Ζωτικής σημασίας υπόμνημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Μια αρχική διεργασία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, σχετικά με το υπόμνημα που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσνακούδης με τίτλο «Πολιτική και κοινωνική διάβρωση από τη συγκαλυμμένη δράση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Scientology-ΚΕΦΕ». Συνοπτικά, το υπόμνημα:
• Δείχνει τη διείσδυση του στρατηγικού χώρου της Σαϊεντελογίας στην Εκκλησία, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Πατριαρχεία.
• Αποκαλύπτει ποινικές ευθύνες στο θέμα των ταυτοτήτων και τη σαϊεντολογική εμπλοκή, μέχρι και τη διείσδυση του στρατηγικού χώρου της Σαϊεντελογίας σε φορείς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
• Φωτίζει τη διείσδυση της εξτρεμιστικής νεοταξίτικης οργάνωσης σε πολιτικούς χώρους (Συνασπισμό, ΠΑΣΟΚ, χώρο Μητσοτάκη), στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σε φορείς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ακόμη και στη Διεθνή Αμνηστία.
• Αποκαλύπτει τη σχέση της Σαϊεντελογίας με τον δικτάτορα Πατακό.
• Φέρνει στην επιφάνεια τον έλεγχο στα ΜΜΕ, στην ΕΣΗΕΑ και την εξουδετέρωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας με μοχλό την αντιδημοσιογραφική νομοθεσία της βιομηχανίας αγωγών.
Όλο το κείμενο του υπομνήματος (σε αρχεία pdf) υπάρχει στην ιστοσελίδα http://unchain.gr/parliament.html, ενώ ειδικά η διαπλοκή πολιτικών παραγόντων περιγράφεται στη διεύθυνση http://unchain.gr/ politicians.html. Στην ιστοσελίδα unchain.gr υπάρχει πλήθος εγγράφων στα οποία φαίνεται ακόμη και παρέμβαση της CIA υπέρ της Σαϊεντελογίας.
Τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε μια εκτεταμένη ανατρεπτική δραστηριότητα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και η επίδρασή της συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τα στοιχεία του υπομνήματος δείχνουν ότι η οργάνωση λειτουργεί παράνομα για μία δεκαετία περίπου και ότι η δράση της ουσιαστικά είναι δράση οργάνωσης του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.
Η Επιτροπή μπορεί να ερευνήσει το θέμα είτε μετά από πρωτοβουλία μελών της είτε του προέδρου της Απόστολου Σταύρου. Φυσικά, το υλικό αποτελεί και «νομικό οπλοστάσιο» για κάθε πολίτη που επιθυμεί να αντιμετωπίσει νομικά τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητά του, δεδομένου ότι σε παλαιότερη προσφυγή στο ΣτΕ, που απορρίφθηκε, αποδεικνύεται από το υπόμνημα ότι ίσως να υπήρξε μέχρι και κακοδικία.