Λεονταρισμοί χωρίς νόημα από Βουρλούμη…

Όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ζήτησε με εξώδικο από τη Siemens να του χορηγήσει όσα στοιχεία μπορεί να έχει για ενδεχόμενη εμπλοκή στελεχών του Οργανισμού στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων».

Ο κ. Βουρλούμης προειδοποίησε μάλιστα τη Siemens ότι «αν δεν πάρουμε απάντηση, θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Ίσως να καταθέσουμε ακόμα και αγωγή κατά της Siemens». Παρά τις αυστηρές αυτές προειδοποιήσεις, πάντως, διαβεβαίωσε τους Γερμανούς ότι η Siemens θα παραμείνει βασικός προμηθευτής του ΟΤΕ.

Οι νομικές ενέργειες και προειδοποιήσεις του κ. Βουρλούμη προκαλούν πάντως ειρωνικά σχόλια από νομικούς, που τονίζουν ότι είναι χωρίς αντίκρισμα η όψιμη ευαισθησία του «αφεντικού» του ΟΤΕ. Η γερμανική διοίκηση της Siemens, επισημαίνουν, αρνείται και θα εξακολουθήσει να αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε για τις δωροδοκίες και είναι αυτονόητο ότι την ίδια γραμμή ακολουθούν και οι θυγατρικές της στο εξωτερικό, αλλά ακόμη και στελέχη που έχουν απομακρυνθεί, όπως ο κ. Μαυρίδης και ο κ. Χριστοφοράκος.

Άλλωστε, για τη Siemens η ποινική πλευρά του θέματος στη Γερμανία έχει κλείσει, με την καταβολή προστίμου 200 εκατ. ευρώ, ενώ και στην Ελλάδα φαίνεται ότι η έρευνα που γίνεται από αμερικανική δικηγορική εταιρεία για λογαριασμό του ομίλου διεξάγεται μόνο για τον κατευνασμό της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, χωρίς πολλές πιθανότητες να καταλήξει σε αποκαλύψεις για τους παραλήπτες των «δώρων». Οι μόνοι που θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αποκαλύψεις είναι το δίδυμο Μαυρίδη – Χριστοφοράκου, αλλά και αυτοί δεν έχουν κανένα λόγο να ομολογήσουν ότι δωροδόκησαν πολιτικούς ή στελέχη του ΟΤΕ, τουλάχιστον όσο δεν αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ποινικές κατηγορίες.

Συνεπώς, καταλήγουν οι ίδιοι νομικοί, ο κ. Βουρλούμης έκανε, προφανώς εν γνώσει του, μια… τρύπα στο νερό, αφού ζήτησε στοιχεία από τον μοναδικό φορέα που δεν έχει κανένα συμφέρον να τα δώσει. Ίσως, όμως, ήταν κι αυτός ένας τρόπος για να φανεί ότι ο κ. Βουρλούμης κάτι κάνει για το θέμα, χωρίς στην πραγματικότητα να εισφέρει το παραμικρό στην πρόοδο των ερευνών…


Σχολιάστε εδώ