Κυπριακό και Σκόπια

Θα το σκυλομετανιώσουν σύντομα όπως το σκυλομετάνιωσαν ΠΙΚΡΑ και όσοι είχαν καταψηφίσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1920.

Ας γνωρίζουν όμως ότι εκ των υστέρων επανόρθωση δεν μπορεί να υπάρξει. Ο χρόνος δεν γυρίζει ποτέ πίσω και καταρρακώνει μέχρι εξουθενώσεως τους προκλητικά αχάριστους, τους ηλίθιους με πατέντα και τους ανεδαφικά ωφελιμιστές (που ματαίως ελπίζουν σε ατομικά κέρδη). Έπαιξαν, οι ανεγκέφαλοι, την Κυπριακή Δημοκρατία κορώνα-γράμματα, και έχασαν παταγωδώς. Διότι η σημερινή Κυπριακή Δημοκρατία θα μετατραπεί, στην καλύτερη περίπτωση, σε ΕΚΤΡΩΜΑ.

Όποιος από τους δύο ΕΝΔΟΤΙΚΟΥΣ (ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ) υποψήφιους επικρατήσει στον σημερινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, θα είναι ένα και το αυτό ως προς το μέγα ΕΘΝΙΚΟ θέμα της Μεγαλονήσου. Ενδεχόμενες ανάξιες λόγου μικροδιαφοροποιήσεις θα είναι εκ προοιμίου ανίκανες να ανατρέψουν το ήδη διαμορφωθέν σκηνικό. Ένα σκηνικό που θα διέπεται τουλάχιστον από το ΠΝΕΥΜΑ του μονομερούς υπέρ της Τουρκίας Σχεδίου Ανάν. (Οι σύμμαχοι και «φίλοι» μας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταπιεί αμάσητο το γεγονός ότι το θέμα της Κύπρου είναι θέμα εισβολής και κατοχής, αδιαφορώντας εδώ και δεκαετίες για τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ).

Είτε εκλεγεί ο Κασουλίδης είτε ο Χριστόφιας –μέχρι τα μπούνια ανανικοί αμφότεροι, που μετά βεβαιότητος κάποια εκδοχή του Σχεδίου Ανάν θα υιοθετήσουν– «η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει καταλυθεί ως κράτος με τη σημερινή του μορφή πριν ξαναγίνουν εκλογές». Αυτό υπογραμμίζει σε άρθρο του την Τρίτη στο «Έθνος» ο καίριος πάντοτε στις απόψεις του Γιώργος Δελαστίκ. Ένας δημοσιογράφος και δημοσιολόγος με ήθος και παρρησία, ο οποίος, όπως και η αφεντιά μου, αγαπάει άδολα την πατρίδα του, χωρίς να διαπνέεται από ίχνος εθνικισμού. Εκείνο που απεχθάνομαι –και υποθέτω ότι απεχθάνεται και εκείνος– είναι ο λεγόμενος «ρεαλισμός». Ο «ρεαλισμός» που δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συγκεκαλυμμένο συνώνυμο του ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ και της ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, το τεράστιο αυτό πολιτικό ανάστημα, ο ηγέτης του Ελληνισμού, όπως τον έχω αποκαλέσει, θα μείνει στην ιστορία. Κατόρθωσε, παρά τις αφόρητες πιέσεις του διεθνούς παράγοντα και κυρίως της ανεξέλεγκτης υπερδύναμης, να αντισταθεί αποτελεσματικά στο επαίσχυντο Σχέδιο Ανάν και να συσπειρώσει το συντριπτικό 76% υπέρ του ΟΧΙ. Θυμίζω τη μνημειώδη ρήση του τον Απρίλιο του 2004: «Παρέλαβα κράτος», είπε, «και δεν θα παραδώσω κοινότητα». Να δούμε τι θα παραδώσει ο διάδοχός του. Κοινότητα δεν θα παραδώσει βέβαια. Όμως, το κράτος που θα παραδώσει –το επαναλαμβάνω– θα είναι ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Στην Ελλάδα πανηγυρίζουν ΣΙΩΠΗΡΩΣ εκείνοι που τον υπονόμευσαν απροκάλυπτα: Ο Γιωργάκης (που είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ του ΝΑΙ πριν εκφωνήσει μάλιστα το διάγγελμά του ο Τάσσος), ο Μητσοτάκης (που δεν έπαψε να τον επικρίνει με ανοίκειους έως υβριστικούς χαρακτηρισμούς) και η κυρία Ντόρα, το… αστέρι της εξωτερικής μας πολιτικής (που εδώ και τουλάχιστον δέκα μήνες λύσσαξε κυριολεκτικά να υποστηρίζει τον Χριστόφια, τον οποίο προτιμούν οι Αγγλοαμερικανοί από τον Κασουλίδη).

Από την άλλη μεριά, ξεσπάθωσαν οι πάσης φύσεως κρυπτοανανιστές και θριαμβολογούν έξαλλα. Εννοώ κυρίως δημοσιογράφους και δημοσιογραφίσκους της κακιάς ώρας που μου θυμίζουν αρουραίους. Τους αρουραίους εκείνους που βγήκαν από τους υπονόμους και θα κρεπάρουν όταν αντιληφθούν ότι η εγκατάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας στα χέρια ενδοτικού προέδρου θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις και στην Ελλάδα.

Κύπρος, Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια αποτελούν μιαν αρραγή ενότητα δυσμενέστατων εξελίξεων για την πατρίδα μας, η οποία αυτοσχεδιάζει στην εξωτερική της πολιτική, έχοντας μάλιστα στο τιμόνι της τον πιο ακατάλληλο άνθρωπο. Γεγονός που το γνωρίζει ο Καραμανλής και μην μπορώντας να αντιδράσει για αντικειμενικούς πλέον λόγους (151 + 1 βουλευτές διαθέτει, γαρ), βαυκαλίζεται με την ιδέα ότι την κατάλληλη στιγμή θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες. (Η «κατάλληλη στιγμή» ήταν χθες και προχθές, αλλά ας το αντιπαρέλθουμε αυτό, μια και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς).

Η εχθρικά διατεθειμένη απέναντι στη χώρα μας αμερικανική γραφειοκρατία αποκαλούσε επί Σημίτη την Ελλάδα «χάρτινο τίγρη» («paper tiger») και τόνιζε ειρωνικά, όπως έγραφε σε πρόσφατη ανταπόκρισή του από την Ουάσινγκτον ο Δ. Π. Δήμας, πως «δεν πρόκειται να κάνει τίποτε σε ό,τι και να της κάνουμε»! Μας θεωρούσε δηλαδή δεδομένους καρπαζοεισπράκτορες και εξακολουθεί να πιστεύει τα ίδια και σήμερα. Άλλο πράγμα όμως η αμετακίνητη στις απόψεις της αμερικανική γραφειοκρατία και άλλο η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ. Μια πολιτική ηγεσία που παραπαίει σήμερα, με τη δημοτικότητα του Μπους να βρίσκεται στο ναδίρ και την περιβόητη Κοντολίζα Ράις να είναι απολύτως αδιάφορη και να μετράει ήδη «τις μελλοντικές της εισπράξεις στην ιδιωτική πρωτοβουλία», όπως σημειώνει ο Δ. Π. Δήμας, ο οποίος παραθέτει την ακόλουθη συγκλονιστική επισήμανση έγκριτου συνομιλητή του: «Θα ʼστε άξιοι της τύχης σας αν ενδώσετε, έστω και κατά μία σπιθαμή, σʼ αυτόν τον απερχόμενο “θίασο σκιών”».

Αν ληφθεί μάλιστα υπʼ όψιν ότι οι Τούρκοι, βλέποντας ότι μας χορεύει στο ταψί το θνησιγενές κρατίδιο των Σκοπίων και ότι η Ελλάδα έχει χάσει την αξιοπιστία της στα Βαλκάνια, είναι πολύ πιθανό να εγείρουν στο προσεχές μέλλον νέες αξιώσεις. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, επομένως, άμεση αντίδραση του Καραμανλή και επίδειξη πυγμής εκ μέρους του, με τη δεδομένη συμπαράσταση του αποδεδειγμένα πατριώτη Προέδρου της Δημοκρατίας και την ομόθυμη σύμπραξη του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Οι προτάσεις Νίμιτς είναι φαιδρές και δημιουργούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, με τους περισσότερους δημοσιογράφους να μη διευκρινίζουν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή άλλο η διπλή ονομασία και άλλο η σύνθετη ονομασία. Η μόνη εφικτή για την Ελλάδα λύση είναι μια σύνθετη ονομασία, όπως «Άνω Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» ή έστω «Νέα Μακεδονία», ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ. Κάθε άλλη μεσοβέζικη «διευθέτηση» οφείλει να αποκλειστεί ρητά και κατηγορηματικά και να ακουστεί στη διαπασών ένα ξεκάθαρο ΒΕΤΟ.

Όσο για τα όργια που συμβαίνουν με τις αναγνωρίσεις του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο αυτοανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος, ερήμην του ΟΗΕ, ένα πράγμα αποδεικνύουν περίτρανα: ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.


Σχολιάστε εδώ