ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκαίρως προειδοποιήσει για αυτά τα ατυχήματα, όμως έχει εξαιρέσει, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, τα σοκολατένια αυγά, τα οποία όμως περιέχουν συνήθως τα πιο επικίνδυνα από αυτά τα μικρά παιγνίδια.
Τα σοκολατένια αυγά όπως είναι τα «Κίντερ – έκπληξη», αν και σχετικά ακριβά σε σύγκριση με άλλα σοκολατοειδή, είναι εξαιρετικά δημοφιλή στους πιτσιρικάδες και αυτό το γνωρίζουν καλά οι γονείς οι οποίοι τα προμηθεύονται την τελευταία στιγμή από τα ραφάκια δίπλα από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ, τον φούρνο όταν παίρνουν το ψωμί της ημέρας ή ακόμη και από τα περίπτερα, επειδή έχουν την πεποίθηση ότι προσφέρουν διπλή χαρά στα παιδιά τους, δηλαδή και σοκολάτα και παιχνιδάκι.
Τα παιγνίδια που περιέχονται, ύστερα από σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βρίσκονται μεν μέσα στο σοκολατένιο αυγό, αλλά, σε ειδική πλαστική συσκευασία.
Όμως αυτό δεν περιορίζει τον κίνδυνο, αφού τα παιδιά ανοίγουν τη συσκευασία αυτή και παίρνουν το παιγνιδάκι ή τα συναρμολογούμενα κομμάτια από κάποιο παιγνίδι τα οποία δεν ξεπερνούν σε διάμετρο τα 2 εκατοστά, είναι δηλαδή πανεύκολο αν τα βάλουν στο στόμα, όπως συνηθίζουν, να τα καταπιούν και να επέλθει πνιγμός.
Οι γονείς που θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο καλό θα ήταν, αν το παιδί επιμένει να του παίρνουν το σοκολατένιο αυγό, να αποφεύγουν όμως να του δώσουν το δώρο που έχει μέσα ή ακόμη ασφαλέστερα να αποφεύγουν απλώς την αγορά αυτών των προϊόντων. Από σοκολάτες κάθε είδους, ακόμη και της ίδιας μάρκας, γεμάτος ο τόπος.


Σχολιάστε εδώ