άλλα

3ΣΤΙΣ Βρυξέλλες, όπου ήταν για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, βρήκαν την Ντόρα τα… ευχάριστα νέα για την αποτυχία του Τ. Παπαδόπουλου να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Δεν ξέρω αν άνοιξε σαμπάνιες, αλλά γενικότερα στο επιτελείο της επικρατούσε χαρά και… ανακούφιση. «Τώρα όποιος και να εκλεγεί Πρόεδρος, το Κυπριακό θα ξεμπλοκάρει και θα βρεθεί λύση», έλεγαν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες της. Αν αυτή η λύση θα είναι προς όφελος και της Κύπρου, έχει μικρότερη σημασία, ε;
3Ορισμένοι αιφνιδιάστηκαν βλέποντας τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ Πάνο Παναγιωτόπουλο να παίρνει επάνω του και το θέμα των Σκοπίων, σε συνδυασμό με τα ζητήματα που προκύπτουν στα Βαλκάνια μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.
Και αυτό γιατί μέχρι τώρα τον είχαν συνηθίσει στην Βουλή να ασχολείται με θέματα που αφορούν κυρίως την οικονομία, τα κοινωνικά προβλήματα (απασχόληση, Ασφαλιστικό κ.λπ.) και τους θεσμούς (Σύνταγμα, Δικαιοσύνη κ.λπ.).
Οι λίγο παλιότεροι θυμούνται όμως ότι ο Παναγιωτόπουλος, ως έμπειρος δημοσιογράφος και για πολλά χρόνια από την εκπομπή του «Προφίλ», ήταν εκείνος που βγήκε πρώτος εκτός ελληνικών συνόρων στα Βαλκάνια για να καλύψει, κυρίως, με αποκλειστικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις τις δραματικές εξελίξεις που ακολούθησαν τη διάλυση της τότε Γιουγκοσλαβίας.
Έτσι πήρε την πρώτη συνέντευξη από τον πρώτο Πρόεδρο των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ και τους πολιτικούς αρχηγούς του νέου αυτού κράτους, κάλυψε με πολλές αποστολές τον πόλεμο στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη και αποτύπωσε τους βαθύτερους προβληματισμούς του τότε Προέδρου της Σερβίας Μιλόσεβιτς σε δύο συνεντεύξεις-ποταμούς, που μεταδόθηκαν από το «Προφίλ».
Σημαντικές ειδήσεις που αφορούσαν στα ταραγμένα Βαλκάνια είχαν βγάλει τότε και οι συνεντεύξεις του με τους ηγέτες των Σερβο-βοσνίων Κάρατζιτς και Μλάντιτς καθώς και με τον ιστορικό ηγέτη των Αλβανών του Κοσόβου Ιμπραήμ Ρουγκόβα.


Σχολιάστε εδώ