Πώς «φαγώθηκε» ο Ελληνιάδης

Κι αν τα «παπαγαλάκια» θέλησαν εξ αρχής να κατονομάσουν τον Γιώργο Αγγελόπουλο ως τον άνθρωπο που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, το κουβάρι καταλήγει στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Αυτός «δείχνεται» ως ο εμπνευστής της απομάκρυνσης του Ελληνιάδη κι ας μην είχε έρθει ποτέ σε ρήξη με τον απελθόντα μάνατζερ. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού στον Πανιώνιο, όταν ο Γιαννάκη ήταν προπονητής, ο Ελληνιάδης ήταν μάνατζερ και είχαν αγαστή συνεργασία.

Ο Ελληνιάδης στα σχεδόν έξι χρόνια που ήταν στον Ολυμπιακό είχε εξελιχθεί σε άνθρωπο για όλες τις δουλειές. Οι ανοργάνωτοι σε εξωαγωνιστικό επίπεδο «ερυθρόλευκοι» είχαν αναθέσει σε έναν άνθρωπο καθήκοντα που σε… ευνομούμενα σωματεία εκτελούν τουλάχιστον τρεις. Ο Ελληνιάδης πήγαινε στο αεροδρόμιο να πάρει παίκτες, ο Ελληνιάδης έδινε τα δελτία πριν από τους αγώνες, ο Ελληνιάδης ήταν αρχηγός αποστολών και υπεύθυνος ταξιδιών, ο Ελληνιάδης έδινε και την, άνιση, μάχη του παρασκηνίου με τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό.

Ξαφνικά, ο Ελληνιάδης έμαθε ότι αποτελεί παρελθόν. Και όχι από κάποιον από τους δύο αδελφούς Αγγελόπουλους, με τους οποίους είχε και πολύ καλές προσωπικές σχέσεις, πέρα από αυτές του υπαλλήλου με το αφεντικό, αλλά από έναν δικό τους άνθρωπο που ανέλαβε το… βαρύ έργο.

Τι πλήρωσε λοιπόν ο μάνατζερ που συμβόλιζε και για τον πονεμένο κόσμο του Ολυμπιακού τον μοναδικό «γηγενή» ασχολούμενο με την ομάδα τους και τον άνθρωπο που δεν δίσταζε να εκτεθεί, να βγει μπροστά και να παλέψει για τα συμφέροντα του Ολυμπιακού;

Τον «αλέγκρο» χαρακτήρα του, λέει το ρεπορτάζ. Ο Ελληνιάδης δεν ήταν ποτέ ο «απόμακρος», ο τυπικός μάνατζερ που είχε μόνο τις απολύτως απαραίτητες σχέσεις με τους παίκτες. Ήταν η παρέα τους, κι αυτό ίσχυε είτε για τα ρεπό είτε για τα ταξίδια. Στα οποία επίσης ο ίδιος, αφού ρύθμιζε κάθε λεπτομέρεια για τη σωστή παραμονή της ομάδας, μπορεί να έβγαινε και τη βόλτα του, να πήγαινε και να διασκεδάσει.

Στο πρόσωπο του Ελληνιάδη, λοιπόν, ο Γιαννάκης βρήκε το… απαραίτητο θύμα για να κάνει την αρχή και να επιβάλει τον στρατιωτικό νόμο που, κακά τα ψέματα, είναι απαραίτητος στον Ολυμπιακό με τα πολύ χαλαρά λουριά.

Σʼ αυτό το νευραλγικό πόστο θα αναζητηθεί ένας «δικτάτορας», προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι τέλειωσαν τα ψέματα και ότι ο Ολυμπιακός, έστω και μεγάλη καθυστέρηση, θα λειτουργήσει ως επαγγελματική ομάδα. Σωστή κίνηση μεν, αλλά έγινε με άκομψο τρόπο. Γιατί, όπως είπαμε, ο Ελληνιάδης έκανε δουλειές τριών, ίσως και περισσότερων ανθρώπων. Μπορούσε λοιπόν να απομακρυνθεί από κάποιο πόστο όπου ο «δράκος» ήθελε πιο πειθαρχημένο άνθρωπο, αλλά να μείνει κάπου αλλού, έτσι, σαν αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του στον Ολυμπιακό και μάλιστα κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.


Σχολιάστε εδώ