«Δεν είμαι άγγελος, είμαι κάθαρμα!»

Έχει πλέον όλες τις κατηγορίες, τις καταθέσεις και τα επιχειρήματα, καθώς και το διαθέσιμο αποδεικτικό υλικό της κάθε πλευράς, δηλαδή όλα τα κομμάτια του παζλ, ώστε να είναι μονόδρομος για την ίδια να πει όλη την αλήθεια και να δώσει την οριστική δική της εκδοχή όχι μόνο για τον δικό της ρόλο και τις δικές της ευθύνες, αλλά και για τον ρόλο όλων όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η γραπτή της απολογία θα είναι πολυσέλιδη και θα περιλαμβάνει απαντήσεις σε όλα τα καυτά ερωτήματα. Μεταξύ άλλων, ομολογεί απερίφραστα την ύπαρξη προσωπικής σχέσης με τον κ. Ζαχόπουλο, καθώς και τη βιντεοσκόπηση από την ίδια των επίμαχων σκηνών. Παραδέχεται δηλαδή ότι είναι αυτή που τράβηξε το περίφημο βίντεο, αρνείται όμως κατηγορηματικά ότι είναι αυτή που παρέδωσε οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε το οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε με τη μορφή DVD. Όπως θα προκύπτει ξεκάθαρα από την κατάθεση-απολογία της -αυτό άλλωστε έχει υποστηρίξει και διά του συνηγόρου της, κ. Χρυσικόπουλου- μεθοδεύτηκε υποκλοπή του πρωτότυπου υλικού κατά τη διάρκεια της προβολής του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου και μόνο έλαβε χώρα η προβολή του.

Το άλλο στοιχείο-φωτιά που, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα εισφέρει στην ανακριτική διαδικασία η κ. Τσέκου είναι ότι, βάσει όλων των δεδομένων, ο υποκλοπέας είναι αυτός που «ψαλίδισε», επεξεργάστηκε και επιμελήθηκε το μοντάζ, μεταφέροντας ένα τμήμα του πρωτότυπου σε μορφή DVD.

Θα αντικρούσει επίσης την κατηγορία περί εκβίασης, με το επιχείρημα ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας δεν είχε καμιά επαφή με τον πρώην γενικό γραμματέα. Με το ίδιο δε επιχείρημα θα ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να σταθεί σε καμιά περίπτωση και η δεύτερη κατηγορία περί συμμετοχής της στην απόπειρα αυτοκτονίας.

Όπως και να ‘χει, μέχρι την απολογία Ζαχόπουλου βασικός πρωταγωνιστής είναι η κ. Τσέκου, η αυριανή απολογία της οποίας αναμένεται, όπως είναι φυσικό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ’ όλους. Ορισμένοι μάλιστα από τους εμπλεκόμενους είναι βέβαιο ότι τρέμουν τη μαρτυρία της και έχουν χάσει τον ύπνο τους, σχεδιάζοντας νέες γραμμές άμυνας για την επόμενη μέρα.

Η κατά γενική εκτίμηση κοινής γνώμης και έγκυρων νομικών κύκλων αδικαιολόγητα σκληρή ποινική μεταχείριση της κ. Τσέκου δίνει το δικαίωμα πια στον συνήγορό της να ζητήσει την αποφυλάκισή της, ύστερα από δύο ολόκληρους μήνες προφυλάκιση στον Κορυδαλλό, με περιοριστικούς όρους.

Ζαχόπουλος: Δεν είμαι άγγελος, είμαι κάθαρμα!

Μπορεί, μέρα τη μέρα, να βελτιώνεται η κλινική εικόνα του κ. Ζαχόπουλου, η ψυχική του κατάσταση ωστόσο δεν λέει να σταθεροποιηθεί και παραμένει ευμετάβλητη.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι θεράποντες ιατροί ολοένα και απομακρύνουν την κρίσιμη μέρα που θεωρούν ότι ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας θα είναι σε τέτοια ψυχοσωματική κατάσταση και ισορροπία ώστε να μπορεί να δεχθεί τις σκληρές και ενοχλητικές ερωτήσεις του κ. ανακριτή.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις τοποθετούν την κατάθεσή του σε απόσταση τεσσάρων εβδομάδων από σήμερα και το εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό ύστερα από πέντε ολόκληρους μήνες!

Πληροφορίες από άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν την ατμόσφαιρα που επικρατεί γύρω από το κρεβάτι του ασθενούς κάνουν λόγο για μια παροδική κρίση επιθετικότητας τελευταία του κ. Ζαχόπουλου, με αποδέκτες φυσικά τους δικούς του ανθρώπους. Έτσι κι αλλιώς, όλον αυτόν τον καιρό παρατηρούνται ανεξήγητες και αιφνίδιες μεταβολές στη συμπεριφορά του. Μετά την εκδήλωση επιθετικότητας, γρήγορα ηρέμησε, με τη βοήθεια πάντα και της συζύγου του, η οποία μάλιστα, στην προσπάθειά της να τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα, του είπε σε γλυκό τόνο, «Είσαι ένας άγγελος, Χρήστο μου!», για να εισπράξει μια μάλλον απροσδόκητη αντίδραση: «Δεν είναι άγγελος, είμαι κάθαρμα!»

Ενδεικτική ίσως της ψυχολογίας του κ. Ζαχόπουλου είναι και η απάντηση που έδωσε σχετικά με το αν θυμάται κάτι από την κρίσιμη εκείνη μέρα που επιχείρησε το απονενοημένο: «Δεν θέλω να θυμάμαι τίποτα!» είπε κοφτά.

Σε τέσσερις εβδομάδες ο δικηγόρος

Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τον άλλο κρίσιμο μάρτυρα και κατηγορούμενο, τον νοσηλευόμενο στο Αιγινήτειο δικηγόρο κ. Νικολουτσόπουλο. Ενώ αναμένεται να φωτίσει κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης, η κατάθεσή του βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα και στα χέρια των ψυχιάτρων του.

Η τελευταία εκτίμηση μάλιστα ότι θα είναι σε θέση να καταθέσει σε τέσσερις εβδομάδες μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει, αφού συνοδεύεται πάντα από την έκφραση «εκτός απροόπτου».

Άξιο παρατήρησης είναι επίσης το γεγονός ότι ο εργατολόγος, που πάσχει από «αυτοκτονικό ιδεασμό» (κατά δήλωση των οικείων του) παραμένει νοσηλευόμενος στη νευρολογική κλινική του Αιγινήτειου και όχι στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, όπως ίσως θα ήταν λογικό και αναμενόμενο. Κατατίθεται επειδή και αυτό έχει σχολιαστεί από ορισμένους.


Σχολιάστε εδώ