Μόνος με το θεριό

Ο Τάσσος πρέπει να τελειώσει… Από τον πρώτο γύρο! Κι αν δεν το καταφέρουν –που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα το καταφέρουν– την άλλη Κυριακή, στον δεύτερο γύρο. Ποιος είναι αυτός που σηκώνει κεφάλι στους ισχυρούς της γης… Που βέβαια κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται για το καλό της Κύπρου… Τα συμφέροντά τους θέλουν να προωθήσουν. Στέρεο πόδι να βάλουν, για να ελέγχουν τα πάντα στη γύρω περιοχή.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στη Μεγαλόνησο, γη ελληνική, ποτισμένη με αίμα ηρώων, εδώ στην Αθήνα ιδέα δεν έχει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης για τη σκληρή μάχη που γίνεται στην Κύπρο. Ούτε λέξη από τους πολιτικούς μας. Αποστάσεις και ο Καραμανλής, τόσες είναι οι πιέσεις… Αντίθετα η Ντόρα δεν κρύβει τις διαθέσεις της… Απέναντι είναι. Για να μην αμφιβάλλει κανείς ποιο χαρτί παίζει, κάτω από τη μύτη του πρωθυπουργού. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο «Εθνικός ΅Kήρυκας» της Νέας Υόρκης, που είναι γνωστοί οι δεσμοί του εκδότη της με την οικογένεια Μητσοτάκη, βγήκε προχθές με τίτλο «Να καταψηφιστεί ο Τάσσος»! Ούτε μονόστηλο στις πρώτες σελίδες των μεγαλοεφημερίδων. Καμία εκπομπή στα κανάλια – εκτός της ΕΤ3 προς τιμήν της… Να πούμε ντροπή; Και τι έγινε; Μήπως θα κοκκινίσει κανείς;

Μόνος ο Τάσσος απέναντι στο… θεριό. Αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω. Έχοντας δίπλα του τον κυπριακό λαό. Που δεν ξεχνάει ότι αν σήμερα υπάρχει και λειτουργεί το κυπριακό κράτος, η Κυπριακή Δημοκρατία, και στο μπαρουτοκαπνισμένο από τη χούντα και τον «Αττίλα» Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται ελληνoκύπριος Πρόεδρος, οφείλεται στο βροντερό «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Ανάν.

Αυτό το βροντερό «ΟΧΙ» πρέπει να πει και σήμερα ή και την άλλη Κυριακή ο Ελληνισμός της Κύπρου. Για να μπει οριστική ταφόπλακα στα σχέδια των ξένων και των ντόπιων φίλων τους. Υπάρχουν ακόμη φύλακες. Και κρατούν Θερμοπύλες. Έστω κι αν κάποιοι λιποτάκτησαν ή ενέδωσαν… Ο Τάσσος χρειάζεται στο Προεδρικό Μέγαρο. Αλίμονο αν οι Σειρήνες επικρατήσουν.

ΥΓ.: Ακούσαμε τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, γραμματέα του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, στο τρίωρο και αρκετά αποκαλυπτικό αλλά και ενημερωτικό ντιμπέιτ των τριών υποψηφίων, επανειλημμένα να απευθύνει ύμνους στους φίλους του (όπως είπε) Τουρκοκυπρίους.

Για ποιον λόγο άραγε; Νομίζει ο κ. Χριστόφιας ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την εισβολή του «Αττίλα»; Ούτε για τους 200.000 πρόσφυγες; Ούτε για τις λεηλασίες των Εκκλησιών μας, των ιερών και οσίων μας; Ούτε για την κατάληψη των σπιτιών των Ελληνοκυπρίων; Ούτε για τα 33 χρόνια στρατιωτικής κατοχής; Ούτε για τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού; Κι αν διάκεινται τόσο φιλικά, όπως λέει ο κ. Χριστόφιας, γιατί δεν έκαναν τίποτε για να ρίξουν τα συρματοπλέγματα και να επανενωθεί το νησί; Τι θα τους έδινε ο κ. Χριστόφιας στην περίπτωση που εκλεγόταν, για να υπάρξει λύση που τόσα χρόνια δεν δέχονται;


Σχολιάστε εδώ