Οι επενδύσεις της Star Investments

Ενδέχεται στο μέλλον να προστεθούν και άλλες επιχειρήσεις, όπως η Mediatel, αν ο όμιλος αποκτήσει την πλειοψηφία, ενώ πάντοτε υπάρχει ενδιαφέρον για έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Η Star Investments ελέγχει πλέον τους Δίεση και Δρόμο, ενώ υπάρχει εμπορική συνεργασία με τους άλλους δύο σταθμούς των Αττικών Εκδόσεων, DJ και Rock FM.

Ταυτόχρονα η Νέα Τηλεόραση καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση τους μετόχους της στις 29 Φεβρουαρίου 2008. Θέματα προς συζήτηση είναι η εκλογή μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου και η προέγκριση αμοιβών του συμβουλίου για τη χρήση 2008. Η οικονομική πορεία του Star είναι θετική ως τώρα και είναι σε πορεία αποπληρωμής ένα μεγάλο δάνειο 50 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για το χρηματιστήριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι επενδύσεις του Ομίλου Βαρδινογιάννη στα Μέσα επεκτείνονται και στον Τύπο, με τη συμμετοχή στην Ημερήσιος Τύπος («Espresso» κ.ά.), αλλά και στις Αττικές Εκδόσεις του Θ. Φιλιππόπουλου.

Η νέα εταιρεία, Star Investments, αποτελεί τη συνέχεια της ΙΙΕΚ Star. Σκοπός της είναι «η ανάπτυξη, παροχή και διάθεση υπηρεσιών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα κάθε μορφής που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, και ενδεικτικά αναφέρονται οι τομείς ηλεκτρονικών επικοινωνιών, τηλεόρασης (παραγωγή και εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων κ.λπ.), ραδιοφώνου (παραγωγή και εκπομπή ραδιοφωνικών προγραμμάτων κ.λπ.), εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, εκδόσεων και εκτυπώσεων (εφημερίδες, περιοδικά κ.λπ.), διαχείρισης και διοίκησης επιχειρήσεων, ψηφιακών προγραμμάτων, τηλεπικοινωνιών, αθλητισμού, ψυχαγωγίας – εκδηλώσεων.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Star Investments ανέρχεται ως σήμερα σε 2.300.000 ευρώ και ένα μέρος του προέρχεται από την εισφορά των κεφαλαίων των εταιρειών Ραδιοφωνική Επικοινωνία (Δίεση FM, κατά 1.500.000 ευρώ, και ένα μέρος από το Ράδιο Θέμα κατά 740.000 ευρώ).


Σχολιάστε εδώ