πείσω να με μεταφέρουν και ας μην είμαι συνδρομητής μέχρι την Τρίπολη για να γραφτώ, αφού πλήρωσα και τα μεταφορικά και την ετήσια συνδρομή στην άλλη εταιρεία. Και εγώ σας ρωτώ, αυτό πώς θα κατοχυρωθεί για να μην το πάθει αύριο οποιοσδήποτε πολίτης;

Και η καταπληκτική απάντηση του υπουργού Μεταφορών κ. Χατζηδάκη: «Αυτό που πάθατε πάντως το πάθατε πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο! Δεν έχει ψηφιστεί ακόμα».

νΜια άλλη… παράμετρο στο θέμα της οδικής ασφάλειας έθεσε ο Απόστολος Κακλαμάνης: «Πόσα είναι τα τροχαία, όχι απλώς ατυχήματα, δυστυχήματα που οφείλονται στην κακή σήμανση και στην ασυδοσία του οποιουδήποτε μικρού, μεσαίου ή μεγάλου επιχειρηματία που μπορεί να δημιουργεί εικόνες; Ιδιαίτερα ο ανδρικός πληθυσμός υφίσταται και μία ιδιαίτερη επιβάρυνση λόγω της χρήσης που γίνεται της γυναικείας ομορφιάς ή της προκλητικότητας του γυναικείου σώματος, ακόμα και σε κεντρικότατες λεωφόρους και κεντρικότατους δρόμους» (…)

νΟ Αριστοτέλης Παυλίδης ως παλιός κοινοβουλευτικός έχει πολλές φορές διηγηθεί περιστατικά από τις συνεδριάσεις στην ολομέλεια, όπως το παρακάτω με αφορμή ότι κόντευαν να ξημερωθούν οι βουλευτές σε βραδινή συνεδρίαση όπου συζητείτο το νομοσχέδιο για το θεσμικό πλαίσιο έρευνας και τεχνολογίας: «Νομοσχέδιο συνεζητείτο εδώ κατά μεταμεσονύκτιους ώρας. Συνάδελφος εις τα ορεινά εκοιμήθη. Ήτο η εποχή που εγγράφαμε ο καθένας τον εαυτό του διά να ομιλήσουμε. Κάποιος, λοιπόν, εκ των συναδέλφων έγραψε το όνομα του κοιμηθέντος. Και περί το μεσονύκτιο ο πρόεδρος είπε: ʽʽΤον λόγο έχει ο συνάδελφος κύριος τάδε». Ξυπνάει ο συνάδελφος, σηκώνεται και λέει: «Παραιτούμαι, κύριε πρόεδρεʼʼ. Μετά από ένα-δύο άρθρα, το ίδιο σκηνικό. Ξανακοιμήθηκε. ʽʽΠαραιτούμαι, κύριε πρόεδρεʼʼ. Τρίτη φορά το ίδιο. Του λέει και ο προεδρεύων: ʽʽΜα, παραιτηθήκατε και επί του προηγουμένου και του παραπροηγουμένου άρθρουʼʼ. Απάντηση: ʽʽΠαραιτούμαι εφ’ όλων των άρθρων να ησυχάσετεʼʼ» (…)


Σχολιάστε εδώ