Άλλαξε την ατζέντα ο Καραμανλής!

Έγιναν πιο πλουραλιστικά, πήγαν και… αλλού! Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι χωρίς τυμπανοκρουσίες, με μεθοδικές πολιτικές κινήσεις συνέβαλε και ο ίδιος στην αλλαγή του ειδησεογραφικού σκηνικού και ότι κατάφερε επιτέλους ν’ απαλλαγεί από τη «μέγκενη» και τον «βραχνά» της τόσο αντιαισθητικής πολιτικά «Ζαχοπουλειάδας» και να πάρει μια, προσωρινή έστω, βαθιά ανάσα. Η πολυπόθητη αλλαγή «ατζέντας» και η στροφή προς μια πιο καθαρόαιμη πολιτική επικαιρότητα επετεύχθη.

Το θεωρεί, μάλιστα, προσωπική του επιτυχία και το αποδίδει τόσο στην επίσπευση της εξαγγελίας από του βήματος της Βουλής των βασικών επιλογών για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού όσο και στον τρόπο διαχείρισης προεχόντως του μείζονος θέματος της ονομασίας της γειτονικής

FYROM και δευτερευόντως της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου. Θεωρεί δηλαδή ότι το σύνολο των χειρισμών συνέβαλε στο να μετατοπιστεί σταδιακά το κέντρο ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης από τα σκανδαλοθηρικά στα εξ αντικειμένου μείζονα πολιτικά και εθνικά θέματα.

Υποτιμάται, ωστόσο, στην εν λόγω προσέγγιση η συμβολή στη σταδιακή απόσυρση από την «ατζέντα» της «υπόθεσης Ζαχόπουλου» και της νομοτελειακής κόπωσης και κορεσμού της κοινής γνώμης από τη δίμηνη μονοθεματική επικαιρότητα.

Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι άλλαξε άρδην και το γενικότερο πολιτικό κλίμα ούτε πολύ περισσότερο ότι βελτιώθηκαν τα πράγματα στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αντίθετα, φαίνεται να έχει αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά πλέον ένα κλίμα απογοήτευσης και απαισιοδοξίας μεταξύ των βουλευτών, οι οποίοι βλέπουν ότι ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα, και ότι, όπως λένε, «δεν κουνιέται φύλλο».

Εσωστρέφεια, «συντροφικά» μαχαιρώματα και γκρίνια είναι το σήμα κατατεθέν!

Κατ’ αντιστοιχίαν, μάλιστα, με αυτό που επισημαίναμε την προηγούμενη Κυριακή όσον αφορά την εικόνα ενός αναμφισβήτητου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την ψυχή των οπαδών του Κινήματος, στην κυβερνώσα παράταξη της Νέας Δημοκρατίας η αίσθηση που διαχέεται είναι ότι οι βουλευτές της νιώθουν οι ίδιοι με όσα συμβαίνουν «να έχουν χάσει την ψυχή τους»! Διαπιστώνουν στην καθημερινή επικοινωνία τους με τον κόσμο ότι η αξιοπιστία και η πειθώ των πρώτων ημερών έχουν δώσει προ πολλού τη θέση τους στην αμφιβολία, την απογοήτευση και φορές φορές στα ειρωνικά σχόλια περί σεμνότητας και ταπεινότητας.


Σχολιάστε εδώ