ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ… ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ

Και πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αφού πίσω από το μαγείρεμα των μέτρων βρίσκονται οι ίδιοι ακριβώς υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Εμπορίου, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι όλα αυτά γίνονται για εντυπωσιασμό.
Την ανακοίνωση των μέτρων κατά της ακρίβειας θα έπρεπε να την κάνουν όχι από το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά από τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας και θα έπρεπε να γίνεται λόγος για σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Αλλά, όχι, διαλέξαμε την εύκολη λύση, εξαγγείλαμε μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας που ακούγονται όμορφα και χαϊδεύουν τ’ αφτιά του κοσμάκη, αλλά έχουν κριθεί ήδη ως αναποτελεσματικά εκ του αποτελέσματος.
«Το κινίνο είναι πικρό, αλλά θεραπεύει», είπε συμβολικά ο κ. Φώλιας για τα μέτρα, καθώς υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από παράγοντες της αγοράς.
Θεραπεύει ναι, αλλά τον πυρετό, όχι την ακρίβεια.
Από τα συνολικώς 41 μέτρα, που βάζει μπροστά το υπουργείο Ανάπτυξης για να υλοποιηθούν στις αρχές του καλοκαιριού, ξεχωρίζει η εισαγωγή μαθήματος στα σχολεία για τη διαμόρφωση της καταναλωτικής συνείδησης και η σύσταση ενιαίου φορέα ελέγχων, αφού τις περισσότερες φορές φταίει η έλλειψη παιδείας του έλληνα καταναλωτή και η γραφειοκρατία. Η έλλειψη παιδείας γίνεται ορατή όταν εν μέσω χιονιά, δηλαδή όταν τα χωράφια έχουν ένα μέτρο χιόνι, ζητάμε να αγοράσουμε ντε και καλά λαχανικά που έχουν, λόγω παγετού, παραχθεί είτε σε κακή ποιότητα είτε σε πολύ μικρές ποσότητες. Και μάλιστα ζητάμε να τα πάρουμε στις ίδιες τιμές που τα παίρναμε και πριν τον παγετό που ήταν σε αφθονία.
Για να πούμε όμως και του στραβού το δίκιο, ενώ το ακούγαμε πολλές φορές, δεν είδαμε και ποτέ να πηγαίνει ο αρμόδιος υφυπουργός στον Εισαγγελέα να παραδώσει ο ίδιος στοιχεία που να στοιχειοθετούν ποινικά αδικήματα σε βάρος του καταναλωτή.

Αγόραζαν ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ το κιλό και πουλούσαν πατάτες για γαλλικές με 35 λεπτά ή τις βάφτιζαν ελληνικές και τις πωλούσαν από 65 λεπτά και πάνω. Τους βρήκε και τους πήγε στον Εισαγγελέα κ. Σανιδά ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος και μάλιστα προσωπικώς. Μπράβο του, γιατί μόνο ο φόβος φυλάει τα έρμα.
Μόνο που πρέπει να μπορέσει ο Εισαγγελέας να κλείσει κάνα-δυο από αυτούς στη φυλακή, δηλαδή να βρεθεί νόμος που να κάνει την ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ σε βάρος του καταναλωτή να αποτελεί ποινικό αδίκημα. Γιατί εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα και τα νέα μέτρα δεν παραπέμπουν πουθενά σε αλλαγές νόμων σ’ αυτήν την κατεύθυνση.


Σχολιάστε εδώ