Από τις αστακομακαρονάδες του Χριστόδουλου στις καραβίδες με πατάτες ντοφινούς του κ. Ιερώνυμου

Κάθε άλλο παρά απέτρεψε τα χειροκροτήματα στα οποία προέβησαν οι παριστάμενοι συντοπίτες του Βοιωτοί τόσο στο άκουσμα της φήμης του όσο και μετά το πέρας του ενθρονιστήριου λόγου του. Και αυτό μάλιστα υπό την πλήρη έγκριση των ιεραρχών εκείνων (Ιωαννίνων, Ζακύνθου, Φιλίππων, Ναυπάκτου κ.ά.) οι οποίοι τα καταδίκαζαν επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Όμως η αλλαγή του προφίλ της Εκκλησίας μας έγκειται στο γεύμα που παρέθεσε η Εκκλησία της Ελλάδος σε περίπου 150 επίσημους καλεσμένους ρασοφόρους καλόγερους, όπως ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά και λαϊκούς. Αντί να τους πάει σε κανένα μοναστήρι της Αττικής, π.χ. στη Μονή Πεντέλης, η οποία διαθέτει τραπεζαρία για 300 άτομα, τους πήγε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Είπαμε, σεμνά και ταπεινά!

Το μενού, φυσικά, ήταν εξίσου σεμνό: καραβίδες και καπνιστός σολομός για πρώτο πιάτο, φιλέτο μοσχαρίσιο με μανιτάρια του δάσους και πατάτες ντοφινούς για το κυρίως…

Όταν ο καημένος ο Χριστόδουλος έτρωγε αστακομακαρονάδα στην Αμοργό ή σε ταπεινές ταβέρνες της Αττικής (κυρίως γιατί του άρεσαν τα μακαρόνια όπως είχε εξομολογηθεί ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου) τον έκαναν πρωτοσέλιδο θέμα και δημοσίευαν και τον λογαριασμό που πλήρωνε.

Για να δούμε τώρα, τα καλοταϊσμένα «παπαγαλάκια» θα βρουν πόσο πήγε το μαλλί για τις πατάτες ντοφινούς;

Ο κ. Ιερώνυμος κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του δήλωσε ότι θα φροντίσει ώστε τα έσοδα από την καλή διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας να επιστραφούν στον λαό!

Πολύ καλή αρχή έκανε λίγη ώρα μετά, για να γίνει πιστευτός.


Σχολιάστε εδώ