Επιμένουν να αντιδρούν

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Νίκος Γιαννόπουλος, υποστήριξε ότι το περιεχόμενο της διακήρυξης δικαιώνει τους φόβους των εργαζομένων περί «ξεπουλήματος του λιμανιού σε ιδιώτη» και κάλεσε την κυβέρνηση «να αλλάξει ρότα και πολιτική».

Από τη δική του πλευρά, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Σπανόπουλος, κάλεσε τους φορείς της Θεσσαλονίκης να «σκύψουν» εκ νέου επάνω στο θέμα της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «εάν δεν είναι κατευθυνόμενοι, θα συνταχθούν με τη θέση των εργαζομένων».

Επεσήμανε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας η ΟΜΥΛΕ πρόκειται να συνεδριάσει για να καθορίσει τη στάση της για το προσεχές διάστημα.

«Να παγώσει η διαδικασία παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ και να ξεκινήσει γόνιμος διάλογος με τους εργαζομένους, προκειμένου να βρεθεί η πιο συμφέρουσα λύση για την ανάπτυξη των δύο λιμανιών της χώρας», κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων του ΟΛΘ, Νίκος Μιχαηλίδης.

«Αποικιοκρατική σύμβαση συνιστά η χρονική διάρκεια (35 έτη) παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ σε ιδιώτη», τόνισε η αντιπρόεδρος του σωματείου διοικητικών υπαλλήλων στον ΟΛΘ, Φανή Γουργούρη, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι από τη διακήρυξη προκύπτει ότι «όχι μόνο παραχωρείται φθηνά το λιμάνι σε έναν πάροχο και χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις για τις προτεραιότητες και τα σχέδιά του, αλλά υποθηκεύονται και οι δυνατότητες ανάπτυξης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής», ενώ απουσιάζουν οι διασφαλίσεις των εργασιακών σχέσεων και επιχειρείται «τεμαχισμός» των εργαζομένων.

Παρόλα αυτά, ο Βουλγαράκης επιμένει στον σχεδιασμό του να ολοκληρωθεί η πώληση του εμπορευματικού σταθμού, μέχρι τον Ιούνιο. Για να δούμε, θα του βγεί;


Σχολιάστε εδώ