ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Υποκριτικό θεωρούν το ενδιαφέρον της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και του ΕΦΕΤ πολλοί απλοί καταναλωτές για την ασφάλεια των προϊόντων ιδιαίτερα εκείνων που αγαπούν τα παιδιά.
Τα αναψυκτικά της coca cola, της Fanta και όλα τα ομοειδή που κυκλοφορούν στην αγορά, στη συσκευασία του μεταλλικού αλουμινένιου κουτιού των 330 ml, όταν τα ανοίγει κανείς για να τα καταναλώσει μέρος του εξωτερικού στελέχους από το καπάκι βυθίζεται μέσα στο περιεχόμενο.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ, εξωτερικό κομμάτι αλουμινίου το οποίο βρισκόταν εκτεθειμένο σε οτιδήποτε στο περιβάλλον βυθίζεται μέσα στο προϊόν που καταναλώνεται από εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά.
Ο κίνδυνος κάποιας επιμόλυνσης θα ήταν μικρότερος αν υπήρχε η διαβεβαίωση ότι το κουτάκι δεν ήταν εκτεθειμένο πριν πέσει στα χέρια του καταναλωτή σε ανοιχτό περιβάλλον, δηλαδή σκόνη, μικρόβια ή οτιδήποτε άλλο ή ότι είναι… αποστειρωμένο. Πόσο… αποστειρωμένο να είναι όμως ένα προϊόν το οποίο εκτίθεται συχνά σε σκόνη, αέρα, σκοτεινές αποθήκες για μήνες και ακάθαρτα ψυγεία;
Φανταστείτε δηλαδή να σας έφερναν το αναψυκτικό σας σε μια καφετέρια και στη συνέχεια να… βουτούσε ο σερβιτόρος το δάχτυλό του στο ποτήρι.
Δεν γνωρίζουμε γιατί η Γενική Γραμματεία καταναλωτή ή ο ΕΦΕΤ ειδικότερα δεν έχει… προσέξει το συγκεκριμένο γεγονός, όμως γνωρίζουμε ότι έχει ρίξει ποινές χιλιάδων ευρώ ή ακόμη και κλείσει καταστήματα για πολύ μικρότερα παραπτώματα.
Γιατί άραγε ο ΕΦΕΤ επιτρέπει να διατίθενται αυτά τα προϊόντα σε τέτοιες συσκευασίες, όταν υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα…
Στο θέμα θα επανέλθουμε με αναλυτικότερα στοιχεία και καταγγελίες, αλλά καλό θα ήταν να το δεί ο ΕΦΕΤ και να εξηγήσει επίσης γιατί η συσκευασία ΤΕΤΡΑΠΑΚ διαφημίζεται από τηλεοράσεως ως η καλύτερη και υγιεινότερη συσκευασία για τα τρόφιμα και τα ποτά, όταν σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και αλλού, έχει καταργηθεί διά νόμου, επειδή θεωρείται ανθυγιεινή… Το θέμα πάντως δεν έχει αφήσει ασυγκίνητες τις καταναλωτικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν εδώ και καιρό, όπως μας λέει ο κ. Γιάννης Ανουσάκης, αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ, έχουν αρχίσει σχετική έρευνα προκειμένου να κάνουν τις κινήσεις τους…


Σχολιάστε εδώ