Η ομογένεια στηρίζει Χίλαρι!

Την άποψη αυτή εκφράζει σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο γνωστός ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Κρις Σπύρου, ο οποίος είναι από τα βασικά στελέχη του εκλογικού επιτελείου της Χίλαρι.

Ο κ. Σπύρου υπογραμμίζει ακόμα πως οι αμερικανοί πολίτες έχουν βαρεθεί τους Ρεπουμπλικανούς στην εξουσία, έχουν πολλά παράπονα από τη διακυβέρνηση του Τζορτζ Μπους που τους έχει οδηγήσει στα όρια της φτώχειας, ενώ έχουν εξοργιστεί με την παρατεταμένη παρουσία αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, που τείνει να γίνει ένα νέο Βιετνάμ για την υποτιθέμενη υπερδύναμη.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Σπύρου:

• Η ομογένεια στηρίζει την Κλίντον ή έχει διασπαστεί;

– Η ομογένεια στο Νιου Χαμσάιρ ψήφισε 99% για τη Χίλαρι Κλίντον και βοήθησε στο να πάρει μια θριαμβευτική νίκη. Ανάλογα πιστεύω ήταν τα ποσοστά των Ελληνοαμερικανών που ψήφισαν τη Χίλαρι Κλίντον στη Νέα Υόρκη, τη Νέα Υερσέη, τη Μασαχουσέτη, στην Καλιφόρνια και αλλού.

Η ελληνική κοινότητα, οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι ελληνικές οικογένειες έχουν τον παλμό της κατάστασης στην Αμερική. Θυμούνται καλά ότι επί Προεδρίας Μπιλ Κλίντον οι τσέπες τους ήταν γεμάτες χρήματα και ότι η κατάσταση της οικονομίας επέτρεπε στον κόσμο όχι μόνο να καταναλώσει, όπως λένε οι οικονομολόγοι, αλλά να επενδύσει στο μέλλον το δικό του και των παιδιών του. Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν να διασπαστεί η ομογένεια και τα «πιστεύω» της;

Οι Έλληνες της Αμερικής ξέρουνε καλά ότι δεν προχωρά το πράγμα όταν οι πετρελαϊκές εταιρείες που βγάζουν δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος τον χρόνο παίρνουν «κοινωνική» βοήθεια από το κράτος τη στιγμή που ένας εργαζόμενος άνθρωπος πρέπει να πληρώσει στις εξίσου χαϊδεμένες ασφαλιστικές εταιρείες 15 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο για να έχει ασφάλιση η οικογένειά του.

Οι Έλληνες της Αμερικής είναι ενεργοί στην κοινωνία και στην οικονομία και ξέρουν καλά τι τους συμφέρει και τι μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά. Γι’ αυτό πρώτα απ’ όλα ψηφίζουν σε μεγάλους αριθμούς και ψηφίζουν Χίλαρι Κλίντον.

• Ο «Εθνικός Κήρυκας» επιτέθηκε στη Χίλαρι διότι, όπως υποστηρίζει, αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία. Εσείς, με τη δεδομένη ευαισθησία σας στο θέμα, πώς σχολιάζετε;

– Δεν άκουσα τον «Εθνικό Κήρυκα» να λέει πολλά όταν στις 4 Νοεμβρίου του 2004 η κυβέρνηση Μπους αποφάσισε να αποκαλεί Μακεδονία τη FYROM.

Μήπως ξέχασε η εφημερίδα ότι από το 1992 υπάρχει κράτος με τη λέξη Μακεδονία στο όνομά του -τι σημαίνει το FYROM;

Μήπως ξέχασε η εφημερίδα ότι στις 6 Απριλίου του 1993, η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που δέχθηκε να αναγνωρίσει τα Σκόπια με όνομα που εμπεριείχε τη λέξη Μακεδονία;

Μήπως ξέχασε η εφημερίδα ότι ο Μπιλ Κλίντον είχε δώσει την υπόσχεσή του ότι δεν θα αναγνωρίσει χώρα με το όνομα Μακεδονία και μετά κάποιοι Έλληνες της Αμερικής, με την παρότρυνση της ελληνικής κυβέρνησης ίσως, ζήτησαν από τον Κλίντον να υποχωρήσει και να δεχθεί αυτό το κράτος να ονομάζεται Μακεδονία;

Εγώ δεν ήμουν ανάμεσα σ’ αυτούς τους Έλληνες και επιπλέον γνωρίζω από πρώτο χέρι ποια είναι η στάση των Κλίντον απέναντι στα εθνικά μας θέματα. Κάθε φορά που τους χρειαστήκαμε ήταν εκεί και η Χίλαρι Κλίντον παραμένει στο πλευρό μας άσχετα με το τι κάνουν οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. Αυτή είναι η αλήθεια και ο κόσμος το ξέρει καλά.

• Ως στενός συνεργάτης της γνωρίζετε ποιες είναι οι θέσεις της Χίλαρι στα εθνικά μας θέματα;

– Η Χίλαρι Κλίντον γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο υποψήφιο τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό. Πολλές φορές έχουμε μιλήσει και είχα την ευκαιρία να αναπτύξω τις θέσεις μου για θέματα όπως το Σκοπιανό και το Κυπριακό, αλλά και για θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την εθνική μας ταυτότητα και την ομογένεια γενικότερα. Μπορώ να σας πω ένα πράγμα. Η Χίλαρι Κλίντον γνωρίζει τα θέματα και τα αντιμετωπίζει με τρόπο δίκαιο και απόλυτα ρεαλιστικό. Επίσης η Χίλαρι Κλίντον δεν επηρεάζεται από τις δυνάμεις που ασκούν πίεση στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και προωθούν φιλοτουρκικές και άλλες θέσεις. Η Χίλαρι Κλίντον θα ενεργήσει σωστά και πάνω από όλα θα ακούσει τι απασχολεί τον Ελληνισμό και σίγουρα δεν θα ξεχάσει την υποστήριξη που οι Έλληνες της Αμερικής τής έδωσαν στην πορεία της προς τον Λευκό Οίκο.

• Ποιες είναι οι θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ Χίλαρι και Ομπάμα;

– Αυτό που διακρίνει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον είναι κατ’ αρχήν η εμπειρία της. Όχι μόνο ως πρώτη κυρία με ενεργό παρουσία σε θέματα όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η εκπαίδευση, αλλά σαν μια εξαιρετικά επιτυχημένη γερουσιαστής από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης η Χίλαρι Κλίντον είναι η μόνη που μπορεί να αντισταθεί στα πυρά του Ρεπουμπλικανικού κόμματος γιατί τα έχει δεχθεί για δεκαπέντε χρόνια τώρα και έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η Χίλαρι Κλίντον είναι έτοιμη να αναλάβει την Προεδρία της Αμερικής από το πρώτο λεπτό της εκλογής της και όχι απλώς από την πρώτη ημέρα. Ας μην ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Το μόνο όνομα που τρέμουν οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι είναι το όνομα Κλίντον. Είναι σαν τον σταυρό μπροστά στα μάτια του διαβόλου.


Σχολιάστε εδώ