Πατρινά και… άλλα

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας;

Αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση πως την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων ένα δίχρονο παιδί με σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Οι γιατροί του ιδρύματος, που είναι έμπειροι στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους τραυμάτων, από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν πως τα χτυπήματα δεν είχαν προέλευση κάποιο παιχνίδι ή ατύχημα, αλλά μάλλον ήταν αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής βίας. Αντιμετώπισαν κατ’ αρχάς με επιτυχία τα τραύματα στο σώμα του άτυχου παιδιού και ειδοποιήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του ιδρύματος η Ασφάλεια Πάτρας και ο ιατροδικαστής. Το παιδί παρέμεινε για νοσηλεία και το Σαββατοκύριακο, ενώ εξήλθε του νοσοκομείου μόλις τελείωσαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες συμπλήρωσαν τον φάκελο που έχει ανοίξει η Ασφάλεια και θα παραδοθεί χέρι με χέρι στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές για το περιστατικό και τις συνθήκες διαβίωσης του παιδιού και του μεγαλύτερου αδελφού του είναι τραγικά. Ο πατέρας, που είναι στρατιωτικός, είναι σε διάσταση με τη μητέρα τους, η οποία βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, ενώ όλα συνηγορούν πως τόσο αυτή όσο και τα παιδιά της ζουν τα τελευταία χρόνια υπό καθεστώς τρόμου με συνεχείς ξυλοδαρμούς, η μεν γυναίκα από τον σύζυγο, τα δε παιδιά από την ίδια τους τη μητέρα.

Το ζητούμενο είναι η Δικαιοσύνη, που τώρα έχει την υπόθεση στα χέρια της, αυτήν τη φορά να τολμήσει, ερευνώντας την σε βάθος, ενώ εξετάζεται και το αίτημα για την ανάληψη της κηδεμονίας των παιδιών από την Πολιτεία. Πρέπει επιτέλους η τοπική κοινωνία, που κατά καιρούς εμφανίζει τέτοια προβλήματα, να μη μένει απαθής, αλλά να τα αντιμετωπίζει άμεσα και να μη φοβάται να τα καταγγέλλει με στοιχεία, στις αρμόδιες αρχές. Τέλος, τα προβλήματα στο σώμα του μικρού παιδιού μπορεί να θεραπευτούν, στην ψυχή του όμως;

Υπάρχει φωτιά;

Πολλά ακούγονται εσχάτως σχετικά με τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Αχαΐας. Μου λένε ότι η Ρηγίλλης είναι έτοιμη πλέον να κάνει μια μεγάλη και ουσιαστική τομή. Πολλοί απ’ αυτούς που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του 2007 δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν σε περίπτωση νέας εκλογικής αναμέτρησης. Και δεν μιλάω μόνο για τους… διακοσμητικούς, αλλά και για τρανταχτά ονόματα!

Και είναι προφανές ότι θα ακολουθήσει και το ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ