Το παρασκήνιο της άρνησης Ιεροκλή Στολτίδη

Μόλις έγιναν γνωστές οι επιλογές του Όθωνα για το φιλικό τουρνουά της Κύπρου την προηγούμενη Παρασκευή και το ότι στους 30 παίκτες που επέλεξε για τα ματς με Τσεχία και Φινλανδία υπήρχε το όνομα του «Ιερό», ξεκίνησαν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Ο ίδιος ο παίκτης είπε αμέσως στους δικούς του ανθρώπους και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως δεν επρόκειτο να αποδεχθεί την πρόσκληση, καθώς θεώρησε υποτιμητικό το ότι τον κάλεσε για πρώτη φορά ο Ότο Ρεχάγκελ σε ένα φιλικό τουρνουά όπου κλήθηκαν συνολικά 30 παίκτες. Στη συνέχεια συνέταξε ανακοίνωση την οποία επρόκειτο να διανείμει την επόμενη ημέρα στον Τύπο και με την οποία θα εξηγούσε τους λόγους της άρνησής του να αγωνιστεί στην Εθνική. Έπρεπε, όμως, να ξεπεραστεί και η τιμωρία των τριών αγωνιστικών που προβλέπει ο κανονισμός για αδικαιολόγητη άρνηση συμμετοχής στην Εθνική.

Τελικά, και κατόπιν συμφωνίας της ΕΠΟ με τον Ολυμπιακό, η ανακοίνωση Στολτίδη δεν εκδόθηκε, ενώ πείστηκε και ο Ότο Ρεχάγκελ, που κατά βάθος δεν ήθελε τον παίκτη στην Εθνική, να τον αποκλείσει από την αποστολή τη Δευτέρα το πρωί και να μη φανεί ως αδικαιολόγητη η άρνηση του παίκτη να παίξει. Έτσι, και ανακοίνωση δεν βγήκε και ο Στολτίδης δεν τιμωρήθηκε, αλλά και στην Εθνική δεν έπαιξε, αφού ούτε αυτός ούτε ο Ρεχάγκελ το ήθελαν. Ειπώθηκε, μάλιστα, πως ο Όθωνας κάλεσε τον αμυντικό μέσο του Ολυμπιακού στην Εθνική αφενός για να τον εκθέσει, αφού υπέθετε πως θα αρνιόταν την πρόσκλησή του, και αφετέρου για να εκθέσει και όλους εκείνους που τον πίεζαν τόσο καιρό να καλέσει τον Στολτίδη…


Σχολιάστε εδώ