Στη σκαλωσιά

l Ακόμη αναρωτιούνται στην ΠΑΣΚΕ για τη σκοπιμότητα της επίθεσης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη κατά των συνδικάτων με αφορμή την «υπόθεση Νικολουτσόπουλου». Άλλοι μιλάνε για προσπάθεια επανόδου στην κεντρική πολιτική σκηνή, άλλοι για εκδίκηση επειδή «η ΠΑΣΚΕ κλωτσούσε και επί πρωθυπουργίας Σημίτη για την οικονομική και κοινωνική του πολιτική». Επειδή όμως στο στόχαστρο βρέθηκε κυρίως ο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος, μάλλον την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ για τη γραμματεία του ΠΑΣΟΚ έπληττε ο πρώην.

l Θα πάει ή δεν θα πάει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημίτης; Πάντως, και απών να είναι, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ του ετοιμάζουν» εκπλήξεις», που δεν θα είναι ευχάριστες. Αν η ΠΑΣΚΕ δημοσίως μιλούσε την ώρα που έπρεπε, ίσως τώρα να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα και για το ΠΑΣΟΚ και για τον πρόεδρό του Γ. Παπανδρέου.

l Οι τράπεζες, το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος να χρηματοδοτήσουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αυτά υποστήριξε στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου – και σωστά. Θα βοηθούσε αν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπογράμμιζαν τη θέση αυτή του κόμματός τους σε κάθε ευκαιρία. Για να τη δεχθούν και οι ίδιοι, αλλά και για να τους πιστέψουν οι πολίτες. Η μάχη της αξιοπιστίας είναι αυτή που το

ΠΑΣΟΚ πρέπει να κερδίσει όσο δύσκολη και αν είναι αυτή…

l Ο «διαχρονικός» διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Γκαργκάνας, ξαναχτύπησε» Το πρόβλημα της χώρας για τον αξιότιμο διοικητή με τις υπέρογκες αμοιβές είναι οι μισθοί και τα ασφαλιστικά δικαιώματα κι ας είναι οι χαμηλότερες αποδοχές στην Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για τις συντάξεις. Πόσο εξυπηρετούν τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και το οικονομικό του επιτελείο οι παρεμβάσεις Γκαργκάνα που τόσο προκαλούν και εξοργίζουν όλους μας;

l Την κρίση στη ΓΣΕΕ με αφορμή τη συρρίκνωση, με ποικίλους τρόπους, των αρμοδιοτήτων του Ινστιτούτου Εργασίας, κάποιοι την εξηγούν κάπως έτσι» «Πιέζεται» συνεχώς ο επιστημονικός διευθυντής Σάββας Ρομπόλης, ε, κάποια στιγμή θα τα βροντήξει. Πολλοί οι μνηστήρες της θέσης του επιστημονικού διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Κυρίως πρώην κυβερνητικά στελέχη (επί ΠΑΣΟΚ) και νυν πανεπιστημιακοί καθηγητές.

l Σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων των οποίων η πλειοψηφία ανήκει στο ΠΑΜΕ υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ικανοποιητικούς οικονομικούς όρους. Το λένε με καμάρι τα στελέχη της παράταξης κ. Χρ. Καρτσώτης και Γ. Πέρρος, που επισημαίνουν το δύσκολο κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις. Πάντως»

l Καμία μέχρι στιγμής ένδειξη (δυστυχώς) για στοιχειώδη συμπόρευση στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα μεταξύ ΠΑΜΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης.


Σχολιάστε εδώ