τυποΘεσσαλονίκη

~Ξαφνικά, έφυγε από κοντά μας η Λίτσα Φωκίδου, που δεκαετίες τώρα πρόσφερε τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια της στην τηλεόραση της πόλης μας. Ήταν η πρώτη παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης, όταν πρωτοξεκίνησε την ιστορία της από τη Θεσσαλονίκη. Θα τη θυμόμαστε για τη θετική αύρα που μονίμως εξέπεμπε, τη ζωντάνια και την αισιοδοξία της.

~ Χαμός στο ίσωμα στην ΕΡΤ3, καθώς ο Σπηλιόπουλος δεν χρειάστηκε και πολύ καιρό για να καταλάβει την «Αθηνόδουλη» τακτική της Θάλειας. Ο νέος πρόεδρος φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει τη ρότα του μαγαζιού, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα ασήμαντο παράρτημα της Αγίας Παρασκευής. «Η κατάσταση αυτή θα τελειώσει», είπε κατηγορηματικά στα άλλα μέλη της διοικούσας επιτροπής ο Τάσος, κάνοντας τη Θάλεια να ασπρίσει από την αμηχανία της. Για να δούμε…

~ Καλή η προσπάθεια του Χρήστου Μάτη στο TV Θεσσαλονίκη, αλλά η ένδεια του μαγαζιού δεν του επιτρέπει να δείξει κάτι καλό. Κακά τα ψέματα, η τηλεόραση είναι ακριβό σπορ και όσοι θέλουν να το παίζουν επενδυτές στον χώρο θα πρέπει και να έχουν λεφτά και να είναι διατεθειμένοι να ανοιχτούν. Αλλιώς, ας καθίσουν στα αβγά τους.

~ Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, προχωρά το «Εννιά», το τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης του ομίλου Κοντομηνά. Έχοντας πλούσιο παιδικό πρόγραμμα και εξαιρετικό αθλητικό (μεταδίδει τους καλύτερους αγώνες του ιταλικού και του γαλλικού πρωταθλήματος), μπορεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στην πόλη για μια καλή τοπική τηλεόραση. Αρκεί να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί του Γρηγόρη Κωτσόπουλου για τοπικό δελτίο ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές τοπικού ενδιαφέροντος. Ας ελπίσουμε…

~ Είχαμε σφραγίσματα επιταγών, έχουμε και διαταγές πληρωμής για γραμμάτια. Κατά τα άλλα, ο εκδότης τοπικής εφημερίδας το παίζει μεγάλος και τρανός στους συνομιλητές του, επιχειρώντας να τους πείσει να του εμπιστευτούν τις οικονομίες τους για να τις επενδύσει στη… Βουλγαρία, υποσχόμενος τεράστιες αποδόσεις.

~ Είναι δυνατόν; Μου το λένε και δεν το πιστεύω ότι η Θάλεια έβαλε τις γραμματείς της να κρατούν τους φακέλους με τους οποίους τα τμήματα της στέλνουν την εσωτερική αλληλογραφία και, όταν μαζευτούν πολλοί, να τους στέλνουν πίσω για να ξαναχρησιμοποιηθούν. Για τέτοια οικονομία μιλάμε.

Σε λίγο θα τους στέλνει πίσω και τα έγγραφα για να τα χρησιμοποιούν και από την πίσω πλευρά. Εύγε…

~ «Κι εσύ τέκνον Χύτα», αναφώνησε η Θάλεια, όταν την πληροφόρησαν για τις πισώπλατες επικριτικές κουβέντες του εκλεκτού της.

~ Πονηρό το blog του Ασπροπούλη. Δικαιολογεί πάντα τον Αδάμ, σπιλώνει σε κάθε ευκαιρία τον Γουσίδη, συκοφαντεί τους συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων. Και όλα αυτά με επιλεκτική παράθεση αυτών που δήθεν συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Είναι μάλιστα τόσο κραυγαλέα και αποκαλυπτικά των προθέσεών του αυτά που γράφει, με αποτέλεσμα να κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, τόσο ο συγγραφέας τους όσο και οι επιδιώξεις του.

~ Το γεγονός πως όλα αυτά είναι εμφανή ακόμη και στους πλέον αγαθούς και απονήρευτους φαίνεται από το ότι κανείς από τους επισκέπτες του blog δεν μπαίνει στον κόπο να αφήσει κάποιο δικό του σχόλιο στις «ειδήσεις» του Ασπροπούλη. Είκοσι αναρτήσεις, κανένα σχόλιο οποιουδήποτε επισκέπτη. Αυτό κι αν είναι επιτυχία…

Ο Θεσσαλονικιός


Σχολιάστε εδώ