Κινητικότητα για την… Αλλατίνη

Στα ζεστά φαίνεται πως πήραν οι ΠΑΣΟΚοι τις αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα σχεδιάζονται για τον χώρο των πρώην κυλινδρόμυλων της Αλλατίνη στην ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η προοπτική της βίαιης οικοδόμησης της έκτασης με την κατασκευή έξι πολυώροφων οικοδομών και διάφορων καταστημάτων, μέσα σε έναν χώρο χαρακτηρισμένων βιομηχανικών μνημείων, έχει προκαλέσει τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι βλέπουν να καταλαμβάνονται από το μπετόν και οι τελευταίοι χώροι στην πόλη που θα μπορέσουν να αποτελέσουν την ανάσα της.

Έτσι, η οργάνωση Ε΄ Δημοτικού διαμερίσματος του ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία και συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, εκπροσώπων κινήσεων πολιτών και των κατοίκων της περιοχής που πήραν την πρωτοβουλία να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να δικαιωθούν.

Το γεγονός ότι το πράσινο φως για την οικοδόμηση της εν λόγω έκτασης των 26 στρεμμάτων άναψε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να πτόησε τους «πράσινους της γειτονιάς», που αποφάσισαν να πουν τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

• Μαθαίνω πως αυτήν την βδομάδα, θα οργανώσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο των «Μύλων» (Γωνία Ανθέων και Θεμιστοκλή Σοφούλη), καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να προστατέψουν τα μνημεία και το δικαίωμα της πόλης να διατηρήσει και να αναδείξει την ιστορία της.

Θα καλέσουν, μου λένε, και τα επώνυμα στελέχη του κόμματος (βουλευτές κ.λπ.) να βρεθούν μαζί τους. Λέτε να πάει και ο Βενιζέλος;
Πάντως, οι της Νομαρχιακής Επιτροπής ζήτησαν από τους βουλευτές τους να εισαγάγουν το θέμα στην Βουλή, υπογράφοντας κοινή ερώτηση για το θέμα. Για να δούμε ποιοι θα βάλουν την τζίφρα τους…


Σχολιάστε εδώ