Τα εξωθεσμικά κέντρα

Θύματα συστηματικής απαξίωσης έπεσαν ο Ανδρέας Παπανδρέου την περίοδο του ʼ89, ο Μιλτ. Έβερτ όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ, καθώς και ο Κώστας Καραμανλής κατά την πρώτη περίοδο της ηγεσίας του – για τον νυν πρωθυπουργό η συστηματική απαξίωση σταμάτησε όταν τα εξωθεσμικά κέντρα διέβλεψαν ότι οδεύει ολοταχώς προς την πρωθυπουργία. Τώρα θύμα συστηματικής απαξίωσης έχει γίνει μήνες τώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Μεθοδευμένα και σε συγχορδία ΜΜΕ προβάλλουν ό,τι αρνητικό για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποσιωπούν ό,τι θετικό. Στον δρόμο αυτόν βαδίζουν ιδιαίτερα ΜΜΕ που εξ ορισμού θεωρούνται «φιλικά» προς το ΠΑΣΟΚ.

• Οι κακές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και των «φιλικών» ΜΜΕ παίζουν εκ των πραγμάτων αποφασιστικό ρόλο στην «εικόνα» του κόμματος και το εμποδίζουν να ανακάμψει σε επίπεδο πολιτικής και εκλογικής επιρροής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι και το απαξιωτικό σχόλιο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο οποίος υποστήριξε στα σοβαρά (!) ότι ο κ. Παπανδρέου «δεν καταλαβαίνει» τι σημαίνει «διπλή ονομασία», σε σχέση με το θέμα των Σκοπίων. Σημειωτέον ότι το «δεν καταλαβαίνει» απευθύνεται όχι μόνο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον μέχρι πρότινος υπουργό Εξωτερικών που χειρίστηκε για αρκετά χρόνια την υπόθεση των Σκοπίων. Προφανώς το «δεν καταλαβαίνει» λογικά δεν στέκει και εκφεύγει κάθε πλαισίου δημοσιογραφικής κριτικής, αγγίζοντας τα όρια της προβοκάτσιας.

• Το γεγονός ότι θύματα συστηματικής αποδόμησης εκ μέρους εξωθεσμικών κέντρων που ελέγχουν ΜΜΕ έχουν γίνει κατά καιρούς και ηγετικά πρόσωπα της ΝΔ και ηγετικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ δείχνει πως τα κέντρα αυτά κινούνται αποκλειστικά στο πεδίο των συμφερόντων τους και μόνο, με στόχο τον «έλεγχο» της πολιτικής εξουσίας, ώστε να προωθούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις τους. Το κακό κάποτε πρέπει να εκλείψει και θα εκλείψει όταν ενιαία η πολιτική «τάξη» σταθεί απέναντι σε κάθε είδους εξωθεσμική επιρροή. Ωστόσο επειδή όταν πλήττεται το ένα κόμμα εξουσίας το άλλο σιωπά ή και τρίβει τα χέρια του από χαρά, μάλλον το κακό θα συνεχίζεται εσαεί…


Σχολιάστε εδώ