Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

> Να καταθέσει στη Βουλή την έκθεση που υπέβαλε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μαζί με το υλικό της έρευνας που διεξήγαγε για τη γνωστή υπόθεση των ομολόγων ο κ. Γ. Ζορμπάς καλεί τον υπουργό Οικονομικών ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης επερωτά τον υπουργό για μη κατάθεση εγγράφων, τονίζοντας ότι δυόμισι μήνες μετά το σχετικό αίτημα απαξιοί να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του χωρίς καν να δικαιολογεί την άρνησή του.

> Ποια είναι τα 21 σχολικά κτίρια στη χώρα μας που είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από αμίαντο και δεν έχουν ακόμα κατεδαφιστεί καλεί με επίκαιρη ερώτησή του τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου. Την πικρή αλήθεια την εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή, ο οποίος επανέρχεται ζητώντας στοιχεία και σχολιάζοντας τη δήλωση ότι το υπουργείο θα επέμβει για την απομάκρυνσή τους από το καλοκαίρι του 2008 και μετά, τη στιγμή που το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει τους φόβους για την υγεία των μαθητών.

> Συνεχώς υποβαθμίζεται η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών από την ΕΥΔΑΠ προς τους καταναλωτές, υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. Το γεγονός συσχετίζει ο βουλευτής με τη μείωση των εργαζομένων, που από το 1995, οπότε έγιναν οι τελευταίες προσλήψεις και μετά έχουν μειωθεί από 4.500 σε 3.600, ενώ την ίδια περίοδο το δίκτυό έχει επεκταθεί και έχουν ενσωματωθεί στην ΕΥΔΑΠ δίκτυα πολλών δήμων.

> Τη μεταφορά του αεροδρομίου «Μακεδονία» και τη λειτουργία αεροδρομίου στο αεροδρόμιο της πολεμικής αεροπορίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για πτήσεις «cargo» ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ Αντώνης Καρπούζας, Δάνης Τζαμτζής, Θόδωρος Καραόγλου και Μιχάλης Χαλκίδης. Επισημαίνουν ότι η ανάπτυξη της Μακεδονίας κινείται με πολύ ταχείς ρυθμούς και αν λάβει κανείς υπόψη του τον ρόλο της χώρας αλλά και της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων συμπεραίνεται ότι είναι απαραίτητη η κατασκευή ενός σύγχρονου αεροδρομίου, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

> Επιτακτική θεωρεί την ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πιθανή πρόκληση παλιρροιακών κυμάτων που θα πλήξουν τα ελληνικά παράλια από ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό στο δυτικό ελληνικό υποθαλάσσιο τόξο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Στρατάκης. Αναφέρεται σε μελέτες του ινστιτούτου γεωφυσικής του πανεπιστημίου της Ρώμης, όπου εκφράζονται φόβοι για τη δημιουργία τσουναμιού πέντε μέτρων, το οποίο ενδέχεται να προκληθεί από ισχυρή σεισμική δόνηση στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο και θα πλήξει και τα ιταλικά παράλια σε λιγότερο από μια ώρα.

> Στο πρόβλημα της διαχείρισης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε ολόκληρη τη χώρα επανέρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Ερωτά ποιο είναι μέχρι σήμερα το ύψος των προστίμων που έχουν επιβληθεί προς τους παρανομούντες διαφημιστές και διαφημιζόμενους και ποιοι τελικά ελέγχουν τους ΟΤΑ, τους γ.γ. περιφερειών, όταν δεν εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία.

> Απαντήσεις και μέτρα από τους αρμόδιους υπουργούς ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος για το υψηλό κόστος παραγωγής, για τις μεθοδευμένα χαμηλές τιμές στο ελαιόλαδο, για τις αυξημένες τιμές στα λιπάσματα και τους καλεί να προστατεύσουν στην πράξη τον αγρότη και τον καταναλωτή.

> Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όσον αφορά την υποδομή, αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σκουλάς. Υπάρχουν κατεστραμμένοι τοίχοι, σπασμένες πόρτες, σπασμένα δάπεδα, καρέκλες και ράντζα διάσπαρτα στους διαδρόμους. Ζητά να δοθεί οικονομική ενίσχυση ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές.

> Ποιες είναι οι προθέσεις του σχετικά με την αξιοποίηση των τριών στρατοπέδων των Σερρών, δεδομένου ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διακήρυττε ότι θα αποδοθούν στους πολίτες, ερωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης. Σημειώνει ότι τα στρατόπεδα της πόλης των Σερρών μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν πνεύμονες για τους κατοίκους της, που ασφυκτιούν από το μπετόν, την άναρχη δόμηση και την έλλειψη διεξόδων αναψυχής και ψυχαγωγίας.

> Για απαράδεκτη μεταχείριση των επιβατών της Β. Αττικής από τον ΟΣΕ διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός. Καθημερινό είναι, όπως τονίζει, το φαινόμενο των συχνών αλλαγών ή των πολύωρων καθυστερήσεων ή και μερικές φορές η κατάργηση βασικών δρομολογίων σε ώρες αιχμής με αποτέλεσμα καταγγελίες ότι υπήρξαν απολύσεις εξαιτίας των καθυστερήσεων, απώλεια διδακτικών ωρών και εξετάσεων από τους φοιτητές και συνωστισμός των επιβατών.

> Σε συνθήκες απάνθρωπες και ανάξιες δημοκρατικής πολιτείας διαβιούν οι κρατούμενοι φορείς του ιού HIV και ασθενούντες από AIDS επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Φώτης Κουβέλης, Περικλής Κοροβέσης, Γιάννης Μπανιάς και Θανάσης Λεβέντης. Επιπροσθέτως, όσοι δεν είναι έλληνες πολίτες, αφού εκτίσουν την ποινή τους απελαύνονται, και αν είναι πολίτες χωρών στις οποίες δεν υπάρχει υποδομή για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καταδικάζονται σε θάνατο, παρότι ο νόμος προβλέπει χορήγηση δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης.


Σχολιάστε εδώ