Όλοι για την προεδρία…

Το ιδιότυπο εκλογικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι πρόεδροι λαμβάνουν θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου χωρίς να χρειάζονται σταυρό προτίμησης, ευθύνεται εν πολλοίς για τα περισσότερα των δέκα ψηφοδελτίων που έχουν συγκροτηθεί εν όψει των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Οι εκλογές θα γίνουν το διήμερο (24 και 25 Φεβρουαρίου) και οι ανακοινώσεις για τη δημιουργία νέων ψηφοδελτίων βρίσκονται καθημερινά στο προσκήνιο.

Οι «γαλάζιοι» διασπάστηκαν ήδη σε πέντε ψηφοδέλτια, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος να έχουμε και ένα με δύο ακόμη.

Την επανεκλογή του σημερινού προέδρου, Δημήτρη Γαρούφα, αμφισβητούν οι «δικοί του» Βαγγέλης Γωγάκος, Βασίλης Βασιλειάδης, Νίκος Νιφλής και Νίκος Αντωνιάδης. Στα δικηγορικά στέκια ακούγονται επίσης τα ονόματα των Λάμπρου Βολιώτη και Γιώργου Αποστολίνα, οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να διεκδικήσουν και αυτοί την προεδρία του συλλόγου.

Οι «γαλάζιοι» φοβήθηκαν πως είναι πολύ πιθανή η απώλεια της νίκης στον Δικηγορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης, μετά από δημοσκόπηση που έκανε γνωστή εταιρεία των Αθηνών για λογαριασμό νομικού περιοδικού.

Σύμφωνα με αυτήν, η υποψηφιότητα της κεντροαριστερής Γιάννας Παναγοπούλου εμφανιζόταν να μπαίνει σφήνα ανάμεσα στους «γαλάζιους» και να απειλεί σοβαρότατα την πρωτοκαθεδρία των… κυβερνητικών.

Τα πράγματα ισορρόπησαν όταν οι φιλοδοξίες και άλλων «πράσινων», ήρθαν να μειώσουν τις πιθανότητες νίκης του χώρου τους στις επικείμενες εκλογές.

Μετά τον Γιάννη Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει ανακοινώσει ήδη το ψηφοδέλτιό του, προέκυψε η υποψηφιότητα του Γιάννη Κοτζαμανίδη, ο οποίος πέρασε στη στροφή τον Γιάννη Μακρή (οργάνωσαν ψηφοφορία των φίλων τους για το ποιος θα είναι επικεφαλής).

Μαθαίνω πως ετοιμάζεται και ένα ακόμη ψηφοδέλτιο -αυτό του Παντελή Ραδίση- με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να διχαστούν σε τέσσερα ψηφοδέλτια (έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Γιάννας Παναγοπούλου).


Σχολιάστε εδώ