«Σταυροφορίες» στα Ιεροσόλυμα!

Ενός κακού μύρια έπονται! Το ρητό επαληθεύεται με τραγικό δυστυχώς τρόπο στην καρδιά του ιστορικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, όπου εδώ και καιρό μαίνεται ένας πρωτοφανής εμφύλιος σπαραγμός μεταξύ των δύο στρατοπέδων, του καθαιρεθέντος τέως Πατριάρχη Ειρηναίου του Α΄ που θεωρεί εαυτόν κανονικό και νόμιμο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, από τη μια και του νυν κανονικού Θεόφιλου, κατά τον τύπο και το πρωτόκολλο, άρτι αναγνωρισθέντος και από το κράτος του Ισραήλ, από την άλλη.
Τα όσα πληροφορούμαστε ότι συμβαίνουν με πρωταγωνιστές μάλιστα ιερωμένους, αλλά και λαϊκούς, είναι τραγικά και απίστευτα.
Την περασμένη Κυριακή ομάδα κληρικών με επικεφαλής τον δικηγόρο του Πατριάρχη Θεόφιλου Ράμι Μούγραμπι κατευθύνθηκαν στον ναό του Αγίου Χαραλάμπους, τον οποίο… κατέλαβαν. Στη μοναχή που διακονεί τον ναό δήλωσαν ότι «ήρθαν να πάρουν όλα τα κλειδιά, ενώ δίνεται διορία επτά ημερών στον Π. Χρυσόστομο να τον εγκαταλείψει». Ο λόγος προφανής: Ο ναός δεν έχει αποδεχθεί τη νέα «τάξη πραγμάτων». Έβαλαν δικό τους λουκέτο στον ιερό ναό και έφυγαν.
Καταγγελιών συνέχεια: Η ίδια ομάδα κληρικών κατέλαβε με δεύτερη προσπάθεια την Ιερά Μονή Σαϊδανάγιας, σπάζοντας την κεντρική θύρα και αλλάζοντας στη συνέχεια την κλειδαριά. Πριν από δύο εβδομάδες επίσης ο Καπιτωλιάδος Ησύχιος μαζί με άλλους πατέρες απέτυχε να… καταλάβει την Αγία Θέκλα λόγω αστυνομικής παρέμβασης.
Εικόνες και περιγραφές που θυμίζουν πολεμικό δελτίο, αλλά και αναφορά για διάρρηξη γκαράζ και… δηλητηριασμένες γάτες γύρω από το σπίτι του Ειρηναίου, με έμμεσες απειλές που όλα τους παραπέμπουν σε κλίμα και εικόνα που εκθέτει και κατατρώει το όποιο κύρος έχει απομείνει στον ιερό θεσμό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Οι ευθύνες όλων των πλευρών είναι τεράστιες. Η πληγή που άνοιξε με όλα εκείνα τα τραγικά γεγονότα της περιόδου που είχε ως πρωταγωνιστή εκείνον τον ανεκδιήγητο ρασοφόρο Βαβύλη, και όχι μόνο, δεν έκλεισε με την αλλαγή Πατριάρχη και πυορροεί. Η κατάσταση, με διαρκή επεισόδια, ρεβανσισμούς, ανίερα πάθη, βεντέτες και διχασμούς, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα κακοφορμίσει ακόμη περισσότερο.
Η έκρηξη δημοσιότητας των ημερών εκείνων προκάλεσε τεράστια ζημιά, δεν είχε συνέχεια επί των ουσιαστικών ζητημάτων και σήμερα κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη δικαστική εξέλιξη όλων των διαχειριστικών ατασθαλιών και των παράνομων συμβάσεων «ιερών ακινήτων» που είχαν καταγγελθεί.
Το υπουργείο Εξωτερικών και ο κ. Κασσίμης έχουν χρέος να ξεκαθαρίσουν και να ομαλοποιήσουν το ταχύτερο δυνατόν την κατάσταση στο όνομα τόσο του Πατριαρχείου όσο και του εν ευρεία εννοία εθνικού συμφέροντος.


Σχολιάστε εδώ