100.000 ευρώ για πέταμα…

Τελικά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν συζητήθηκε, μετά από παρέμβαση της βουλευτού και νομαρχιακής συμβούλου Φ. Πιπιλή. Ωστόσο τίποτα δεν μας εγγυάται ότι δεν θα ξαναέρθει προς συζήτηση…
Επιγραμματικά το θέμα αφορά την προμήθεια 100.000 DVD (πάλι DVD!) με τίτλο «Τα Ναρκωτικά στην Ευρώπη», για να διανεμηθούν σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ σε γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας.
Τι είπατε;
Ότι σας έρχεται στον νου το DVD που εδώ και χρόνια έχει φτιάξει η εταιρεία «ΑΛΗΘΕΙΑ», η οποία διαφημίζει ως επικεφαλής τον δημοσιογράφο Κ. Τσαρούχα, και το έχουν προμηθευτεί διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου;
Μέσα πέσατε!
Πράγματι, το DVD που επρόκειτο να συζητήσει την προμήθειά του η νομαρχία της Αθήνας είναι αυτό της παραγωγής της εταιρείας «ΑΛΗΘΕΙΑ»!
Για να παραθέσουμε πλήρες το ρεπορτάζ χωρίς σκοπιμότητες, υπήρχε σχετική εισήγηση για την προμήθειά του απ’ τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ (πρόεδρος ο κ. Γ. Φωτεινόπουλος). Μάλιστα η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ (πρόεδρος ο Γ. Φωτεινόπουλος) ζήτησε 400.000 τέτοια DVD!
Αλλά η αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή Υγείας και Πρόνοιας της νομαρχίας… έπεσε στο να ζητήσει απ’ το Νομαρχιακό Συμβούλιο την προμήθεια μόνο (!) 100.000 DVD!
Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, η τιμή για την προμήθεια των 100.000
DVD θα είναι 100.000 ευρώ, δηλαδή 1 ευρώ το ένα.
Ωστόσο:
• Πρόκειται για CD-ROM παλιάς τεχνολογίας.
• Αυτά τα CD-ROM, όπως προκύπτει από έρευνα που έκαναν νομαρχιακοί σύμβουλοι, κοστίζουν 0,265 ευρώ, ενώ η αρμόδια επιτροπή της νομαρχίας τα κοστολόγησε προς 1 ευρώ!
• Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι και να παρουσιάσουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ δίχως αποσιωπήσεις, σε έγγραφα της νομαρχίας καθώς και στη σχετική απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής αναφέρεται ότι «ο δημοσιογράφος κ. Κ. Τσαρούχας έχει παραιτηθεί κάθε δικαιώματός του από τους οπτικούς δίσκους…». Δεν αναφέρεται όμως ότι η εταιρεία παραγωγής ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΕ, όπως φαίνεται απ’ την αναφορά που γίνεται στο CD-ROM σχετικά με την ταυτότητα της εταιρείας, «είναι μια ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον κορυφαίο δημοσιογράφο Κώστα Τσαρούχα…»!
• Την ημέρα που πραγματοποιήθηκε το Νομαρχιακό Συμβούλιο με το εν λόγω θέμα στην ημερήσια διάταξη, προσήλθαν δεκάδες υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι μιλούσαν για σκάνδαλο.
Προσθέτουμε ακόμα και τα εξής:
• Το έγγραφο του ΟΚΑΝΑ, με το οποίο εζητείτο απ’ τον νομάρχη Γ. Σγουρό η προμήθεια 400.000 DVD (ή στην πραγματικότητα CD-ROM…) αναφέρει ότι «δημιουργός τους είναι ο ως άνω δημοσιογράφος κ. Τσαρούχας Κωνσταντίνος…» και εστάλη στις 23.11.2007.
• Η Νομαρχιακή Επιτροπή Υγείας και Πρόνοιας συνεδρίασε στις 25.1.2008. Η πρόεδρος Μαρ. Αδαμοπούλου εισηγήθηκε την προμήθεια «100.000 οπτικών δίσκων, αξίας 100.000 ευρώ, σε πρώτη φάση…».
• Ο νομαρχιακός σύμβουλος και δημοσιογράφος Ν. Αθανασίου «καταψήφισε και πρότεινε το ποσό των 100.000 ευρώ να χορηγηθεί στον
ΟΚΑΝΑ για προμήθεια μεθαδόνης».
• Η νομαρχιακή σύμβουλος Δήμ. Αγγελάκη «επιφυλάχθηκε (δηλαδή δεν ψήφισε υπέρ ή κατά της έγκρισης σκοπιμότητας)…».
· Η κ. Σπαθάτου, παρατηρήτρια της παράταξης ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ, «… μένει με την επιφύλαξη και τον σκεπτικισμό της για την καταψήφιση στην εισήγηση του ΟΚΑΝΑ».
• Τελικά η προμήθεια ψηφίστηκε απ’ τους νομαρχιακούς συμβούλους της παράταξης Σγουρού Μαρ. Αδαμοπούλου, Λ. Βασιλάκου, Αθ. Δρέττα και Ιάκ. Προμπονά (οι Ν. Αθανασίου και Δήμ. Αγγελάκη που δεν ψήφισαν ανήκουν στην παράταξη της Φ. Πιπιλή).
Έτσι λοιπόν έχουν τα γεγονότα. Γεγονότα, επαναλαμβάνουμε, τουλάχιστον περίεργα. Ο νομάρχης Γ. Σγουρός, για τον οποίο είμαστε βέβαιοι πως δεν γνώριζε, οφείλει να παρέμβει.


Σχολιάστε εδώ