Αναζητείται η αντιπολίτευση

Και αυτό δεν οφείλεται στον πρόεδρο Κώστα Ρεσβάνη, που καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά στη νοοτροπία που έχουν οι παρατάξεις.

Από τη στήλη αυτή είχαμε καταγγείλει στην αρχή του προηγούμενου χρόνου τη δημοτική αρχή για την αδιαφορία που έδειχνε προς το δημοτικό συμβούλιο. Για τις συνεδριάσεις που δεν γίνονταν, για τον δήμαρχο που δεν εμφανιζόταν, για τις έντονες αντεγκλήσεις και τους διαπληκτισμούς ακόμα και μεταξύ συμβούλων ή μεταξύ συμβούλων και κοινού!

Αυτά τα φαινόμενα -ευτυχώς- έχουν τώρα εκλείψει. Τα συμβούλια γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα, ο δήμαρχος είναι πλέον τακτικός στις συνεδριάσεις και ο πρόεδρος φαίνεται να ελέγχει κάπως καλύτερα τις διαδικασίες.

Ενώ λοιπόν η πλειοψηφία βρήκε τους τρόπους και… ευθυγραμμίστηκε με το σωστό, τώρα κάνει… νερά η αντιπολίτευση, που πάντα βρίσκει αιτίες για να μη μετέχει στις συνεδριάσεις, που δεν παρουσιάζει καμία ομοιογένεια και που δείχνει -γενικά με τη στάση της- πως τώρα που είναι ευκαιρία να δώσει το στίγμα της και να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του συμβουλίου, δεν μπορεί.

Κάποτε κατηγορούσαν -κι εμείς μαζί τους, και δικαίως – την πλειοψηφία, γιατί με τη συμπεριφορά της οδηγούσε σε διάλυση το δημοτικό συμβούλιο. Τώρα οι ίδιοι κάνουν αυτά που κατήγελλαν τότε.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η λάθος νοοτροπία που επισημάναμε από την αρχή: Το θέμα δεν είναι να λες τι δεν κάνει ο άλλος για κάτι που δεν γίνεται σωστά, αλλά τι κάνεις εσύ για να γίνεται σωστά! Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές, φθηνές δικαιολογίες και παρωχημένες μικροπολιτικές.


Σχολιάστε εδώ