Περίεργες μεθοδεύσεις σε δικαστικές υποθέσεις του «Πρώτου Θέματος»…

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ δεν είναι μόνο η κόντρα που υπάρχει μεταξύ τους, με ανακοινώσεις από τη μια πλευρά και δημοσιεύματα από την άλλη, αλλά υπάρχει και ένα σοβαρότερο θέμα που αφορά τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τις συμπτώσεις που βλέπουμε ως προς την εκδίκαση των μηνύσεων σε βάρος της συγκεκριμένης εφημερίδας.

ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ υπόψη μας και δύο άλλες υποθέσεις, τις οποίες έχει αποκαλύψει παλαιότερα το «Π», όπου με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις η δίκη δεν έγινε, τότε φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα που εκθέτουν την ίδια τη Δικαιοσύνη, και θα πρέπει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να τα ερευνήσει με κάθε λεπτομέρεια…

Η ΤΡΙΤΗ λοιπόν υπόθεση η οποία παραγράφτηκε αφορά μήνυση που είχε υποβάλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΕΥΠ με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών και ονομάτων πρακτόρων της ΕΥΠ και η οποία μήνυση ποτέ δεν εκδικάστηκε γιατί «κάπου σκάλωσε» και παραγράφτηκε πριν μάλιστα επιδοθεί το κλητήριο θέσπισμα της δίκης στους ενδιαφερόμενους.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι η δίκη αυτή ήταν να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, όμως λόγω της παραγραφής, η δίωξη έπαυσε και γι’ αυτό η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Σανιδά τον Εισαγγελέα, στην οποία διαμαρτύρεται και ζητάει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην παραγράφονται τόσο σοβαρές υποθέσεις και επίσης να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να προστατευθούν τα στελέχη της ΕΥΠ και να τηρηθεί το απόρρητο των προσωπικών τους δεδομένων.

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ αυτή και ιδιαίτερα η παραίνεση της Ομοσπονδίας προς τον κ. Σανιδά να λάβει όλα τα μέτρα για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της παραγραφής, φαίνεται ότι εξόργισε τους εκδότες του «Πρώτου Θέματος».

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ αυτήν την επιστολή εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά της Ομοσπονδίας με ρεπορτάζ του Γιώργου Πετρίδη (ο Μάκης στην εκπομπή του τον αποκάλεσε δημοσιογράφο-«μαϊμού»), στο οποίο, αφού τη δημοσιεύει ολόκληρη, υποστηρίζει ότι «Η ΕΥΠ εγκαλεί τώρα Δικαιοσύνη και δικαστές», χαρακτηρίζει την επιστολή πρόκληση και παρέμβαση, ενώ σημειώνει ότι οι συνδικαλιστές έχασαν την ψυχραιμία από την παύση της δίωξης (!!!) χωρίς να αναφέρεται στο γεγονός ότι η παύση προήλθε ουσιαστικά από μεθοδευμένη παραγραφή…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της ΕΥΠ ήταν αναμενόμενη μετά από αυτό το δημοσίευμα και έτσι σε ανακοίνωσή της με τον τίτλο «Ο “Γκεμπελισμός” στο μεγαλείο του!» καταφέρεται κατά της εφημερίδας, τονίζοντας ότι «προσπαθούν να παραπλανήσουν και να εκφοβίσουν θεσμούς, πρόσωπα και καταστάσεις»…

ΘΕΤΟΥΝ μάλιστα σχεδόν με ανοικτό τρόπο το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, υπογραμμίζοντας ότι το «κακό των παραγραφών» για τις διώξεις της συγκεκριμένης εφημερίδας έχει «τριτώσει»….

ΔΥΣΤΥΧΩΣ γι’ αυτούς -επισημαίνεται στην ανακοίνωση- τους πήραμε χαμπάρι. Ας ψάξουν οι νομικοί τους σύμβουλοι άλλες μεθόδους απ’ το να επιδιώκουν την παραγραφή των εγκλημάτων τους. Νόμιζαν ότι επειδή κατάφεραν οι δικηγόροι τους να παραγράψουν και όχι να τους αθωώσουν, όπως γράφουν, από ένα από τα εγκλήματά τους θα έκαμπταν το ηθικό μας. Είμαστε εδώ. Δυστυχώς γι’ αυτούς η υπερασπιστική γραμμή της παραγραφής, μετά την παρέμβασή μας, τους τελείωσε.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ λοιπόν τώρα αν το κόλπο των παραγραφών θα συνεχιστεί… Όλα είναι στο μικροσκόπιο και για την εφημερίδα δεν θα είναι εύκολο να λειτουργήσουν οι περίεργες διαδρομές μέσα στη Δικαιοσύνη…


Σχολιάστε εδώ