Άνθρακες ο θησαυρός του… «στρατηγείου»

Μπορεί οι πολύ προσεκτικοί χειρισμοί που έγιναν από το προεδρείο της Βουλής να οδήγησαν στο να αποκαλυφθεί τελικά ότι ήταν «άνθρακες ο θησαυρός» με τα περί του δήθεν «στρατηγείου» που είχε στηθεί μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά τα ερωτήματα που παραμένουν είναι πολλά.

Είναι, για παράδειγμα, τόσο άσχετοι με το αντικείμενο όσοι ζήτησαν να γίνει έρευνα στη Βουλή, αφού, όπως αποδείχτηκε, μια τέτοια έρευνα δεν θα μπορούσε να οδηγήσει πουθενά;

Αλλά ακόμη κι αν ήταν δυνατός ο εντοπισμός αυτού που έστειλε από τη Βουλή κάποιο κείμενο στο επίμαχο ιστολόγιο, τι σχέση είχε αυτό με τις καταγγελίες περί εκβιασμών, που δεν είχαν καμία χρονική ή άλλη σύνδεση;

Και εδώ, από τη στιγμή που, όπως επισημαίνει στις δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Βουλής κ. Νίκος Στεφάνου, «από τη δεκαετία του ’90 και μέχρι σήμερα κρίθηκε σκόπιμο να μην εφαρμόζεται η ύπαρξη διαδικασιών και μέσων καταγραφής και ελέγχου μέχρι φυσικού προσώπου όσον αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο», τίθεται το ερώτημα για ποιον λόγο ο Νομικός Σύμβουλος του κράτους γνωμοδότησε υπέρ της έρευνας αναζήτησης των στοιχείων ταυτότητας του χρήστη στη σύνδεση ίντερνετ, όπως ζητούσε το βούλευμα που διαβίβασε ο ανακριτής, αφού ήταν γνωστό ότι τέτοια καταγραφή απαγορεύεται; Πώς ο Νομικός Σύμβουλος συναίνεσε σε μια ενέργεια που παραβίαζε κορυφαία απόφαση της διοίκησης της Βουλής;

Μήπως ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις;

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσο απεχθές είναι να συκοφαντούν κάποιοι, κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία, εξίσου -αν και περισσότερο- απεχθές είναι άλλοι να επιδίδονται σε επιθέσεις ενοχοποίησης των πάντων, όπως συνέβη τις προηγούμενες ημέρες, οπότε θεωρήθηκαν ύποπτοι για συκοφαντίες και εκβιασμούς όλοι οι βουλευτές, οι υπάλληλοι και οι δημοσιογράφοι που χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Βουλής.

————–*—————

Θα «ποινικοποιηθεί» και ο

κοινοβουλευτικός έλεγχος

Είναι απορίας άξιον, επίσης, πώς οι κυβερνητικοί παράγοντες, που πρωταγωνίστησαν σε αυτήν την ιστορία υπερασπιζόμενοι την ανάγκη για διαφάνεια, θα πάνε μεθαύριο Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφίσουν κατά της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πολύ θα θέλαμε να ακούσουμε, για παράδειγμα, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, που ξιφούλκησε την περασμένη Δευτέρα κατά του «συκοφαντικού ιστολογίου», να μας εξηγεί γιατί θα πει «όχι» στην έρευνα για τις υποκλοπές που είχαν, αν πιστέψουμε την ίδια την κυβέρνηση, στόχο τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Δεν θα το πει, όμως, γιατί -κακά τα ψέματα- η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Αλογοσκούφης από το βήμα της Βουλής κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επειδή σε κάποιες από τις ερωτήσεις τους επικαλούνταν «ηλεκτρονικές ιστοσελίδες», είχε στόχο να αποφύγει την κριτική που του γινόταν γιατί δεν απαντά στις ερωτήσεις και, κυρίως, γιατί επιμένει να μη δίνει στη δημοσιότητα το πόρισμα για τα ομόλογα του επικεφαλής της Αρχής για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», Γιώργου Ζορμπά.

Με τη φόρα που έχουν πάρει, πάντως, κάποιοι στην κυβέρνηση, σε λίγο θα ποινικοποιήσουν και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αρνούνται όλες τις προτάσεις για Εξεταστικές. Απαντούν μόνον στις ερωτήσεις που τους βολεύουν. Και προσπαθούν να ενοχοποιήσουν όσους τους «ρωτούν» ενοχλητικά πράγματα.

Αλήθεια, δεν τους περνάει καθόλου από το μυαλό ότι η εξουσία που τώρα έχουν δεν είναι παντοτινή και ότι αργά ή γρήγορα θα γυρίσουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης;

————–*—————

Έβγαλαν και «πράσινοι»

τα μεταξύ τους απωθημένα

Δεν είναι, όμως, μόνον η κυβέρνηση που «επένδυσε» σε αυτήν την υπόθεση για να «καθαρίσει» με τον ενοχλητικό έλεγχο που της γίνεται από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν όχι μόνο την ουρά τους απέξω, αλλά και τα απωθημένα τους για συναδέλφους τους από τον ίδιο χώρο, ορισμένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το λέμε γιατί έκανε εντύπωση το γεγονός ότι, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης αντέδρασε έντονα και είπε στον υπουργό Οικονομίας ότι θα είναι «απλός συκοφάντης» εάν δεν προσκομίσει τα «στοιχεία» που είχε πει ότι διαθέτει για τη διασύνδεση βουλευτών με το «συγκεκριμένο ιστολόγιο», ένα άλλο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφερόταν να αποσπάσει ο ίδιος συγχωροχάρτι.

Μιλάμε για τον Ντίνο Ρόβλια, ο οποίος δήλωσε, μάλιστα, ικανοποίηση όταν απέσπασε από τον κ. Αλογοσκούφη δήλωση ότι δεν εννοούσε εκείνον. Το αν είχε δίκιο ή όχι ο υπουργός Οικονομίας στις καταγγελίες που έκανε κατά άλλων συναδέλφων του, έδειξε να μην απασχολεί καθόλου τον «πράσινο» βουλευτή.

Και δεν ήταν φυσικά ο μόνος, γιατί και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην αρχή τουλάχιστον και μέχρι να τοποθετηθεί ο πρόεδρος τους Γιώργος Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι άλλο τα ποινικά αδικήματα και άλλο η γενική επίθεση κατά των ιστολογίων που επεχείρησαν κάποιοι κυβερνητικοί, βιάστηκαν να πάνε με τη μεριά εκείνων που μιλούσαν για «συκοφαντικές εκστρατείες» και «στρατηγεία».


Σχολιάστε εδώ