MUSIC+MEDIA

// Εξαρχής οι περισσότεροι διέγνωσαν ότι ήταν μια αδιέξοδη επένδυση, εφόσον ΙΜΑΚΟ χωρίς Κωστόπουλο δεν γίνεται ποτέ να υπάρξει, αλλά και ο Ρέστης από την άλλη δεν είναι ο παθητικός επενδυτής ο οποίος θα κάτσει στην άκρη χωρίς να ανακατεύεται.

// Η φυσιογνωμία αυτή του Ρέστη φαίνεται κάπως να δυσαρεστεί αυτούς οι οποίοι σχεδιάζουν να «οικειοποιηθούν» την έλευση του MTV στη χώρα μας.

// Ξεκινώντας λοιπόν από το δεδομένο ότι MTV χωρίς Ρέστη δεν υπάρχει, ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται τριβές με διάφορους, οι οποίοι όπου σταθούν παρουσιάζονται ως υπεύθυνοι του καναλιού και υπόσχονται σε καλλίγραμμες υπάρξεις εκπομπές…

// Ξεκίνησε τη λειτουργία του το www.emidownloads.gr, το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΕΜΙ, από το οποίο μπορούν οι χρήστες του internet να αγοράζουν τραγούδια χωρίς DRM.

Το παράδοξο είναι ότι η ΕΜΙ με αυτήν την κίνησή της μοιάζει να ανταγωνίζεται αυτούς τους οποίους προσπαθεί να πείσει να διαφημίσουν και να πουλήσουν τα τραγούδια της.

// Ανάλογη στρατηγική ακολουθείται και σε άλλες χώρες, δεν έχει όμως αποδώσει κάτι σημαντικό. Αυτό που έχει ωστόσο σημασία είναι ότι με αυτήν την κίνηση ανοίγουν οι πόρτες ώστε όλο και περισσότεροι που δραστηριοποιούνται στο internet να συνεργαστούν με τη δισκογραφική για την ηλεκτρονική πώληση μουσικής.

// Μειωμένους τζίρους και μειωμένα κέρδη εμφανίζουν άλλες δύο μεγάλες δισκογραφικές. Η Sony BMG εμφανίζει πτώση 11,9%, ενώ η Universal μόλις 3,1%.

// Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έκανε αίσθηση η ανακοίνωση της εταιρείας Qtrax ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία με όλες τις δισκογραφικές και σύντομα θα ξεκινήσει να διαθέτει δωρεάν μουσική στο internet, η οποία θα χρηματοδοτείται από διαφημίσεις.

// Αναστάτωση προκάλεσε το γεγονός ότι η εταιρεία υποστήριζε ότι η μουσική που θα διαθέτει θα είναι συμβατή και με τις συσκευές της Apple, γεγονός που σημαίνει είτε ότι κατάφεραν να ανακαλύψουν πώς λειτουργεί το FairPlay DRM, ή ότι έκαναν συμφωνία με την κατασκευάστρια των iPod.

// Έφθασε όμως η Midem, και η μια μετά την άλλη οι δισκογραφικές δήλωσαν ότι δεν έχουν προχωρήσει σε καμία συμφωνία με την Qtrax, όπως επίσης ούτε και η Apple.

// Σημαντικότερη όμως ήταν η ανακοίνωση του Last.fm ότι προχώρησε σε συμφωνία με όλες τις δισκογραφικές και θα μπορεί νόμιμα πλέον να κάνει streaming τα τραγούδια που ανήκουν στον κατάλογό τους.

// «A Presidential Super Dialogue» ονομάζεται η εκπομπή που έχει στηθεί από το Associated Press και υποστηρίζεται από MTV και MySpace, με πρώτο καλεσμένο τον Obama.

// Ακόμα περισσότερες ανακατατάξεις αναμένονται από τη δραστηριοποίηση μέσα στους επόμενους μήνες της Fnac στο Σύνταγμα. Από την πλευρά των Public αντιμετωπίζουν με αρκετή επιφυλακτικότητα την κίνηση αυτή, εφόσον η αρχικά εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου στο κατάστημα έχει πέσει πλέον σε πιο λογικά νούμερα.

// Γι’ αυτόν τον λόγο τα Public εστιάζουν την προσοχή τους σε κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως αυτή με τον Χατζηγιάννη, ενώ θέλουν να καθιερώσουν ενέργειες όπως αυτή της υπογραφής CD από τη Δέσποινα Βανδή.


Σχολιάστε εδώ