Συρρικνώνουν την Ολυμπιακή για να την κλείσουν

«Το κλείσιμο του ομίλου της Ολυμπιακής» είναι το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης, καταγγέλλει η Ένωση Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών, υπογραμμίζοντας ότι οι Ολυμπιακές Αερογραμμές συρρικνώνονται και οι ανταγωνιστές τρίβουν τα χέρια τους. Περίπου 1 δισ. ευρώ θα «κοστίσει» το κλείσιμο της ΟΑ, σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη του υπουργείου Απασχόλησης, και η ΕΙΣΦ αναρωτιέται αν η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει το ποσό αυτό για να κλείσει την Ολυμπιακή. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Μεταφορών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης καταγγέλλει «απαράδεκτο σχέδιο της κυβέρνησης για την εξαφάνιση της Ολυμπιακής Αεροπορίας» και μιλά χαρακτηριστικά για «δολοφονικό σχέδιο εξπρές».
Στην ερώτησή του ο κ. Λαφαζάνης τονίζει:
«Συνεχίζεται η αλλοπρόσαλλη και εγκληματική πολιτική τόσο για την ίδια την Ολυμπιακή Αεροπορία (ΟΑ) όσο και για τα εθνικά συμφέροντα που συναρτώνται με τη δραστηριότητα της ΟΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της περιόδου αιχμής για το Πάσχα και προετοιμασίας για τη θερινή περίοδο, η στρατηγική της κυβέρνησης και των διοικήσεων των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της ΟΑ-υπηρεσίες εντάσσεται σε ένα ”δολοφονικό σχέδιο εξπρές” για τις δύο ΟΑ που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει τα εξής:
• Μείωση συχνότητας δρομολογίων της γραμμής Αθήνας – Νέας Υόρκης.
• Κλείσιμο της γραμμής Αθήνας Μονάχου και Στουτγάρδης.
• Κλείσιμο της γραμμής Αθήνας – Γιοχάνεσμπουργκ.
• Κλείσιμο του ιστορικού κεντρικού πρακτορείου της ΟΑ (από την εποχή Ωνάση) στη Λ. Συγγρού 100.
• Μείωση και μεταφορά σημαντικού αριθμού εργαζομένων από τα κεντρικά γραφεία της Συγγρού στο αεροδρόμιο με ταυτόχρονη περικοπή δραστηριοτήτων της ΟΑ.
• Μεταφορά του δικτύου πωλήσεων της ΟΑ από τα κεντρικά γραφεία της Συγγρού στο πρακτορείο της Φιλελλήνων με παράλληλη μείωση του κύκλου εργασιών».
Ο κ. Λαφαζάνης καλεί τους εμπλεκόμενους υπουργούς να απαντήσουν:
«1. Αληθεύουν οι ως άνω πληροφορίες για συρρίκνωση και κλείσιμο δρομολογίων της ΟΑ προς το εξωτερικό και ειδικότερα των δρομολογίων προς Νέα Υόρκη, Μόναχο, Στουτγάρδη και Γιοχάνεσμπουργκ;
2. Σχεδιάζεται μείωση των προορισμών και των δρομολογίων στην ελληνική επικράτεια (π.χ. νησιά Αιγαίου, άγονες γραμμές);
3. Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τις δραστηριότητες της ΟΑ στη Λεωφόρο Συγγρού;
4. Ποια τα σχέδια της κυβέρνησης για τους εργαζομένους και τις εργασιακές σχέσεις; Έχει υλοποιηθεί και σε ποιον βαθμό διάλογος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων;
5. Ποια εικόνα έχει η υπουργός Εξωτερικών γύρω από τις απόψεις των ομογενειακών οργανώσεων και του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού σε περίπτωση κλεισίματος γραμμών της ΟΑ σε προορισμούς όπου διαμένουν πολλοί ομογενείς μας; Συμφωνεί η Ομογένεια με την περικοπή προορισμών και δρομολογίων;»


Σχολιάστε εδώ