εδώ Βρυξέλλες

w«Η Επιτροπή προτίθεται να προτείνει το 2008 τροποποιήσεις των ισχυουσών διατάξεων στον τομέα της άδειας μητρότητας», ήταν μεταξύ άλλων η απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και τις ίσες ευκαιρίες, Βλαντιμίρ Σπίντλα στην ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη με την οποία ζήτησε να πληροφορηθεί: «ποια επιπλέον μέτρα έχει λάβει η επιτροπή και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την καλύτερη προστασία και αξιοποίηση των γυναικών στον τομέα της απασχόλησης καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σε 128 χώρες, το χάσμα μεταξύ των αδρών και των γυναικών στις εργασιακές τους σχέσεις εξακολουθεί να είναι μεγάλο.

Προς το παρόν, καμία χώρα από τις 128 στις οποίες διενεργήθηκε η έρευνα δεν έχει πετύχει την πλήρη ισότητα των φύλων στις εργασιακές τους σχέσεις. Στην Ευρώπη των 27 κρατών μελών μόνο οι 11 (Γερμανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Φινλανδία, Δανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Βέλγιο) κατέχουν θέσεις μεταξύ των 20 πρώτων χωρών του πίνακα με τις λιγότερες ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων στον τομέα της απασχόλησης. Αντίθετα, οι υπόλοιπες 16 χώρες βρίσκονται σε χαμηλές θέσεις, όπως η Ελλάδα στην 72η, η Μάλτα στην 76η, η Κύπρος στην 82η και η Ιταλία στην 84η.

wΣτη διεκδίκηση του συνόλου των ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων για την παραγωγή βάμβακος, η οποία ανέρχεται στο ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ακόμη και στην περίπτωση που μειωθεί η έκταση των καλλιεργήσιμων εδαφών στο μέλλον, αποσκοπεί η προσπάθεια του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Γκλαβάκη, ο οποίος είναι ο εισηγητής της σχετικής έκθεσης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Για τον σκοπό αυτό έθεσε την έκθεση υπόψη των κορυφαίων αγροτικών οργανώσεων της Ελλάδος (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΚΗ, Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών και άλλων φορέων που έχουν σχέση με το βαμβάκι όπως π.χ. οι εκκοκκιστές), ώστε να εκφράσουν τις θέσεις τους και να γίνει πιο αιτιολογημένη η έκθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βαμβάκι είναι η καλλιέργεια που παίρνει το ένα τρίτο των αγροτικών επιδοτήσεων στη χώρα μας.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε βαμβάκι και όχι να επαναπαυτούμε στις επιδοτήσεις, ώστε να έχουμε διαπραγματευτικά όπλα και μετά το 2013», τόνισε χαρακτηριστικά ο έλληνας ευρωβουλευτής.

w«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαχειρίζεται το πρόγραμμα ʽʽΑσφαλέστερο Διαδίκτυοʼʼ, από το οποίο συγχρηματοδοτείται το δίκτυο Insafe, με αρμοδιότητα την ευαισθητοποίηση για κινδύνους από τη χρήση των νέων μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, περιλαμβανομένων των βιντεοπαιχνιδιών. Χρηματοδοτείται επίσης η επέκταση του συστήματος PEGI, από το οποίο γονείς και νέοι αντλούν πληροφορίες για τις νέες τεχνολογίες και τους κινδύνους τους».

Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο επίτροπος για την υγεία κ. Μ. Κυπριανού, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου σχετικά με τον έλεγχο της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών (video games) και την παροχή ασφαλούς διαδικτύου για τους νέους καθώς και τον έλεγχο του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής υπέβαλε την ερώτηση με αφορμή τη νοσηλεία δεκάδων ανηλίκων λόγω εθισμού στο διαδίκτυο και σε βιντεοπαιχνίδια, αλλά και τη διάσωση από τις διωκτικές αρχές του όγδοου, σε διάστημα δύο ετών, υποψήφιου νέου αυτόχειρα στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ