ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Τις δύο νίκες των «ερυθροκεύκων» επί του Άρη για πρωτάθλημα και κύπελλο ακολούθησε ένα σερί τεσσάρων αρνητικών αποτελεσμάτων που αύξησε την αγωνία του κόσμου και γέννησε πολλά ερωτηματικά για την ορθότητα της απόφασης να εμπιστευθουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι τον Παναγιώτη Γιαννάκη στη θέση του Πίνι Γκέρσον. Ο «δράκος», άλλωστε, δείχνει ότι βρίσκεται σε αμηχανία, καθώς κάθε τρικ που μηχανεύεται για να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού αποδεικνύεται στην πράξη ανεπαρκές.

Ο Γιαννάκης αφιερώνει πολλές ώρες στην ανάλυση των αγώνων που δίνει η ομάδα του και επικεντρώνει την προσοχή του στους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Ξέρει ότι για να αλλάξει τη ροή των γεγονότων πρέπει να βρει ένα σύστημα που θα αξιοποιεί τις συγκεκριμένες δυνατότητες που έχουν οι παίκτες. Διότι εκεί εντοπίζει το πρόβλημα του Ολυμπιακού: Στην έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, η οποία κτίστηκε με βάση το μπάτζετ που διέθετε ο Γκέρσον και όχι τις πραγματικές ανάγκες.

Μία από τις σκέψεις του Γιαννάκη είναι η αντικατάσταση των ξένων. Στο μυαλό του υπάρχει η προοπτική αντικατάστασης του Μαρκ Τζάκσον, ο οποίος παίρνει ολοένα και λιγότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Γκριρ.

Ο τελευταίος αγωνίζεται ως κλασικό δυάρι και πολλές φορές εκβιάζει προσπάθειες. Με την επιστροφή του Ματσιγιάουσκας και του Σεϊμπούτις, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούν λύσεις στο σκοράρισμα από την περιφέρεια και ενδέχεται να αναζητήσει ο Γιαννάκης έναν κλασικό άσο με έφεση στην άμυνα, εκεί που υστερούν όλοι οι γκαρντ οι οποίοι ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού.

Πέρα από τα αγωνιστικά προβλήματα, ο «δράκος» έχει να αντιμετωπίσει και το ενδεχόμενο απογοήτευσης του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, αλλά και τα σχόλια των δικών του ανθρώπων για «λανθασμένη απόφαση να πας τώρα στον Ολυμπιακό». Πρόκειται για δύο έξτρα πονοκεφάλους που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή του ομοσπονδιακού προπονητή και αυξάνουν την αμηχανία του, καθώς για πρώτη φορά αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα στα οποία αδυνατεί να βρει άμεσα τις λύσεις.


Σχολιάστε εδώ