Φλασ-μπακ στα σκάνδαλα

Τον Σεπτέμβριο του 2006 αποκαλύφθηκε ότι ο γενικός γραμματέας του δήμου και δεξί χέρι του κ. Παπαγεωργόπουλου έλαβε δωράκια μεγάλης αξίας από δημότες (μέχρι και συμμετοχή σε οικόπεδα), αλλά ο κ. δήμαρχος ακόμη και σήμερα τον διατηρεί στη θέση του.

Το ίδιο διάστημα αποκαλύπτεται ότι το «σύστημα Παπαγεωργόπουλου» παραχωρεί ελεύθερα δημοτικά οικόπεδα σε εργολάβους, φίλους και συνεταίρους του γενικού γραμματέα, με επαχθείς μάλιστα όρους όσον αφορά το συμφέρον του δήμου.

Μόλις προ μηνών αποκαλύφθηκε ότι 327.000 ευρώ (δηλαδή κάπου 120 εκατ. δραχμές για μην ξεχνιόμαστε) εκλάπησαν από τον λογαριασμό της Παγίας, χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι. Το αδίκημα γινόταν επί σειρά ετών, αλλά ο κ. Παπαγεωργόπουλος και οι αντιδήμαρχοί του δεν ασκούσαν τον παραμικρό έλεγχο. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, όλοι ήταν ενήμεροι για το σκάνδαλο, το γνώριζαν, το συγκάλυπταν και αναγκάστηκαν να το αποδεχτούν μόνον όταν αποκαλύφθηκε από τον Τύπο. Στο μεταξύ, κάποιοι φρόντισαν να εξαφανίσουν τα αμαρτωλά τιμολόγια για να μην αποκαλυφτεί πού πήγαν τα λεφτά. Για την υπόθεση αυτή ουδείς έχει αναλάβει τις πολιτικές και διοικητικές του ευθύνες. Και επιπλέον, ακόμη αναμένεται το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών, αλλά και της Δικαιοσύνης.


Σχολιάστε εδώ