τυποΘεσσαλονίκη

~ Χαιρόταν ο «πράσινος» συνάδελφος, τον οποίο είδα το μεσημέρι της Πέμπτης, με χαμογελαστά ακόμη και τα αφτιά του. «Έχουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουμε και τον Αρχιεπίσκοπο, ας αφήσουμε τον Καραμανλή στην κυβέρνηση να ψάχνει για μαύρες σακούλες και DVD», μου είπε. Λέτε να τους δούμε να συχνάζουν σε κατηχητικά και εκκλησίες; Λέτε;

~ Φανή, πρόσεξε τις αποφάσεις που παίρνεις, γιατί ενόχλησες την καλή του blogger που σου τα χώνει από το διαδίκτυο…

~ Δυστοκία προέκυψε μάλλον στις διαπραγματεύσεις της «Μακεδονίας» με τους συναδέλφους που φέρονται ως υποψήφιοι για τη διεύθυνση της εφημερίδας. Η καθυστέρηση δημιουργεί περίεργο κλίμα στο εσωτερικό της εφημερίδας, με κάποιους να αρνούνται να αποδεχθούν τις οδηγίες της προσωρινής υπεύθυνης συντακτικής ομάδας και κάποιους άλλους να επιδιώκουν τη… μονιμοποίηση του προσωρινού.

~ Είπαμε, αλλά όχι κι έτσι, σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και γνωστός

ΠΑΣΟΚος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, όταν πληροφορήθηκε τη δημοσκόπηση που παρήγγειλε η TV 100, και η οποία φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ξεπερνά το 17% του εκλογικού σώματος. Ο Μπάμπης, που είναι μέλος του ΔΣ της δημοτικής εταιρείας πληροφόρησης – εκπροσωπώντας φυσικά την αντιπολίτευση- ζήτησε τα πλήρη στοιχεία της έρευνας, απειλώντας πως σε άλλη περίπτωση θα καταγγείλει τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης για ακραία προπαγάνδα υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. Θα του τα δώσει ο Σταμάτης Καραμανλής ή… θα τα ψάχνει και δεν θα τα βρίσκει;

~ Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΜ-Θ για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου πλησιάζουν (Μάιος) και το καυτό θέμα της «εκκαθάρισης του μητρώου» επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς θεωρείται βολικό για την άσκηση εύκολης αντιπολίτευσης.

~ Το θέμα το εγείρει η προσκείμενη στην κυβέρνηση παράταξη του Γιώργου Αδάμ, καθώς εκτιμά πως με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να μειώσει την επιρροή της πλειοψηφούσας παράταξης του Γουσίδη, στην οποία προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες της ολιγωρίας.

~ Να σημειώσω ότι η υπόθεση της εκκαθάρισης του μητρώου (η διαγραφή δηλαδή των μελών που εγκατέλειψαν το επάγγελμα του δημοσιογράφου) αποτελούσε την υπόσχεση όλων των παρατάξεων πριν από τις προηγούμενες εκλογές. Έκτοτε δεν έγινε το παραμικρό. Μόνη εξαίρεση, η δημιουργία μιας τετραμελούς επιτροπής – ένας από κάθε παράταξη: Β. Παπαδημούλης (Δημοσιογραφική Ενότητα), Γ. Αδάμ (Δημοσιογράφοι Τώρα), Π. Νεστορίδης (Προοπτική), Μπ. Μπίκας (Ανεξάρτητη Κίνηση). Μετά από τρίμηνη συζήτηση για τη διατύπωση των ασυμβίβαστων όπως προκύπτουν από τις καταστατικές διατάξεις και τις αρχές δεοντολογίας, αποφασίστηκε (τον Φεβρουάριο του 2007) να γίνει επίσημη κατάθεση των συγκεκριμένων προτάσεων από κάθε μέλος της επιτροπής.

~ Σήμερα, έναν χρόνο μετά, ο μόνος που δεν είχε καταθέσει προτάσεις είναι ο Γ. Αδάμ, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είναι αυτός που καταγγέλλει τους υπόλοιπους για ολιγωρία.

~ Πέθανε σε ηλικία 80 ετών και κηδεύεται σήμερα στα Σκόπια ο παλαίμαχος έλληνας δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγεωργίου, μόνιμος ανταποκριτής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην ΠΓΔΜ από την ίδρυσή του, το 1991, μέχρι σήμερα. Συλλυπητήρια.

Ο Θεσσαλονικιός


Σχολιάστε εδώ