ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

> Η επαγγελματική ποδοσφαιρική λίγκα της Γαλλίας έλαβε προσφορές άνω των 500 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του γαλλικού πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2012, ποσό μικρότερο από το αναμενόμενο. Οι δύο βασικοί παίκτες που ανταγωνίζονται για τα δικαιώματα είναι η Orange της France Telecom SA (FTE) και η Canal Plus, το 65% της οποίας ανήκει στη Vivendi SA. Η Canal Plus πληρώνει σήμερα 600 εκατ. ευρώ την περίοδο για τα αποκλειστικά ζωντανά τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά η συμφωνία λήγει στο τέλος της περιόδου.8Ο γερμανός μεγιστάνας των ΜΜΕ Leo Kirch εξασφάλισε την απαιτούμενη τραπεζική εγγυητική για τη συμφωνία διάθεσης των ποδοσφαιρικών δικαιωμάτων της γερμανικής Μπουντεσλίγκα, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του στις 29 Ιανουαρίου 2008.

> Η Sky σχεδιάζει τη δημιουργία τεχνολογίας εστιασμένων / εξειδικευμένων διαφημίσεων, η οποία θα της δώσει τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των δεδομένων των εκατομμυρίων συνδρομητών της προκειμένου να χρεώνει περισσότερο για τις διαφημίσεις. 8Η Sogecable παρουσίασε επισήμως το πρώτο κανάλι υψηλής ευκρίνειας της Ισπανίας, το Canal+ HD, μια HDTV έκδοση του Canal+, με ποδόσφαιρο, ταινίες και τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όπως τις «The Sopranos» και «The Tudors».

> Απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ενάντια στην ιταλική νομοθεσία μεταδόσεων. Μετά από αναμονή μηνών, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από μια παλαιά έφεση του Europa 7, ξεκαθαρίζει ότι το σύστημα τηλεοπτικών συχνοτήτων της Ιταλίας «έρχεται σε αντίθεση με την κοινοτική νομοθεσία».


Σχολιάστε εδώ