Κάντε κάτι για τα τροχαία!

Πότε επιτέλους θα προβεί η κυβέρνηση στην ίδρυση και λειτουργία Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για την οδική ασφάλεια της χώρας και ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τα αίτια που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα, ρωτάει τον πρωθυπουργό ο κ. Κουβέλης, ενώ ταυτόχρονα παραθέτει τα εφιαλτικά στοιχεία ενός διαρκούς ακήρυχτου αιματηρού πολέμου στην ελληνική άσφαλτο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Τροχαίας, το έτος 2007 έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα 1.449 άνθρωποι. Το 60% των ατυχημάτων αυτών συνέβησαν στον νομό Αττικής και έχασαν τη ζωή τους 766 άνθρωποι.

Αναφέρεται επίσης ότι την ίδια χρονική περίοδο καταγράφηκαν και 1.812 σοβαροί τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα, συνεπεία των οποίων πολλοί από τους βαριά τραυματισθέντες τελικά υπέκυψαν. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα ανέρχεται για το έτος 2007 τουλάχιστον στους 2.000 και το 60% των θανόντων είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών.

Τα βασικά αίτια των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, αποδίδονται κυρίως στο κακό οδικό δίκτυο, την υπερβολική ταχύτητα, την κατανάλωση αλκοόλ, την παραβίαση σημάτων και την ομιλία σε κινητό.

> To θέμα της επίθεσης που δέχτηκε η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου από μουσουλμάνο μειονοτικό στο πομακοχώρι Μεγάλο Δέρειο του Έβρου αναδεικνύει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος επισημαίνει την ανάγκη λήψης μέτρων από την κυβέρνηση στην κατεύθυνση ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή της Θράκης και απομόνωσης των φανατικών στοιχείων που καθοδηγούνται από κύκλους του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

> Με αφορμή την καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ ότι μεθοδεύεται ο αποκλεισμός της ελληνικής εταιρείας προς όφελος ιδιωτών και δη ξένων μέσω των «φωτογραφικών» προδιαγραφών του διεθνούς διαγωνισμού για το έργο του χερσαίου τμήματος του ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου, μήκους 600 χλμ. περίπου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της διαμόρφωσης των προδιαγραφών, που αποτελεί, με βάση και την εμπειρία, το κρίσιμο θέμα για όλους τους διαγωνισμούς έργων και προμηθειών.

Με την ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να προωθήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, βάσει του οποίου εφεξής οι όροι και οι προδιαγραφές μεγάλων διαγωνισμών και προμηθειών θα διαμορφώνονται από διακομματικές επιτροπές.

> Νέες πρωτοβουλίες για ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας στο ζήτημα της δωρεάς οργάνων ζητεί από τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Αφορμή για την ερώτησή του, όπως σημειώνει, αποτέλεσε τόσο η αδυναμία εξεύρεσης ήπατος για τον Μακαριστό Χριστόδουλο όσο και η είδηση περί κυκλώματος εμπορίας οργάνων στην Ινδία με θύματα και πολλούς απελπισμένους έλληνες πάσχοντες.


Σχολιάστε εδώ