XΡΗΜΑτιστήριο

>Παρά τις πολικές θερμοκρασίες που επικράτησαν πανελλαδικά την προηγούμενη Δευτέρα, σταθεροποιητικό εμφανίστηκε το κλίμα της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικών εξελίξεων στις ευρωπαϊκές αγορές, προχώρησαν σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.317,26, καταγράφοντας οριακές απώλειες της τάξης του -0,08%. Από τις δεικτοβαρείς μετοχές σημαντικά κέρδη για τη ΔΕΗ, αξιοσημείωτα για Eurobank, ΟΤΕ, Μυτιληναίο, θετικό πρόσημο για Ελληνική Τεχνοδομική, Motor Oil, Alpha Bank, αμετάβλητοι οι τίτλοι Αγροτικής και MIG, ενώ αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για MPB, Coca Cola, αρνητική μεταβολή για Ελληνικά Πετρέλαια, Intralot, ΟΠΑΠ και Τιτάνα. Την επομένη, η θετική ώθηση των ευρωαγορών και των αμερικανικών futures οδήγησε τους επενδυτές σε τοποθετήσεις, απαλείφοντας έτσι τις αρχικές πιέσεις στα blue chips, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.353,61 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,84%. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν αυτοί των Κοινής Ωφέλειας, Ταξιδιών-Αναψυχής και Πρώτων Υλών, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν εκείνοι των Πετρελαίου-Αερίου, Μέσων Ενημέρωσης και Τροφίμων-Ποτών. Ακολούθησε μια ακόμη συνεδρίαση κατά την οποία το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον και η σημαντική πίεση σε βασικούς δείκτες και μετοχές ώθησαν τον Γενικό Δείκτη Τιμών στις 4.285,54, με πτώση 1,56%. Ο τζίρος σαφώς συρρικνωμένος ανήλθε στα 286 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,8 αφορούσαν πακέτα, ενώ από τις μετοχές που άλλαξαν χέρια 68 ήταν ανοδικές και 179 πτωτικές. Την επομένη οι επενδυτές, επηρεασμένοι από την πορεία των αμερικανικών αγορών και ειδικά του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.344,93 μονάδες με κέρδη 1,39%. Η μεικτή αξία των συναλλαγών έφτασε τα 343 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 30 αφορούσαν πακέτα, ενώ από τις μετοχές που άλλαξαν χέρια 191 κινήθηκαν ανοδικά, όταν μόλις 47 κατέγραψαν πτώση.

> Τελευταία των Μοϊκανών! Λίγο πριν, λίγο μετά, δεν έχει και τόσο σημασία, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει είναι η πορεία των οικονομικών της μεγεθών! Η αναφορά μας στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου της ATEbank, που αναμένεται να γίνει στις 4 Μαρτίου 2008.

> Αν για την εκποίηση των 33.500 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας ΕΛΠΕ, που είτε δεν είχαν κατατεθεί προς αποϋλοποίηση είτε προέρχονταν από εταιρικές πράξεις, χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες, φανταστείτε τι έχει να γίνει με τις υπόλοιπες 304.917.

> Αλήθεια ποιοι από τους κατά τα άλλα υπεύθυνους της εγχώριας κεφαλαιαγοράς ευθύνονται για την κακή πορεία της Σοφοκλέους, η οποία από την αρχή του έτους καταγράφει μια εκ των χειρότερων επιδόσεων μεταξύ των αναπτυγμένων αγορών του κόσμου;

> Διαπραγματεύονται λίγο στην αρχή, λίγο στο τέλος και μια ωρίτσα μεταξύ 12.30 και 13.30! Αλήθεια ποιοι είναι οι λόγοι που οι τρεις πρώτες επιχειρήσεις της Εναλλακτικής Αγοράς δεν πραγματοποίησαν δημόσια εγγραφή, αλλά ιδιωτική τοποθέτηση; Από ό,τι φάνηκε οι χαλαρές προϋποθέσεις εισαγωγής των εταιρειών στη νέα αγορά δεν έγιναν προς όφελος του ευρέος επενδυτικού κοινού, αλλά προς χάρη των θεσμικών επενδυτών!

> Τι σας λέγαμε; Επιχειρήσεις στις οποίες υπάρχει κρατική συμμετοχή (βλέπε ΟΠΑΠ -ΕΥΔΑΠ- ΟΛΠ), εταιρείες που οι βασικοί τους μέτοχοι απαιτούν μεγαλύτερη επιστροφή χρημάτων (βλέπε ΕΧΑΕ- ΕΛΠΕ- ΚΑΕ), είναι ορισμένες από τις εισηγμένες που αναμένεται να μοιράσουν αυξημένα μερίσματα.

> Μήπως δεν καταλάβαμε καλά; Είναι γεγονός ότι ο νυν υπουργός Οικονομίας, κάλεσε τους προκατόχους του για να τιμήσει την προσφορά τους στα οικονομικά δρώμενα της χώρας; Με πόσους εξ αυτών είχε ανταλλάξει στο πρόσφατο παρελθόν βαρύτατες κατηγορίες;

> Με αφορμή την παραχώρηση των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων των ΟΛΠ και ΟΛΘ, για να δούμε αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για αύξηση, κατά 10 έτη, της περιόδου παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων από το Δημόσιο στους Οργανισμούς;

> Παρά τα συνεχή, σχεδόν μια φορά το δίμηνο, road show ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων, τα αλλοδαπά επενδυτικά κεφάλαια παραμένουν αδρανή, καθώς οι διαχειριστές τους εκτιμούν ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι ακόμα ακριβές.

> Τι σχέση μπορεί να έχει το «νερό» με τo «τηλέφωνο»; Η απάντηση στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΑΘ ΑΕ, ύψους 74,4 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα και έχει ως αντικείμενο την είσοδο της εν λόγω εταιρείας στην τηλεπικοινωνιακή και διαδικτυακή αγορά.

> Με αφορμή τα κέρδη που ανακοίνωσε η Capital Product Τanker του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, ρωτάμε αν αληθεύουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για επικείμενη συμμετοχή του εν λόγω εφοπλιστή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΝΕΚ;

> Για να δούμε αν έστω και την ύστατη στιγμή οι εναρμονισμένοι έλεγχοι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Τράπεζα της Ελλάδος και τη Δικαιοσύνη, σχετικά με το πολυπαιγμένο επιχειρηματικό deal μεταξύ Cosmote και Γερμανού, αποφέρουν τελικά καρπούς, τόσο ως προς το εύλογο του τιμήματος όσο και ως προς το ενδεχόμενο αδίκημα της εσωτερικής πληροφόρησης;

> Αποτελεί μήλον της Έριδος για πολλές τράπεζες! Παρά την έκτακτη φορολόγηση των αποθεματικών της, η κερδοφορία της Attica Bank το 2007 εμφανίστηκε βελτιωμένη, καθώς τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 20,85 εκατ. ευρώ.

> Λέτε να εργάζονται από χόμπι; Ο λόγος για το φορολογικό σαφάρι που έχει επίκεντρο τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι απέκρυψαν από την Εφορία τα εισοδήματα της δεύτερης δουλειάς τους.

> Είναι λογικό η τοποθέτηση ενός και μόνο προσώπου στη θέση του γενικού διευθυντή μιας εταιρείας να αποτελεί από μόνη της λύση στα οργανωτικά, φιλόδοξα και αναπτυξιακά της σχέδια; Κατά τη γνώμη μας όχι, σύμφωνα όμως με τη Lan-net, ναι!

> Αλήθεια, ποια από τις εγχώριες αγορές εξακολουθεί να κρατά το ενδιαφέρον των μεγάλων επενδυτών; Μα ποια άλλη από αυτήν του real estate και ειδικά του κλάδου που έχει να κάνει τόσο με τις μεγάλες εκτάσεις γης όσο και με τα εμπορικά ακίνητα του κέντρου.

> Με αφορμή τους υπερφιλόδοξους στόχους που έθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής κ. Κροντηράς, σχετικά με το μερίδιο αγοράς στις χορηγήσεις, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο factoring, στο leasing και τη θετική αξιολόγηση της πιστοληπτικής διαβάθμισης από τους ξένους επενδυτικούς οίκους, έχουμε να επισημάνουμε ότι στον εγχώριο τραπεζικό στίβο έχει μείνει πολύ πίσω, καθώς πολλά από τα παλαιά, αξιόμαχα, στελέχη, που γνώριζαν τα του οίκου και της αγοράς, έχουν πλέον αντικατασταθεί από νέους, τεχνοκράτες και περισσότερο γραφειοκράτες.

> Δεν μιλάμε για 1.000, ούτε για 5.000, αλλά για πάνω από 10.000 μετοχές! Μήπως τα υψηλόβαθμα στελέχη των εγχώριων εισηγμένων επιχειρήσεων οφείλουν να ακολουθήσουν την πρακτική των «αλλοδαπών» συναδέλφων τους, επαναγοράζοντας σημαντικό αριθμό «ιδίων» μετοχών;

> Ούτε τα αύξησε, αλλά ούτε τα μείωσε κιόλας, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις της! Ο λόγος για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία παρά την προσπάθεια διείσδυσης στο «πελατολόγιο» της επαρχίας, εντούτοις άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια που αφορούν τις χορηγήσεις των αγροτών.

> Οι ίδιοι και οι ίδιοι διεκδικητές! Πόσοι από τους διαγωνισμούς της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που έχουν να κάνουν με έργα – συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε νέες παρατάσεις;

> Κυρίαρχος ο ρόλος της Pricewaterhouse

Coopers και στο επικείμενο deal μεταξύ Eureko και Ευρωκλινικής, καθώς ο διεθνής οίκος έχει αναλάβει έναντι «μεγάλης» αμοιβής τόσο τον έλεγχο της αποτίμησης της εν λόγω εταιρείας όσο και τον άτυπο γύρο διερεύνησης των υποψήφιων αγοραστών της.

> Σε «ταξίδια στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» έχουν επιδοθεί την τελευταία περίοδο πολλά από τα ανώτερα κλιμάκια των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόσφατα παραδείγματα, EFG Eurobank και Marfin Popular Bank, για Τουρκία και Βουλγαρία αντίστοιχα.

> Ενοίκια, λογαριασμοί και κοινόχρηστα επαγγελματικής έδρας από την μία, συντήρηση, επισκευή, χρήση ΙΧ, εξοπλισμός και μηχανήματα για την κάλυψη επαγγελματικών αναγκών από την άλλη, είναι κάποια από τα έξοδα που εξασφαλίζουν έκπτωση φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες.

> Σε μια εποχή όπου οι εποπτικές αρχές των χωρών της ευρωζώνης σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην έκδοση χρεογράφων μειωμένης εξασφάλισης ακόμα και από πιστωτικά ιδρύματα, η Τράπεζα Κύπρου αποφασίζει την αύξηση του συνολικού ύψους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έκδοσης Μεσοπρόθεσμων Ομολογιακών Δανείων της σε 4 δισ. ευρώ.

> Ποια πολυδιαφημισμένη μετοχή, εισηγμένης επιχείρησης με μεγάλο story, κατέγραψε μεσοβδόμαδα απώλειες άνω του 5% με μόλις 379 τεμάχια; Ποια η θέση της αρμόδιας εποπτικής αρχής για το θέμα;

> Καλά που υπάρχει και αυτό! Στα 16.939,3 εκατ. ευρώ, αναρριχήθηκε το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισέρευσε στη χώρα το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2007, σημειώνοντας αύξηση που υπερβαίνει το 18%.

> Χαριστικές ρυθμίσεις; Αλήθεια, ποιοι είναι οι λόγοι που εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική απογραφή των τεχνικών εταιρειών με τζίρο άνω των 150.000 ευρώ ετησίως οι επιτηδευματίες που ασχολούνται αποκλειστικά με την ανέγερση και πώληση οικοδομών;

> Έπεσαν και πάλι έξω στις εκτιμήσεις τους! Ο λόγος για τις κυβερνητικές αστοχίες στην υποτιθέμενη εξυγίανση των ΔΕΚΟ, γεγονός που τους οδηγεί στην εύκολη λύση, στην αύξηση δηλαδή των εσόδων μέσω της τιμολογιακής πολιτικής τους.

> Με αφορμή τη γνωστοποίηση της AΤΕbank σχετικά με την εμπρόθεσμη λήψη Δεσμευτικών Προσφορών για την πώληση της συμμετοχής της στην εταιρεία γάλακτος ΡΟΔΟΠΗ, αλλά και τις περαιτέρω ενέργειες που έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των αγροτοβιομηχανιών μεταποιητικού τομέα μετοχικού ενδιαφέροντος της κρατικά εποπτευόμενης τράπεζας (όπως είναι τα εργοστάσια τοματοπολτού ΣΕΒΑΘ, κρεάτων ΣΕΠΕΚ, ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ, Δωδώνης, κ.λπ.), υπενθυμίζουμε στους απανταχού επικριτές της, κομματικούς και συνδικαλιστές, ότι: 1) Από τον Φεβρουάριο του 2002, σε σύσκεψη εκπροσώπων του ελληνικού Δημοσίου στην οποία παρευρίσκοντο μεταξύ άλλων ο τότε υπουργός Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκης, ο υπουργός Γεωργίας κ. Δρυς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Κασουλάκος, συζητήθηκε το πλαίσιο των ενεργειών για την απεμπλοκή της τράπεζας από τις ανωτέρω επιχειρήσεις. 2) Από τον Μάρτιο του 2002, επί διοικήσεως κ. Πέτρου Λάμπρου, το διοικητικό συμβούλιο της Αγροτικής Τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της υποδιεύθυνσης θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου, είχε αποφασίσει ομόφωνα την απεμπλοκή της τράπεζας από όλες τις παραπάνω εταιρείες.

> Αυτοί είναι άραγε οι «θεματοφύλακες» του καπιταλιστικού μας συστήματος; Μία προς μία οι διεθνείς επενδυτικές τράπεζες προχώρησαν σε απομειώσεις ζημιών που επηρέασαν αρνητικά τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Πρόσφατο παράδειγμα η Barclays, της οποίας η πτώση στα κέρδη εξαμήνου άγγιξε το 21%.

> Εν αναμονή της στάσης που θα κρατήσει η «σιδηρά κυρία», βλέπε Φράγκου, των εγχώριων και αλλοδαπών επενδυτικών κεφαλαίων, βλέπε IRF, αναμένεται να κινηθούν οι όποιες εξελίξεις γύρω από το ενδιαφέρον της συνεργασίας μεταξύ Proton Bank και Hapoelim.

> Προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων! Βαριές καταγγελίες κατά του υπουργείου Μεταφορών για προκλητικές μεθοδεύσεις που διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την υπερβολική αύξηση των ασφάλιστρων οδικής βοήθειας και τον αφανισμό δεκάδων μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων έκαναν εκπρόσωποι εταιρειών του χώρου.

> Είδες τι σημαίνει να έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη»; Για πόσες από τις μη δεικτοβαρείς μετοχές πραγματοποιούνται δημοσκοπήσεις αναλυτών και προβλέψεις διεθνών επενδυτικών οίκων; Εμείς γνωρίζουμε τουλάχιστον μια, βλέπε Aegean Airlines.

> «Πωλούνται όπως είναι επιπλωμένες»! Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τόσο οι ξένοι όσο και οι έλληνες μεγαλοεπενδυτές προχώρησαν σε μαζική έξοδο από τις μετοχές, κυρίως των blue chips, του ελληνικού χρηματιστηρίου, γιατί άραγε;

> Υπάρχουν εισηγμένες επιχειρήσεις στις οποίες οι βασικοί τους μέτοχοι εξακολουθούν να καταγράφουν σημαντικές απώλειες προερχόμενες από αγορές ιδίων μετοχών; Εμείς γνωρίζουμε τουλάχιστον μια, βλέπε Βιοτέρ!

> Ο παλιός είναι αλλιώς! Αλήθεια πού είναι «χαμένη», η παλαιά «φουρνιά» των χρηματιστών; Γιατί εξακολουθούν να απέχουν από τις διαδικασίες του ΣΜΕΧΑ; Ποιοι εκ των νέων «φρούτων» παίζουν τον ρόλο των «λαγών»; Εντύπωση πάντως προκαλεί η άμεση «στήριξη» που πρόσφερε απλόχερα ο σύνδεσμος στον πρόεδρο του χρηματιστηρίου, σχετικά με την ανάγκη κατάργησης του φόρου επί των συναλλαγών.

> Λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα, καθώς με τις επαναλαμβανόμενες διημερίδες μεταξύ των ίδιων «θεσμών», όπως είναι οι ΕΚ, ΤτΕ, ΕΕΙΑ κ.λπ., δεν λύνονται τα προβλήματα της αξιοπιστίας του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

> Τι άλλο θα μπορούσε να πει ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης από το αυτονόητο, ότι δηλαδή η παραθεριστική κατοικία, με σεβασμό στο φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον, είναι το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

> Έτσι για να καταλάβουμε δηλαδή, το βραβείο που χάρισε η Agrotica στην Εθνική Τράπεζα είχε να κάνει αποκλειστικά με τη φιλοτέχνηση και τη γενικότερη παρουσία του περιπτέρου της ή και με τις υπηρεσίες – προϊόντα που προσφέρει στους αγρότες;

> Από ό,τι φαίνεται το τραπεζικό σύστημα «αυτοτροφοδοτείται», μέσω συγκοινωνούντων δοχείων που αποτελούνται από μικρές κλειστές ομάδες τεχνοκρατών! Η νέα διοίκηση της MARFIN LEASING έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά της τόσο στην Επενδυτική Τράπεζα όσο και στις αντίστοιχες εταιρείες των Κύπρου – Πειραιώς.

> Μπορούσαν και καλύτερα! Σύμφωνα με την αρμόδια κοινοτική επίτροπο, στο 85% ανέρχεται η απορρόφηση από την Ελλάδα των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης που αφορά την περίοδο 2000-2006.

> Μα καλά, δεν παραδειγματίζονται ούτε καν από τους «μέντορές» τους; Την ίδια στιγμή που η καπιταταλιστική κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει τις εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τις κρατικά εποπτευόμενες τράπεζες, η βρετανική κυβέρνηση ανακοινώνει την «κρατικοποίηση» της Northern Rock.

> Δεν έχουν ονοματεπώνυμο; Ποιοι είναι οι τραπεζίτες που αρνούνται πεισματικά να δώσουν εξουσιοδοτήσεις προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για τη νέα κλαδική σύμβαση των εργαζομένων τους;

> Είναι δυνατόν να προκαταλαμβάνουν ακόμα και το ενδεχόμενο ματαίωσης της έκτακτης γενικής συνέλευσης μιας εισηγμένης επιχείρησης; Και όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ατλάντικ, όλα είναι πιθανά!

> Μπορεί να είναι μικρή, δεν παύει όμως να είναι αύξηση η οποία επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας. Ο λόγος για την κατά 5,1% άνοδο στις τιμές των οικοδομικών υλικών μέσα σε έναν χρόνο.

> Διώχνουν τα «σαπάκια» ή τις μετοχές που υπεραπόδοσαν; Ποιοι είναι οι λόγοι που η Alpha Finance προχώρησε σε αναδιάρθρωση του θεωρητικού της χαρτοφυλακίου, πραγματοποιώντας, μεταξύ άλλων, μείωση της συμμετοχής της σε Alapis, ΔΕΗ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;

> Δεν λείπουν οι νόμοι, αλλά οι έλεγχοι, κυρίως σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων! Για να δούμε αν η Επιτροπή που σχετίζεται με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προχωρήσει τελικά στη ριζική αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει το «πόθεν έσχες»;

> Παρά τις υπέρογκες δαπάνες για την αναβάθμιση του τεχνολογικού της εξοπλισμού και τις πρόσφατες μειώσεις των χρεώσεων επί των συναλλαγών, τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη της ΕΧΑΕ σημείωσαν αύξηση 57%, διαμορφούμενα στα 91 εκατ. ευρώ. Και κάτι ακόμα, για ποιους «εργάζεται» τελικά ο κ. Καπράλος; Μήπως για τους αλλοδαπούς θεσμικούς επενδυτές που απαιτούν την κατάργηση της φορολόγησής τους; Ή για τους βασικούς του μετόχους που επιδιώκουν την ενίσχυση της κερδοφορίας τους;

> Έχει «πλούσιο» παρελθόν! Ποιο από τα «γαλάζια» υψηλόβαθμα στελέχη της ATEbank, που κατέχει θέση ευθύνης σε διοικητικό συμβούλιο θυγατρικής της εταιρείας, αρνείται να παράσχει στις αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας τα οικονομικά του στοιχεία, όπως απαιτούν τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα; Έχουμε συνέχεια…

> Και τώρα τι; Με την τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι η οικονομική αβεβαιότητα των κρατών έχει επανέλθει δριμύτερη, ενώ οι επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα έχουν δώσει τη θέση τους στα εμπορεύματα.

> Η εξασθένηση του δολαρίου έναντι των υπολοίπων νομισμάτων καλά κρατεί, καθώς μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Reserve, που παγίωναν τις προσδοκίες για περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων, έχει πάρει και πάλι την κατηφόρα.

> Την «κακία» της για τις «αναδουλειές» που έχει στη χώρα μας έβγαλε και πάλι η Morgan Stanley, κατατάσσοντας την εγχώρια χρηματαγορά, με βάση τους οικονομικούς δείκτες, μεταξύ των ακριβότερων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

> Για να μη νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδέψουν! Βάσει του άρθρου 657 του Αστικού Κώδικα, εάν ο εργαζόμενος εμποδίζεται να προσφέρει την εργασία του για σπουδαίο λόγο που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά του, όπως η διακοπή των συγκοινωνιών εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης και η επικινδυνότητα των δρόμων σε συγκεκριμένους νομούς, διατηρεί την αξίωσή του στις αποδοχές, τις οποίες ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει.


Σχολιάστε εδώ