Έκανε την έκπληξη με τα Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας ο Π. Φασούλας

Τα Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας είναι ένας νέος θεσμός που προβλέπεται από τον κανονισμό του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ και αποβλέπει στο να κατανοήσουν οι νέοι τη συμμετοχική διαδικασία και να μάθουν να ασχολούνται με τα κοινά, όχι όμως μέσα από το πρίσμα ενός κόμματος ή πολιτικού φορέα, αλλά μέσα από έναν Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διασφαλίζει την αντικειμενικότητα στον πλουραλισμό και την ανεξαρτησία στους συμμετέχοντες.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή ο δήμαρχος Πειραιά πιστεύει στους νέους, έσπευσε να πρωτοστατήσει στα Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας. Το πρώτο μήνυμα λοιπόν είναι πως ο Δήμος Πειραιά πιστεύει στους νέους και προωθεί πρώτα τις όποιες διαδικασίες τους αφορούν. Το δεύτερο μήνυμα είναι πως ο Π. Φασούλας πιστεύει στην πολυφωνία και θα εργαστεί για ένα ακομμάτιστο, αλλά δημιουργικό, νεολαιίστικο κίνημα στην πόλη.

Αυτό το κατέστησε σαφές με μια γενναία απόφαση που άφησε άφωνους όλους τους συμβούλους, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ανέθεσε την ευθύνη της εγγραφής των νέων στα μητρώα, αλλά και τη διενέργεια των εκλογών, στον νεώτερο δημοτικό σύμβουλο, τον Γιάννη Βουτσινά, άσχετα αν δεν ανήκει στον συνδυασμό του. Εχει όμως αδιαμφισβήτητη διείσδηση στους νέους και δυνατότητα να φέρνει σε πέρας ειδικές αποστολές.

Οι εγγραφές των νέων στα μητρώα, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, θα γίνουν μέχρι τις 7 Μαρτίου και οι εκλογές θα γίνουν στις 29 Μαρτίου.

Είναι δε σίγουρο πως η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μια νέα εποχή για την κοινωνία του Πειραιά και δίνει νέες δυνατότητες και διεξόδους στους νέους της.

// Σε πλήρη… διάλυση βρίσκεται ο συνδυασμός της ΝΔ στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Αιτία οι αντιδράσεις που προκαλούν σε μερίδα συμβούλων του οι πρωτοβουλίες που παίρνει ο συντονιστής της ομάδας Τάσος Κάρλες. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, οι σύμβουλοι της παράταξης έχουν ενοχληθεί επειδή ο Τ. Κάρλες ζήτησε με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο να επανέλθει στον συνδυασμό ο Π. Αγγελόπουλος, ο οποίος είχε διαγραφεί με ομόφωνη απόφαση όλων των συμβούλων. Επίσης, καταλογίζουν στον συντονιστή πως με δική του πρωτοβουλία είχαν ειδοποιηθεί οι σύμβουλοι της παράταξης ότι δεν θα γινόταν δημοτικό συμβούλιο την προπερασμένη Τετάρτη, με αποτέλεσμα να μην πάνε και να σχολιαστεί αρνητικά η απουσία τους από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που ειδοποιήθηκαν κανονικά.

// Οι ενέργειες αυτές του κ. Κάρλε έχουν βαρύνει το κλίμα και έτσι οι υπόλοιποι σύμβουλοι του συνδυασμού είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν από τη Ρηγίλλης να γίνει ψηφοφορία για την εκλογή επικεφαλής ή εκπροσώπου της παράταξης. Εναντίον του κ. Κάρλε φέρονται ότι θα ψηφίσουν οι Γ. Δαβάκης, Κ. Μανωλάκος, Τ. Μητρόπουλος, Γ. Βουτσινάς και Λίτσα Καλαγιά και υπέρ του οι Κατσαφάδος, Σαρρή και Αλυγιζάκη.

// Ξαφνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε με το ΚΑΠΗ του δήμου στον Προφήτη Ηλία (Β΄ Διαμέρισμα).

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Νίτσα Βλασσοπούλου θέλησε να το κλείσει γιατί είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στο προεδρείο. Η απόπειρα αυτή της κ. Βλασσοπούλου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και αγανακτισμένοι υπερήλικες του Β΄ Διαμερίσματος ζήτησαν την παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΚΑΠΗ Κυριάκου Μανωλάκου για να βρεθεί λύση. Ο Κ. Μανωλάκος δεσμεύθηκε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά δεν πρόλαβε, γιατί παρενέβη ο δήμαρχος και είπε να μην… πειράξει κανένας το ΚΑΠΗ! Έτσι τελείωσε ομαλά το θέμα και… αποκαταστάθηκε η ηρεμία στην περιοχή!

// Στα τρία χρόνια ορίστηκε η ισχύς των αδειών μουσικών οργάνων στα διάφορα καταστήματα που λειτουργούν στον δήμο.

Αυτό αποφάσισε η δημαρχιακή επιτροπή κατόπιν εισηγήσεως του επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας, αντιδημάρχου Τάκη Αβραμίδη.

Στην περίπτωση που η χρονική διάρκεια της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων είναι μεγαλύτερη από τη χρονική διάρκεια της άδειας δημόσιας εκτέλεσης, που χορηγεί ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων, θα πρέπει να αναγράφεται στην άδεια μουσικών οργάνων το εξής: «Η παρούσα άδεια ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται εν ισχύ η άδεια δημόσιας εκτέλεσης που χορηγεί ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων. Ο κάτοχός της οφείλει να προσκομίσει στην υπηρεσία μας, πριν από τη λήξη ισχύος της άδειας δημόσιας εκτέλεσης, νέα, έγγραφη άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής.

Σε διαφορετική περίπτωση, η άδεια θα ανακαλείται».

Αυτονόητο είναι ότι, σε ό,τι αφορά τα κέντρα διασκέδασης, η μη προσκόμιση έγγραφης άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής αποτελεί λόγο ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

// Επί έναν χρόνο τρέχουν τα νερά στα παρτέρια απέναντι από το γήπεδο του μπιτς βόλεϊ στις «στοιχειωμένες» ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Τουλάχιστον πέντε φορές από αυτήν τη στήλη έχουμε επισημάνει τη σπατάλη του νερού. Δύο τηλεοπτικές εκπομπές έχουν γίνει για το θέμα και περίπου 1.000 καταγγελίες πολιτών που βλέπουν το νερό να χάνεται και θεωρούν ότι είναι κρίμα να γίνεται αυτή η άσκοπη σπατάλη.

Δυστυχώς όμως δεν… ιδρώνει το αφτί κανενός. Μαζί με τα ακίνητα έχει… στοιχειώσει η ευαισθησία, η λογική και η υπευθυνότητα για τους υπεύθυνους της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα που έχει την ευθύνη του χώρου.

Πριν από 5 περίπου μέρες περάσαμε πάλι από εκεί και είδαμε ότι έχουν σπάσει κι άλλοι σωλήνες και τα νερά χύνονται τώρα και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, με κίνδυνο να γίνει κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα!

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η κατάσταση χειροτέρευσε και το νερό έτρεχε… ποτάμι στον δρόμο.

Υπάρχει άραγε κάποιος αρμόδιος σ’ αυτόν τον τόπο να δώσει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα; Γιατί αν δεν μπορείτε, κύριοι των Ολυμπιακών Ακινήτων, να κλείσετε δύο βάνες ή να αντικαταστήσετε δύο σωλήνες, καλύτερα να πάτε σπίτια σας. Πριν σας στείλουν εκείνοι που πρέπει…

// Με ένα τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Γυναίκες του Κόσμου» τιμά φέτος ο Δήμος Κορυδαλλού και το πνευματικό κέντρο την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η πολύπλευρη συμβολή του γυναικείου φύλου στα κοινωνικά ζητήματα, στον πολιτισμό και στην αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων, αλλά και η άλλη πλευρά, η γυναίκα-μετανάστρια που βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν διπλό αποκλεισμό, είναι οι κεντρικοί άξονες του τριημέρου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4, 5 και 6 Μαρτίου στο πνευματικό κέντρο Κορυδαλλού και θα πάρουν μέρος συνολικά 18 καταξιωμένες γυναίκες από τον χώρο του πολιτισμού, της πανεπιστημιακής κοινότητας και των κοινωνικών κινημάτων.


Σχολιάστε εδώ