Και διακομματική παρέμβαση

Η παρέμβασή τους αφορά την υπόθεση της αρτιότητας των εκτός σχεδίου αγροτεμαχίων στην έκταση του Δήμου Μίκρας (Τρίλοφος, Καρδία, Σχολάρι κ.λπ.), η οποία ανέβηκε αιφνιδίως τον περασμένο Δεκέμβριο από τα τέσσερα στα δέκα στρέμματα, αφήνοντας μετέωρους δεκάδες ιδιοκτήτες. (Κάποιοι από αυτούς πλήρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν χωράφια τεσσάρων και έξι στρεμμάτων που χαρακτηρίζονταν «άρτια και οικοδομήσιμα» από την πολεοδομία, τα οποία με ένα ξαφνικό προεδρικό διάταγμα μετατράπηκαν σε… μπαξέδες για αγγουράκια).

Η υπόθεση εξετάστηκε σε συγκέντρωση που έγινε στο δημαρχείο, στον Τρίλοφο, όταν συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, παρουσία δεκάδων πολιτών.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Καράογλου, Ρεγκούζας, Γερανίδης, καθώς και εκπρόσωπος του Χάρη Τσιόκα. Εκεί συμφωνήθηκε να υπάρξει παρέμβαση προς τον Γιώργο Σουφλιά, ώστε να αλλάξει το καθεστώς αρτιότητας των οικοπέδων. Για το θέμα έχει κατατεθεί ήδη σχετική ερώτηση στη Βουλή από τον Γιώργο Σαλαγκούδη.

Για να δούμε, θα κάνει πίσω ο Σαρακατσάνος ή θα επιμείνει στην απόφασή του, η οποία καταστρέφει στα καλά καθούμενα εκατοντάδες πολίτες που επένδυσαν ότι είχαν και δεν είχαν στο όνειρο να αποκτήσουν σπίτι στην ύπαιθρο;


Σχολιάστε εδώ