Το Alter διαψεύδει την «Ελευθεροτυπία»

Σε διάψευση του δημοσιεύματος της «Ελευθεροτυπίας» για «πλαστά και εικονικά τιμολόγια» προέβη το Alter. Σε ανακοίνωσή της η Ελεύθερη Τηλεόραση (Alter) αναφέρει πως οι συναλλαγές όλων των οικονομικών περιόδων της εταιρείας «είναι πραγματικές», ενώ σημειώνει πως έχει καταθέσει προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ. 571/23-5-2003 πράξης επιβολής προστίμου της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών ύψους 6.927.659 ευρώ και ότι έχει «ήδη δικαιωθεί με την υπ’ αριθμ. 316/17/11/2003 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου».

Η «Ελευθεροτυπία» αρχικά την Πέμπτη έγραψε πως «ο εισαγγελέας της Υπηρεσίας Ειδικών
Ελέγχων Ευάγγ. Ιωαννίδης έχει στα χέρια του πορισματική έκθεση από την οποία προκύπτει έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το Alter και από συνδεδεμένες με αυτό επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια την Παρασκευή, δημοσιεύοντας τη διάψευση του Alter, η «Ελευθεροτυπία» επανήλθε γράφοντας πως «ύστερα από τέσσερα χρόνια πολιτικής διαχείρισης ενός εκτενούς πεδίου ανομίας στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει τώρα ότι ενεργοποιεί όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση μιας βιομηχανίας πλαστών και εικονικών τιμολογίων, φοροδιαφυγής, διαφημιστικών τακτοποιήσεων κ.ά.». Συμπλήρωσε σημειώνοντας πως «το Alter είναι η πρώτη υπόθεση που έρχεται στο προσκήνιο από τις ελεγκτικές αρχές, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε έγγραφη καταγγελία από το 2005!»


Σχολιάστε εδώ