Δύο σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ «ακουμπά» το σκάνδαλο Ζήμενς

Ωστόσο, μόλις η κυβέρνηση και ο Κ. Καραμανλής «πέταξαν τις πρώτες παγίδες», άρχισε η αναταραχή με τις κόντρες και τα αλληλοκαρφώματα πρώην υπουργών των κυβερνήσεων Σημίτη, με τις ανοιχτές αντιπαραθέσεις των Γιάννου Παπαντωνίου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στη συνέχεια του Ευάγγελου Μαλέσιου.

Οι κλυδωνισμοί που υπέστη το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες με τις αντιπαραθέσεις στελεχών, γύρω από τις ευθύνες τους ή όχι για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, θέτουν σε δοκιμασία την τακτική που μέχρι τώρα είχε θεωρηθεί σωστή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, μια πρόταση που στηρίχθηκε και στην έρευνα που διεκπεραίωσαν, ύστερα από εντολή του Γιώργου Παπανδρέου, οι Χρήστος Παπουτσής και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για στοιχεία γύρω από την υπόθεση Ζήμενς.

Πάντως, ακούγεται ότι είναι πολύ πιθανό να «σκάσουν» βόμβες για δύο τουλάχιστον σημαντικά ονόματα στο ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Ζήμενς, ενώ δεν είναι λίγα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λένε πως αν συνεχιστούν οι κόντρες και οι δημόσιοι διαπληκτισμοί πρώην κυβερνητικών στελεχών, χωρίς καν ακόμα να υπάρχουν κάποια στοιχεία που να τους εμπλέκουν, τότε θα υπάρξει χάος στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα περιέλθει «διά ασήμαντον αφορμήν» σε νευρική κρίση.

«Μια κίνηση κάνει η κυβέρνηση και γινόμαστε άνω κάτω», υπογράμμιζαν έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τόνιζαν πως αν γρήγορα δεν βρει μια νέα γραμμή άμυνας και πλεύσης το ΠΑΣΟΚ για το όλο θέμα, τότε θα έχει πρόβλημα, πριν καν υπάρξουν (αν υπάρξουν) έστω και ενδείξεις. Μάλιστα, τα ίδια στελέχη υπογράμμιζαν πως ενώ αντίστοιχες φήμες σέρνονται και για επώνυμα στελέχη και υπουργούς της ΝΔ για την υπόθεση Ζήμενς, ωστόσο «κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν» και αποφεύγουν δημόσια να παίζουν «πινγκ πονγκ ευθυνών».

Πάντως, υπάρχουν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολιτικοί παρατηρητές λένε πως όλα τα στοιχεία που τώρα ανακυκλώνονται σε διάφορα ΜΜΕ ήταν γνωστά από τον περασμένο Οκτώβριο και στην ουσία δεν προσθέτουν κάτι καινούργιο και κυρίως δεν δίνουν τεκμήρια εμπλοκής (τουλάχιστον ως τώρα) συγκεκριμένων προσώπων. Επίσης, υπογραμμίζουν πως δεν είναι σίγουρο ακόμα αν θα βγει κάτι καινούργιο, μια και η Ζήμενς ενδιαφέρεται πρωτίστως για το τι διαπραγμάτευση θα κάνει με τις αμερικανικές αρχές και πώς θα πληρώσει τα μικρότερα πρόστιμα.


Σχολιάστε εδώ