Διάδρομοι και Ψίθυροι

Εθνική: το κρίσιμο επίπεδο παραμένει πάντα αυτό των 40 ευρώ. Όσο μένει πάνω από αυτό ο τίτλος τόσο καλύτερα θα αισθάνεται και η ίδια η αγορά! Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβληματίστηκαν με τις διακυμάνσεις της μετοχής, με πρώτους δυστυχώς τους ανυπόμονους -συνήθως- μικροεπενδυτές!

Το «κόλπο» σε μια σειρά τραπεζικών τίτλων έχει παιχτεί προ πολλού με τη μορφή των εκθέσεων – συστάσεων εγχώριων και μη οίκων. Στο ταμπλό τις τελευταίες ημέρες είδαμε κινήσεις που πανικόβαλαν τους απλούς επενδυτές (κατοχύρωση θέσεων τις βαφτίζουν κομψά οι επαΐοντες!). Τις επόμενες εβδομάδες αυτοί που πουλούσαν θα βγουν… παγανιά για να σαρώσουν όλα όσα εσείς κι εγώ θα έχουμε πουλήσει απαυδισμένοι ή… «στεγνοί» από ρευστό. Υποψήφιοι τίτλοι; Εθνική, Alpha Bank, Marfin, Πειραιώς!

ΟΤΕ: Η υπόθεση Siemens θα έχει συνέχεια μεγάλη. Όπως μεγάλη αναμένεται να είναι και η κινητικότητα στον τίτλο. Τουλάχιστον αυτό λέει πρότερη εμπειρία από τη διαχείριση… πολιτικών κρίσεων! Να σημειωθεί πάντως πως μεσοβδόμαδα οι Γερμανοί της Dresdner μείωσαν την τιμή – στόχο στα 25 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Πρωταγωνίστησε ποικιλοτρόπως τις τελευταίες εβδομάδες. Κάτι οι δικές της κινήσεις σε Ρουμανία και αλλαχού, κάτι τα σενάρια περί ενδιαφέροντος του ΝΥSE, κάτι κάποια «ξεφορτώματα» των τραπεζών, όλο και αποκτά ενδιαφέρον ο τίτλος. Κι έπεται συνέχεια…

Alapis, Νεοχημική: Αν τώρα χρειάζεστε και επεξηγηματικό σχόλιο για τους λόγους που οι συγκεκριμένες δύο εισηγμένες κλέβουν την παράσταση, τότε καλύτερα να δώσετε τα χρήματά σας να τα διαχειριστεί κάποιος επαγγελματίας!

«Δεν υφίσταται στην παρούσα φάση ουδεμία σχετική συμφωνία, ανάμεσα σε Vivartia και Everest, ενώ δεν υπάρχει ούτε χρονοδιάγραμμα ούτε προσφερόμενη τιμή μετοχής». Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Οψόμεθα για τη συνέχεια.


Σχολιάστε εδώ