τυποΘεσσαλονίκη

~Ανάγκα και θεοί πείθονται, έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Έτσι και η Β. Σουλοπούλου ενέδωσε στα δεδομένα του ανταγωνισμού και αποφάσισε να εμπλουτίσει την κυριακάτικη εφημερίδα με τα DVD που έχουν καταστεί απαραίτητα προκειμένου να αυξηθεί η κυκλοφορία της εφημερίδας. Έτσι, η «Μακεδονία», από σήμερα και για δεκατρείς βδομάδες, θα συνοδεύεται από σειρά κινηματογραφικών παραγωγών, των παραμυθιών του Άντερσεν.

~ Μπράβο στον βετεράνο της δημοσιογραφίας Νίκο Βουργουτζή, για το νέο βιβλίο που εξέδωσε με τις αναμνήσεις του από τη «Μακεδονία». Το βιβλίο τιτλοφορείται «το τελευταίο χειρόγραφο» και σε αυτό περιλαμβάνονται εξαιρετικά στιγμιότυπα από την ιστορία της πάλαι ποτέ πανίσχυρης εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, από την ίδρυσή της έως την κατάρρευση του 1996 και την αναστολή της έκδοσής της.

~Αν υπήρχε ένας βουλευτής που στάθηκε δίπλα στον Άρη (το αθλητικό σωματείο ντε), αυτός ήταν ο Τάσος Σπηλιόπουλος, ο οποίος με σειρά παρεμβάσεών του βοήθησε το σωματείο να βρει λύσεις στα αδιέξοδα στα οποία είχε περιέλθει τα προηγούμενα χρόνια.

~Όμως κάποιοι επιλήσμονες και αχάριστοι που διοικούν τη σημερινή ΠΑΕ, τα έβαλαν και μ’ αυτόν, επικρίνοντάς τον επειδή, κατά τη γνώμη τους, αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΕΡΤ3, θα έπρεπε να απολύσει τον γνωστό ΠΑΟΚτσή δημοσιογράφο Γιώργο Μίνο. Κρέμασαν λοιπόν ένα τεράστιο πανό στα κάγκελα του Χαριλάου, για να ξεφωνίσουν τον Τάσο, επειδή… πληρώνει τον Μίνο για να προβάλει τον ΠΑΟΚ.

~Η επίθεση του Άρη στον Μίνο επειδή είναι… ΠΑΟΚτσής και τα εις βάρος του πανό που κρεμάστηκαν στο Χαριλάου προκάλεσαν την παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ, που διά του διοικητικού της συμβουλίου, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία «καταγγέλλεται ως απαράδεκτη η ενέργεια φιλάθλων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ να υψώσουν πανό στο οποίο αναγραφόταν συκοφαντικό, δυσφημιστικό και εξόχως προσβλητικό σύνθημα εις βάρος επαγγελματία δημοσιογράφου. Το κρούσμα δεν είναι μεμονωμένο, συνεχίζει η ΕΣΗΕΜ-Θ. Είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των περιστατικών που μαρτυρούν την προσπάθεια διοικήσεων αθλητικών σωματείων να ελέγξουν την ενημέρωση στοχοποιώντας, εκφοβίζοντας η σπιλώνοντας δημοσιογράφους».

~Στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θα κληθεί να απολογηθεί ο Γαβριήλ Λαμψίδης. Ο δημοσιογράφος, που να σημειωθεί είναι συνταξιούχος, κατέθεσε σε δικαστήριο υπέρ της εργοδοσίας, για θέμα που αφορούσε τη διεκδίκηση δεδουλευμένων από εργαζόμενη στην εφημερίδα «Τύπος της Θεσσαλονίκης».

Την απόφαση για παραπομπή του κ. Λαμψίδη την έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, μετά από αναφορά του αντίστοιχου εργασιακού εκπροσώπου.

Το ακόμη πιο ωραίο είναι πως ο κ. Λαμψίδης διατηρεί τη θέση του υπεύθυνου γραφείου Τύπου και ενημέρωσης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στη Θεσσαλονίκη. Αλήθεια τι λέει επί του θέματος ο πρόεδρος του κόμματος, που είναι και παλιότερος δημοσιογραφίζων ιδιοκτήτης καναλιού;

Ο Θεσσαλονικιώτης


Σχολιάστε εδώ