άλλα αθλητικά

— Οι ημέρες των παχιών αγελάδων φαίνεται να πέρασαν ανεπιστρεπτί στην πρωταθλήτρια Ευρώπης εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση στην ΕΠΟ. Κοντά στις 3.000 ευρώ θα στοιχίσει σε κάθε διεθνή ποδοσφαιριστή, από αυτούς που θα επιλεγούν για την αποστολή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το να έχει μαζί του στην Αυστρία και την Ελβετία τη σύζυγό του. Αυτό είναι το κόστος που δίνει συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο, συνεργαζόμενο με την ομοσπονδία, σε κάθε παίκτη για να πάρει μαζί του τη σύζυγό του. Για επιπλέον μέλος της οικογένειας δεν το συζητάμε, ενώ πρέπει να υπενθυμίσουμε πως στο Euro 2004 όλα αυτά ήταν δωρεάν.

— Συνάντηση για το στοίχημα έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Super League. Η συνάντηση αυτή δόθηκε μόνο σε ένα μέρος του Τύπου, σε ορισμένα ΜΜΕ, δηλαδή, που είναι αρεστά σε συγκεκριμένους παράγοντες και όχι στα υπόλοιπα. Είναι τα ίδια κόλπα και τα ίδια παιχνιδάκια που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν κάποιοι και στην ΕΠΟ, στην οποία μοιράζουν τις «φιλικές» προς τη διοίκηση ειδήσεις όπου θέλουν και όπου τους εξυπηρετεί.

— Πριν από κάποιους μήνες, μάλιστα, η διοίκηση της ομοσπονδίας επέλεξε να πάρει μαζί της συγκριμένους δημοσιογράφους δωρεάν σε πτήση τσάρτερ για αγώνα της εθνικής ομάδας στο εξωτερικό και άφησε όλους τους υπόλοιπους να κάνουν τον γύρο της Ευρώπης για να φθάσουν στον προορισμό. Μπράβο παιδιά, πολλά συγχαρητήρια, ειδικά στους δημοσιογράφους του γραφείου Τύπου της ΕΠΟ για τον τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στους συναδέλφους τους. Πρέπει πάντως να ξέρουν πως όλα κάνουν κύκλο στη ζωή και αλλάζουν. Εμείς μόλις αρχίσαμε να ασκούμε κριτική και να αποκαλύπτουμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξει ισονομία και ίσες αποστάσεις προς κατεύθυνση…

— Προ μερικών μηνών είχαμε γράψει από αυτήν εδώ τη στήλη για τον «Γαλανόλευκο Φάρο», τον μοναδικό σύνδεσμο φιλάθλων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην περιφέρεια και τον πλέον ενεργό σε όλη τη χώρα, που, όπως μαθαίνουμε, ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό παρών και στο Euro 2008. Toν σύνδεσμο αυτόν τον έχουν φτιάξει μερικά παιδιά από τα Χανιά, τα οποία λόγω της αγάπης για την εθνική και το ποδόσφαιρο βάζουν και από την τσέπη τους για να είναι κοντά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη και από την ίδια την ΕΠΟ, η οποία κάποτε δεν τους έδινε ούτε εισιτήρια, αλλά τώρα πια οι σχέσεις τους εξομαλύνθηκαν.

***

– Επειδή τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο σοβαρά απ’ ό,τι όλοι νομίζαμε, θα πρέπει να δώσει ο κ. Κακλαμάνης απαντήσεις, τις οποίες δεν βλέπουμε να δίνει. Το πώς εκχωρείται δημόσια περιουσία σε μια ανώνυμη εταιρεία και επιπλέον ο δήμος πληρώνει και αυτήν την εταιρεία, μάλλον θα πρέπει ν’ απασχολήσει και τις αρμόδιες αρχές και όχι μόνο τη γραφίδα του δημοσιογράφου. Πάντως, οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες της περιοχής ετοιμάζονται για νέες δικαστικές προσφυγές…

***

w Την προηγούμενη εβδομάδα γράψαμε για τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και τις συμβάσεις για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Πολίτες της περιοχή του Ελαιώνα έδωσαν δημοσίως και μέσω και του blog τους τις θέσεις, στις οποίες μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι ο δήμος όχι μόνο δεν θα βγάλει λεφτά από αυτήν την ιστορία, αλλά θα δώσει και από πάνω, τόσο στην ΠΑΕ όσο και στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.


Σχολιάστε εδώ