Xαμένος δεν είναι ο Τάσσος

Και εδώ αναδύονται οι τεράστιες ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αλλά και γενικά όλης της πνευματικής ηγεσίας του Ελληνισμού.

Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, κρύφτηκαν! Και το λέμε μʼ όλη τη σοβαρότητα της λέξης. Ακόμη κι εκείνοι που στη μάχη κατά του Σχεδίου Ανάν ήταν παρόντες, όπως ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, έστω και με το «κλείσιμο του ματιού του», που ήταν υπεραρκετό…

Άλλοι είχαν μπει μπροστάρηδες, όπως το ΚΚΕ, ενώ πολιτικά πρόσωπα είχαν βγει ξεκάθαρα υπέρ του «ΟΧΙ», όπως ο Αρσένης και ο Λαλιώτης, και συνταγματολόγοι όπως ο Γ. Κασιμάτης και ο Κ. Μαυριάς, που είχαν ξετινάξει από συνταγματικής πλευράς το ανθελληνικό τερατούργημα. Όμιλοι πολιτικοί, αντιστασιακοί με αγώνες, συστρατεύθηκαν και στήριξαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τώρα λάκισαν όλοι! Κι άφησαν μόνο τον Τάσσο να δώσει τη μεγάλη μάχη μόνος του εναντίον όλων, Άγγλων, Αμερικανών, Τούρκων και των ενδοτικών, με μια… μεταλλαγμένη και… ωραιοποιημένη κόπια του Σχεδίου Ανάν να περιμένει έξω απʼ την πόρτα… Και τώρα, από αύριο κιόλας, θα αρχίσει να υλοποιείται, ανεξάρτητα του ποιος θα εκλεγεί. Είτε είναι ο Χριστόφιας, είτε ο Κασουλίδης, ίδια γεύση…

Χαμένος δεν είναι ο Τάσσος Παπαδόπουλος, χαμένοι είναι εκείνοι που λάκισαν και να ευχηθούμε να μη βγει χαμένη και η Κύπρος μας. Ο Τάσσος παρέλαβε κράτος και παραδίδει κράτος. Θα μπορέσει να κάνει το ίδιο, να παραδώσει κράτος και ο νέος Πρόεδρος; Μ’ έναν λαό που απέδειξε ότι μπορεί να λέει «ΟΧΙ» όταν πιστέψει τον ηγέτη του. Και πίστεψε το 2004 τον Τάσσο. Κι έτσι έγινε το θαύμα που εξέπληξε τους πάντες. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και οι Σειρήνες που παραπλανούν και υπόσχονται παράδεισους… Ο Τάσσος έχει το μειονέκτημα να μην υπόσχεται δρόμους στρωμένους με ρόδα… αλλά μόνο αγώνα…

ΥΓ.: Οφείλω μιαν απάντηση στους φίλους αναγνώστες… Είναι η απάντηση στο πρωτοσέλιδο ερώτημα που είχαμε θέσει πριν από τις κυπριακές εκλογές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο ζητούσαμε να πει τι είχε προτείνει στον πορτογάλο πρωθυπουργό κ. Σώκρατες, τον οποίο είχε επισκεφθεί στη Λισσαβώνα στις 27 Ιουνίου 2007. Δεν θελήσαμε να αποκαλύψουμε πριν από τις εκλογές τη συζήτηση, εκτιμώντας ότι ίσως κάποιοι Ελληνοκύπριοι να θεωρούσαν την ψήφο τους στον Τάσσο χαμένη ψήφο, αφού η ΕΕ δεν τον ήθελε. Τώρα πια που το αποτέλεσμα κρίθηκε θα προχωρήσουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με κορυφαία διπλωματική πηγή, ο κ. Παπανδρέου είχε προτείνει στον πορτογάλο πρωθυπουργό να συνεννοηθούν μεταξύ τους όλοι οι σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με όσους της άλλης πλευράς μπορούν να επηρεάσουν, και να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην επανεκλεγεί στην Κύπρο ο Τάσσος Παπαδόπουλος!

Αυτό είναι το απίστευτο. Δυστυχώς είναι η αλήθεια, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην εγκυρότητα και την εντιμότητα της πηγής μας.

Θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς μαζί σας, γι’ αυτό και σας λέμε ότι μετά τη δημοσίευση του ερωτήματος μας τηλεφώνησαν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης και ο βουλευτής και πρώην πρέσβης κ. Πάνος Μπεγλίτης ρωτώντας μας τι εννοούμε, είπαμε περίπου ποιο είναι το θέμα και η απάντησή τους ήταν ότι, όπως τους διαβεβαίωσε ο Γιώργος, δεν έχει γίνει τέτοια κουβέντα. Εμείς πάντως επιμένουμε. Αυτά! Και να ξέρουν οι φίλοι αναγνώστες ότι δεν πρόκειται ποτέ να τους κρύψουμε τίποτε, ούτε να τους παραπλανήσουμε ούτε να τους χρησιμοποιήσουμε.

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ