στα ενδότερα των ομάδων

=Τι συνέβη, ρε παιδιά, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο; Πρώτη φορά έζησα στην Αθήνα τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες μου θύμιζαν εικόνες από την Πολωνία όταν πήγε η αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τη Λέγκια.

=Εκείνος ο αγώνας, βέβαια, διεξήχθη κανονικά. Στην Ελλάδα όμως, έπειτα από 12 χρόνια σηκώνουμε ψηλά τα χέρια στην πρώτη χιονόπτωση. Ούτε… ο Μιχάλης Χατζηγιάννης να διοικούσε τη Σούπερ Λίγκα.

=Το τρομερό με την απόφαση για τις αναβολές είναι ότι καταστρατηγήθηκε ο ΚΑΠ. Κάτι που μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις στον θεσμικό φορέα που διοργανώνει το επαγγελματικό πρωτάθλημα.

=Στην ΕΠΟ έχουν αντιληφθεί και συζητούν ότι η απόφαση για αναβολή των αγώνων σε ΟΑΚΑ, Περιστέρι και Λιβαδειά μπορεί να προκαλέσει παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα όποιου υπογράφει το σχετικό έγγραφο. Ακόμα και του Γιάννη Βαρδινογιάννη, στον οποίο χρεώνεται η κάθε απόφαση.

=Το θέμα θα αιωρείται για μεγάλο διάστημα ως μορφή πίεσης προς τους «πράσινους». Διότι μπορεί όλα να φαίνονται ειρηνικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα βγουν τα μεγάλα μαχαίρια όσο πλησιάζουμε προς τη λήξη της περιόδου.

= Έχω γράψει πολλές φορές ότι τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Παναθηναϊκό θέλουν σαν τρελοί το φετινό πρωτάθλημα. Οπότε θα εξαντλήσουν το οπλοστάσιό τους για να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου.

=Η αναβολή, πάντως, συνετέλεσε και στην επανεμφάνιση του Βίκτορα Μητρόπουλου. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ασχολήθηκε τόσο με την απόφαση της διοργανώτριας αρχής όσο και με την εξαφάνιση των καλυμμάτων που αγόρασε κάποτε η ΕΠΑΕ και μοίρασε σε όλα τα γήπεδα.

=Και στις δύο περιπτώσεις είχε απόλυτο δίκιο. Και, μάλιστα, έδειχνε ικανοποιημένος επειδή πριν από μερικά χρόνια του χρέωσαν όλα τα δεινά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι και στη Σούπερ Λίγκα ενεργούν όπως εκείνος όταν έκανε κουμάντο.

=Όσο για τα καλύμματα, κάποιοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι χάθηκαν επειδή είχαν προβληματικό μηχανισμό. Όποτε, όμως, χρησιμοποιήθηκαν, βοήθησαν σημαντικά στη διατήρηση των αγωνιστικών χώρων σε καλή κατάσταση.

=Προφανώς, όμως, κάποιοι εξακολουθούν να του βάζουν τρικλοποδιές για να μην αντιληφθεί ο κόσμος πως τους χαλούσε τη μανέστρα. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από ένα τηλεφώνημα που έκανε κορυφαίο στέλεχος της

ΕΠΟ και μεταξύ άλλων είπε στον συνομιλητή του «μην ασχολείσαι με εκείνη την υπόθεση, διότι την αγορά την έκανε ο Μητρόπουλος και δεν χρειάζεται να μνημονεύουμε τις ενέργειές του, επειδή έτυχε να χιονίσει και αναβλήθηκαν τρεις αγώνες».

=Επειδή δεν μου αρέσει να αδικώ, θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω ότι στο Αιγάλεω δεν έχει αναβληθεί έως σήμερα αγώνας, ενώ κάποτε στην Καισαριανή αγωνίστηκαν Εθνικός Αστέρας και Ολυμπιακός σε καλό αγωνιστικό χώρο παρά τη χιονόπτωση και την καταιγίδα, ενώ το ίδιο συνέβη και στην Τούμπα με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ. Έτσι, για να θυμηθούμε καταστάσεις ανάλογες με το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά και για να καταδείξουμε τη συμπεριφορά κάποιων που βάζουν πάνω από το καλό του αθλήματος τις προσωπικές διαφορές.

=Τι είναι αυτό το πράγμα με τον Βασίλη Τοροσίδη; Κάθε φορά που βγαίνει η θεία του στα ραδιόφωνα όλα στραβά του πάνε!

=Την πρώτη φορά που άκουσε τα εξ αμάξης, το ίδιο βράδυ αποβλήθηκε στον αγώνα με τη Ρεάλ. Το σκηνικό επαναλήφθηκε την Τετάρτη και ο «Τόρο» τραυματίστηκε στον μηνίσκο με συνέπεια να μείνει τουλάχιστον 10 μέρες εκτός αγωνιστικής δράσης.

=Έκπληξη προκάλεσε σε όλους τους παίκτες της ΑΕΚ η παρουσία του Ασκάρατε στην αποστολή για τον αγώνα με τη Χετάφε. Ήταν η πρώτη φορά που επιλέχθηκε ο Αργεντινός για διεθνή αγώνα και στην πτήση για την Ισπανία οι περισσότεροι παίκτες της «Ένωσης» παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις τού άλλοτε ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο Μαδρίτης.

=Κάτι σαν αξιοθέατο είχε γίνει ο Ασκάρατε στο ταξίδι προς τη Μαδρίτη. Όπως έλεγε κι ένας δημοσιογράφος, «τουλάχιστον βοήθησε να χαλαρώσουν οι παίκτες».

=Γενικά, πάντως, το κλίμα στην ΑΕΚ δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Οι παίκτες, βέβαια, προσπαθούν να μείνουν ενωμένοι, αλλά τα αρνητικά αποτελέσματα έχουν επηρεάσει σημαντικά την ατμόσφαιρα.

=«Χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα και μια γκέλα των άλλων, ώστε να μειώσουμε τη διαφορά και να πάρουμε τα πάνω μας ψυχολογικά», έλεγε βασικός παίκτης σε έναν από τους απεσταλμένους. Επειδή αναφέρθηκα στο θέμα των ρεπόρτερ, καλό θα ʼναι να αποκαλύψω το πρόβλημα που προέκυψε με τη συμπεριφορά της ΠΑΕ απέναντι στους δημοσιογράφους.

=Με μια πρακτική που θύμισε εποχές Γιώργου Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό, η ΠΑΕ αποφάσισε να αφήσει έξω από την αποστολή όσα ΜΜΕ ασκούν κριτική. Μιλάμε, δηλαδή, για συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τη χώρα η οποία γέννησε τη Δημοκρατία.

=Όπως προανέφερα, τα ίδια έκανε ο «καπετάνιος» όταν έμπαινε στο στόχαστρο του Τύπου. Για παράδειγμα το 1998 έκοψε από το τσάρτερ της αποστολής για το Κίεβο δύο ρεπόρτερ, οι οποίοι πλήρωναν κανονικά το αντίτιμο του εισιτηρίου, αλλά από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήθελαν να κάνουν επίδειξη δύναμης και συνάμα να ταλαιπωρήσουν τους… διαφωνούντες.

=Ενόχλησε πολλούς ο Αντώνης Ρέμος με την κίνησή του να πάει στην κοπή της πίτας ενός συνδέσμου οπαδών. Μόλις πληροφορήθηκαν οι συνεργάτες του Γιάννη Ιωαννίδη την ενέργεια του γνωστού τραγουδιστή άρχισαν τις μουρμούρες.

=Ο «ξανθός» έχει απογοητευθεί επειδή η προσπάθειά του να περιορίσει τη βία συναντά αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη. Κι όπως λένε στενοί συνεργάτες του, «όσο κρατούν τέτοια στάση οι παράγοντες των ομάδων τόσο πλήττεται το κύρος του Γιάννη».

=Για τον Ρέμο, μάλιστα, η κριτική είναι πολύ σκληρή. Διότι, όπως υποστηρίζουν, «εμείς τον βοηθήσαμε να σταθεί στα πόδια του όταν ανέλαβε την ομάδα».

=Ενόχλησε κάποιους στη Λάρισα η δήλωση του Γιώργου Δώνη ότι ήθελε τον Τόμας Ρατζίνσκι στην ομάδα της Θεσσαλίας. Τα λόγια του θεωρήθηκαν ως πρώτη προσπάθεια αποστασιοποίησης από την ομάδα της Θεσσαλίας.

=Ο Δώνης φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση από την ΑΕΚ. Όπως, όμως, τόνισε την προηγούμενη εβδομάδα «δεν αφήνω ομάδα στη μέση της περιόδου». Ουσιαστικά, δηλαδή, ο προπονητής της Λάρισας έθεσε εαυτόν στη διάθεση όποιας ομάδας τον θέλει για το καλοκαίρι. Γιʼ αυτό και στους «βυσσινί» ερμήνευσαν τα λόγια του ως προαναγγελία της αποχώρησής του από το «Αλκαζάρ» τον ερχόμενο Ιούνιο.


Σχολιάστε εδώ