ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Τη… μητέρα τους και τον πατέρα τους ζητούν για τις κακοφτιαγμένες και συνήθως από ευτελή υλικά αποκριάτικες φορεσιές οι εποχιακοί έμποροι του είδους, οι οποίοι βγάζουν μέχρι και τριπλάσιο από το κόστος κέρδος μέσα σε μερικές μόνο ημέρες.
Αν βέβαια δεν πέφταμε κι εμείς με τα μούτρα να ντύσουμε τα παιδιά μας με ό,τι κακογουστιά μας πασάρουν τα διάφορα μαγαζάκια που ανοίγουν αυτές τις ημέρες τότε, ίσως να μην είχαμε από δύο σε κάθε τετράγωνο.
Δείτε το μέγεθος της αισχροκέρδειας σε νούμερα και συγκρίσεις:
Μπλούζες πόλο για αγόρια σε νούμερα L και ΧL μπορεί να τις βρεί κανείς σε λαϊκά – συνοικιακά καταστήματα από 3,99 ευρώ το κομμάτι. Η μπλούζα αυτή μπορεί να φορεθεί από το παιδί ακόμη και για έναν ολόκληρο χρόνο. Στην ίδια τιμή, δηλαδή κοντά στα 5 ευρώ ο γονέας μπορεί να πάρει για το παιδί ηλικίας 3-8 χρόνων μια βαμβακερή σετ φόρμα.
Για τις ίδιες ηλικίες η στολή του Ζορό έχει 8 ευρώ, του Σπάιντερμαν 9 ευρώ και του Νίντζα 7,50 ευρώ.
Ένα φθηνό παντελόνι τζιν κοστίζει 4-5 ευρώ, ένα παιδικό μπουφάν κοντά στα 11 και μια στολή νεράιδας 13 ευρώ.
Οι γονείς που πληρώνουν γι’ αυτές τις στολές γνωρίζουν ότι τα λεφτά τους πετάνε, αλλά δεν μπορούν να χαλάσουν το χατήρι των κανακαρηδών τους. Στις περισσότερες συνοικίες ωστόσο, εκεί που το χρήμα δεν τρέχει από τα μπατζάκια των καταναλωτών, κι επειδή και οι φτωχότεροι από εμάς έχουμε παιδιά, η φθηνότερη λύση και ίσως η καλύτερη, είναι η παραποίηση των περσινών στολών στο σπίτι με τη βοήθεια της βελόνας.
Είναι όμορφη ασχολία για τη μητέρα και αξιοποιούνται διάφορα ρετάλια υφασμάτων που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ασχοληθεί κανείς και να έχει λίγη φαντασία…


Σχολιάστε εδώ