Δοξάστε τον ΘΕΜΟ

Στο σχετικό μας ρεπορτάζ σημειώναμε πως σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες την επομένη ή τη μεθεπομένη (14 ή 15 Γενάρη) ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανός, αμέσως μετά την επιστροφή της πρωθυπουργικής αποστολής απʼ το Νέο Δελχί, θα πήγαινε στον Ανακριτή, θα έκανε συμπληρωματική κατάθεση και θα έλεγε πως ο περίφημος κομιστής του DVD (για το οποίο, καθώς και για τον κομιστή είχε προκύψει πολιτική θύελλα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρ. Ζαχόπουλου) ήταν ο εκδότης-δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης.

Ήμασταν οι πρώτοι που τολμήσαμε να καταγράψουμε τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν εκείνες τις μέρες στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία. Το κάναμε, επειδή εμείς ούτε σε σκοπιμότητες υπακούμε, ούτε σε παιχνίδια συναλλαγής μπαίνουμε, ούτε ειδήσεις αποκρύπτουμε, ειδήσεις μάλιστα που έχουμε διασταυρώσει, «καρατσεκάρει» που θα ʼλεγε και η αείμνηστη Μαλβίνα… Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα, 13 Γενάρη, η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» φωτογράφιζε τον κύριο Θέμο με τίτλο «Να τος, να τος ο… DVDάτος» και φωτογραφία του δίπλα. Ενώ την επομένη, Δευτέρα 14 Γενάρη, η «Ελευθεροτυπία» σε ρεπορτάζ της Χρ. Κοραή έγραφε καθαρά αυτό που είχαμε γράψει την προηγουμένη, ότι δηλαδή ο Γ. Ανδριανός στη συμπληρωματική του κατάθεση θα έλεγε ότι το dvd στη συνάντηση στο «Βυζαντινό» του Χίλτον τού το έδωσε ο κύριος Θέμος.

Το τι περάσαμε μετά το δημοσίευμά μας της 13ης Γενάρη, το τι ακούσαμε και τι «λουστήκαμε» απʼ τον κύριο Θέμο, είναι λίγο-πολύ γνωστά!

Δοξάστε τον!

Ο εν λόγω κύριος Θέμος μάς καθύβρισε… κυπατζήδες, απέδωσε το ρεπορτάζ μας σε… συνωμοσίες σκοτεινών κύκλων, υπηρεσιών και άλλων… ιδρυμάτων, μας είπε «καραγκιόζηδες», γενικά μας έσουρε τόσα που αν κάναμε αναπαραγωγή τους θα θέλαμε… ολόκληρη σελίδα!

Μας απείλησε επιπλέον με μηνύσεις, αγωγές… Έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον εαυτό του με… τη δίωξη κατά του Ανδρέα Παπανδρέου κατά το «βρώμικο ʼ89»!

Βέβαια, κατά τη διάρκεια του «βρώμικου ʼ89» εμείς ήμασταν στο πλευρό του Ανδρέα και τον στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας. Ο κύριος Θέμος ήταν στην αντίθετη πλευρά…

Αλλά εν πάση περιπτώσει το θέμα δεν είναι αυτό. Άλλωστε στη θέση όπου βρίσκεται ο κύριος Θέμος μπορεί να λέει τις όποιες φαιδρότητες σκέφτεται ή του υπαγορεύουν οι συνήγοροί του. Το θέμα για τον κύριο Θέμο είναι ότι εμείς οι… κυπατζήδες και πάει λέγοντας:

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ πλήρως!

Δηλαδή… πληρέστερη επιβεβαίωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει!

Καθότι ο Γ. Ανδριανός πράγματι πήγε την επομένη, 14 Γενάρη, και έδωσε συμπληρωματική κατάθεση, πράγματι κατονόμασε τον κύριο Θέμο ως τον δημοσιογράφο που του παρέδωσε το επίμαχο dvd στο ραντεβού στο «Βυζαντινό» του Χίλτον, όπως ήδη γνωρίζετε κι όπως ακριβώς προκύπτει απʼ την κατάθεσή του, φωτοτυπία της οποίας σας παραθέτουμε!

Αν αυτό δεν είναι επιβεβαίωση, τότε μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει την έννοιά τους. Ακόμα και ο κύριος Θέμος, ο οποίος έχει… περίεργες απόψεις για τη δεοντολογία, πρέπει να το παραδεχθεί. Ότι αυτόν κατονόμασε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Βέβαια επί του θέματος ο κύριος Θέμος έχει… αλλάξει καμιά δεκαριά (δημόσιες) τοποθετήσεις. Ξεκίνησε με ένα «ξερό» όχι, όταν ρωτήθηκε αν είναι ο κομιστής (στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1).

Συνέχισε με… ναι μεν (μπορεί να) συνάντησα τον Ανδριανό, αλλά… δεν παρέδωσα, ίσως και να πήρα dvd!

Επειδή κάτι τέτοιο προκαλούσε… ακράτητα γέλια, το άλλαξε κι αυτό. Πέρασε στο «ούτε έδωσα ούτε πήρα».

Τελικά αποκτούν… συλλεκτική αξία οι αλλαγές θέσεων του κυρίου Θέμου. Προς δόξαν της αξιοπιστίας και της δεοντολογίας του!

Τέλος πάντων. Εμείς δεν περιμένουμε απ’ τον κύριο Θέμο καμιά συγγνώμη για τα όσα εξέμεσε εναντίον μας. Ο καθείς και το ήθος του…

Αλλά σήμερα παραθέτοντας το απόσπασμα απ’ την κατάθεση Ανδριανού, μπορούμε να πούμε:

Δοξάστε τον!

Δοξάστε αυτό το είδος της δημοσιογραφίας που εκπροσωπεί επάξια ο κύριος Θέμος, όχι βέβαια μόνον αυτός!

Δοξάστε αυτό το ήθος που εκπέμπεται, διαχέεται στην κοινωνία, στα παιδιά μας, διδάσκεται από δημόσια πρόσωπα, σαν τον κύριο Θέμο, όχι αποκλειστικά απ’ αυτόν, φυσικά.

ΥΓ.: Πλανάται πλάνην οικτράν ο κύριος Θέμος αν νομίζει πως εφόσον τη «βγάλει καθαρή» δικαστικά (φρόντισαν γι’ αυτό ο Ανδριανός, ο Αγγέλου και άλλοι, τους οποίους κατά τα άλλα χαρακτηρίζει… διώκτες του), τότε αθωώνεται κοινωνικά, ηθικά, δεοντολογικά. Πλανάται πλάνην οικτράν. Εκτός αν το ήθος που εκπέμπει εκεί ακριβώς τον παραπέμπει. Επί της ουσίας και στα μάτια του ελληνικού λαού είναι καταδικασμένος. Και αυτό θα το αντιληφθεί πολύ σύντομα. Προς το παρόν εμείς περιοριζόμαστε στην τοποθέτηση του δημοσιογράφου Κ. Χαρδαβέλλα, σύμφωνα με την οποία πράξεις σαν αυτή του κυρίου Θέμου συνιστούν «το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό έγκλημα»…


Σχολιάστε εδώ