Μήπως το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε τον Καραμανλή στη Βουλή;

Πολύ περίεργα εξελίχθηκε αυτή η ιστορία με το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να πάει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να δώσει κι εκείνος εξηγήσεις για τον διορισμό (από τον ίδιο που ήταν υπουργός Πολιτισμού από τον Μάρτιο του 2004 ως τον Φεβρουάριο του 2006) του Χ. Ζαχόπουλου στη θέση του γενικού γραμματέα.

Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει πολλούς στη Βουλή σε υποψίες για το αν πράγματι επιθυμούσε κάτι τέτοιο ή αν απλώς ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Χάρης Καστανίδης ανακίνησε το θέμα χωρίς η αξιωματική αντιπολίτευση να είναι διατεθειμένη και να επιμείνει σ’ αυτό.

Η μεγάλη καθυστέρηση με την οποία κινήθηκε η «πράσινη» Κ.Ο. για τον συντονισμό της δράσης με τα άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα, αλλά και οι δηλώσεις άγνοιας γι’ αυτό το ενδεχόμενο που έκαναν στη συνέντευξη που οργάνωσαν την Τρίτη στη Χαριλάου Τρικούπη η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Τηλ. Χυτήρης και ο Γ. Ραγκούσης, θεωρήθηκαν από κάποιους ως ένα ακόμη δείγμα της διάλυσης που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ.

Άλλοι, ωστόσο, αρνούνται να πιστέψουν ότι οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για τα προφανή (πολύ περισσότερο που εδώ δεν υπήρχε κανένα θέμα με τα εσωκομματικά τους) και πιστεύουν ότι σκόπιμα έγιναν αυτοί οι χειρισμοί.

Ποιο από τα δύο αυτά ενδεχόμενα είναι χειρότερο για ένα κόμμα που κυβέρνησε τόσα χρόνια και που (θα έπρεπε να) είναι η εναλλακτική λύση για την επόμενη διακυβέρνηση, ειλικρινά δεν ξέρουμε…


Σχολιάστε εδώ